Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η Ιστοσελίδα iefimerida.gr δημοσιεύει λανθασμένα στοιχεία του γκάλοπ της Public Issue ,για το Κ.Κ.Ε κατεβάζοντας το ποσοστό του από 11 % σε 9 % !!! Τυχαίο ;;; Το ελπίζω !!! Του Red Star

Η Ιστοσελίδα  iefimerida.gr δημοσιεύει λανθασμένα στοιχεία του γκάλοπ της Public Issue ,για το Κ.Κ.Ε κατεβάζοντας το ποσοστό του από 11 % σε 9 % !!!

Στο πίνακα με το υδατογράφημα του site υπάρχει το λάθος ποσοστό του Κ.Κ.Ε, καθώς αναγράφεται 9% αντί για 11 %.
Δείτε εδώ : iefimerida.gr
Στα στοιχεία του ρεπορτάζ το ποσοστό του Κ.Κ.Ε είναι διορθωμένο.Άλλες ιστοσελίδες που έκαναν copy-paste το πίνακα από την iefimerida ,όπως το : paraskhnio.gr
 έχουν και στο κείμενο τους λανθασμένο ποσοστό για το Κ.Κ.Ε.

Νέα δημοσκόπηση της Public Issue:Εκτίμηση εκλογικής επιρροής: Ν.Δ 19 %, ΠΑ.ΣΟ.Κ 14,5 %,ΣΥ.ΡΙΖ.Α 13 %,ΔΗ.ΑΡΙ. 12 %, Κ.Κ.Ε. 11 %, Αν.'Ελληνες 11 %.Σχολιάζει ο Red Star.

Βαρόμετρο της Public Issue, για λογαριασμό του ΣΚΑΙ



Νέα Δημοκρατία     19,0 %  
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   14,5  %  
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                   13,0  % 
Δημ.Αριστερά          12,0  %
Κ.Κ.Ε                        11,0  %
Αν.Έλληνες             11,0  %    

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.


Με αφορμή δήλωση του περιφερειάρχη Κρήτης ενάντια στην απεργία των ναυτεργατών

Στο πλευρό των μεγαλοαγροτών, των εφοπλιστών και γενικά των μεγαλοεργοδοτών έσπευσε και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ως ...άξιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης, ο περιφερειάρχης Κρήτης ζήτησε «να υπάρχει απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση από και προς την Κρήτη» επειδή «υφίσταται μεγάλο πλήγμα η τοπική οικονομία, αγροτικός - τουριστικός τομέας, ενώ βρίσκονται σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες που έχουν κλείσει εισιτήρια».

Αποσπάσματα συνέντευξης Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, στο ραδιόφωνο του Αντένα, στον δημοσιογράφο Κ. Λασκαράτο.


Αποσπάσματα συνέντευξης Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής πολιτικής, στο ραδιόφωνο του Αντένα, στον δημοσιογράφο Κ. Λασκαράτο για την ανάγκη ενότητας της Αριστεράς και τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου:

  • Ιστορικές και κρίσιμες για τον τόπο οι ευθύνες των αριστερών ηγεσιών
Δυστυχώς οι αριστερές ηγεσίες δεν έχουν αρθεί στο επίπεδο που θα όφειλαν απέναντι σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση. Γιατί σήμερα, ιστορικές και κρίσιμες για τον τόπο, δεν είναι μόνο οι συνθήκες αλλά και οι ευθύνες των αριστερών ηγεσιών από τη στιγμή που δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να ιεραρχούν τα αυξημένα δημοσκοπικά ποσοστά πάνω από ένα ενωτικό μέτωπο.
Την ενότητα της Αριστεράς την εννοούμε πραγματικά και δεν την προορίζουμε για τα τηλεπαράθυρα.

Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία- Κίνδυνος για μεγάλο τσουνάμι.


 Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Οι αρχές της Κένυας εξέδωσαν σήμερα προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλες τις παράκτιες περιοχές της μετά τον σεισμό των 8,7 βαθμών που σημειώθηκε νωρίτερα στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, ενώ αποφάσισαν να κλείσουν να σχολεία και να ζητήσουν από τον πληθυσμό να απομακρυνθεί από τις παραλίες. Το τσουνάμι ενδέχεται να φτάσει στις ακτές της Κένυας στις 20:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, όπως δήλωσε η Έστερ Μουρούγκι υπουργός Ειδικών Προγραμμάτων .

Παράλληλα και η Τανζανία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές της. "Είναι πιθανό να σημειωθούν τεράστια κύματα στον Ινδικό Ωκεανό (...)

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Το ΚΚΕ έχει ριζικά διαφορετική αντίληψη για την Πρόνοια στα ΑμΕΑ.


Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε εκδήλωση για το χώρο της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και των ΑμΕΑ



Σε συγκέντρωση εργαζομένων στην Πρόνοια, στην Ειδική Αγωγή, σε ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, σε γονείς και κηδεμόνες ατόμων με ειδικές ανάγκες, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Ο «Ριζοσπάστης» δίνει συνέχεια στο ρεπορτάζ που δημοσίευσε χτες, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα.
***
«Οπωσδήποτε, η σημερινή μας συνάντηση είναι μία συνάντηση μπροστά στην εκλογική αναμέτρηση. Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι το ΚΚΕ δε θυμάται τους ανθρώπους που έχουν ειδικές ανάγκες, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στον αντίστοιχο τομέα, δεν σας θυμόμαστε προεκλογικά. Και μάλιστα, να σας πω καθαρά, αν δεν είχαμε κάνει αυτές τις προσπάθειες που κάναμε, βεβαίως με μπροστάρηδες εσάς τους ίδιους, δε θα τολμούσαμε προεκλογικά να 'ρθουμε να μιλήσουμε γιατί πρέπει να στηριχτεί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, γιατί πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Θα αισθανόμασταν άσχημα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Κεφαλονιά, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, τόνισε:

Σήμερα επιτέλους, μετά από δυο χρόνια πρωτοφανούς δυσαρμονίας της λαϊκής βούλησης με τις ασκούμενες πολιτικές, προκηρύσσονται εκλογές.  Οι εκλογές προκηρύσσονται μετά από την πίεση και την απαίτηση του λαού μας να μιλήσει, να εκφραστεί, να επιλέξει. Και το διακύβευμα αυτής της πολιτικής μάχης είναι προφανές. Ή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και συνέχιση του μνημονίου της λιτότητας και της καταστροφής ή ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, δυνατή Αριστερά, για να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και να ξεφύγουμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας.

Ανακοίνωση Ναυτεργατικών Σωματείων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Προς όλους τους Επιβάτες της Ακτοπλοΐας, προς όλους τους εργαζόμενους
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θεωρούμε απαραίτητο να θέσουμε σε όλους εσάς τους εργαζόμενους που ταξιδεύετε αλλά και γενικότερα στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες της χώρας μας, τα αληθινά γεγονότα που αφορούν την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών 10 -11 Απρίλη 2012, ώστε να κρίνετε εσείς τις εξελίξεις και να βγάλετε συμπεράσματα που μπορούν να συμβάλουν στους κοινούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες κατά της ενιαίας αντιλαϊκής επίθεσης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

 
Η απεργία των ναυτεργατών για άλλη μια φορά ξεσήκωσε μια εκστρατεία λάσπης από όλους τους παράγοντες του συστήματος. Από την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα μέχρι τη ΔΗΜΑΡ, τους εφοπλιστές και όλους τους οικονομικούς παράγοντες, φυσικά και από τους λακέδες τους στα αστικά ΜΜΕ.
Όλοι αυτοί που καταργούν ασφαλιστικά δικαιώματα, μειώνουν μισθούς, στέλνουν τους εργαζόμενους στην ανεργία, που με την πολιτική τους κλείνουν μαγαζιά και ξεκληρίζουν την αγροτιά, και που για χάρη των εφοπλιστών έχουν οδηγήσει τα νησιά στην απομόνωση καμώνονται τώρα ότι νοιάζονται και για τις άπιαστες διακοπές των εργαζόμενων! Δε λένε κουβέντα όμως για την αύξηση των ναύλων λίγες μέρες πριν από τις πασχαλινές διακοπές.
Στη πραγματικότητα αγωνιούν για το ενδεχόμενο του ξεσπάσματος της λαϊκής οργής, το ξέσπασμα αγώνων από τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό στέλνουν τα ΜΑΤ ακόμη και σε συγκεντρώσεις λίγων εκατοντάδων όπως έκαναν στο Σύνταγμα τη περασμένη βδομάδα, γι΄ αυτό συκοφαντούν κάθε αγώνα και απεργιακή κινητοποίηση προσπαθώντας να διαιρέσουν το λαό και να αποτρέψουν κάθε διάθεση αγωνιστικής έκφρασης της δεδομένης αντίθεσής του στην πολιτική τους. Το στόχο αυτό εξυπηρετεί και η επίθεση απέναντι στην Αριστερά που φτάνει μέχρι στις απειλές περί «άρσης ασυλίας».
Η ανεργία, το ασφαλιστικό, οι μισθοί πείνας δεν είναι προβλήματα μόνο των ναυτεργατών, γι΄ αυτό και αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων. Κάθε εργαζόμενος, αγρότης, ελεύθερος επαγγελματίας, ιδιαίτερα οι εργάτες των εργοστασίων που αγωνίζονται επί μήνες ακριβώς για τα ίδια, πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στους ναυτεργάτες.
Οι αγώνες όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσουν αλλά είναι ανάγκη να γενικευτούν και να πάρουν χαρακτήρα παρατεταμένης αντίστασης για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης, των κομμάτων ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ ακόμη και των δήθεν αντιμνημονιακών τύπου Καμένου και Κατσέλη, των μαϊντανών τύπου ΔΗΜΑΡ που όλοι τους στη πραγματικότητα τη στηρίζουν χάρη των εντολέων τους από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε σχετικά με τις κατασχέσεις για οφειλές προς το δημόσιο άνω των 300 ευρώ.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Είναι απαράδεκτο να επιτραπούν κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, καταθέσεις και ακίνητα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων είτε χρωστούν στην εφορία 300 ευρώ ή 5.000 ευρώ. Πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα.

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση προς την κάλπη.


Την ημερομηνία των εκλογών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Λ. Παπαδήμος.


Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό η ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Λ. Παπαδήμος θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή 6 Μάη. Νωρίτερα σήμερα, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός θα κάνει απολογισμό του αντιλαϊκού έργου της συγκυβέρνησης.

To 11o πολιτικό βαρόμετρο του Red Star.Στο 44,6 % το άθροισμα του δικομματισμού.Στις 7 μονάδες η διαφορά Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ.Διατηρεί υψηλά ποσοστά η αριστερά.Ανεβαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.Αναλυτική παρουσίαση από τον Red Star.




Το ενδέκατο στην σειρά πολιτικό μας  βαρόμετρο είναι ουσιαστικά και το πρώτο προεκλογικό λιγότερο από ένα μήνα πριν από την διεξαγωγή των εκλογών. Η πετυχημένη εκτίμηση του αποτελέσματος είναι ευχή σε μια τόσο ρευστή αναμέτρηση γι’αυτό με προσοχή εξέτασα κάθε παράμετρο και διαθέσιμο στοιχείο.

Ο υπολογισμός του εκλογικού σώματος για τις επερχόμενες εκλογές είναι 9.850.000 εγγεγραμμένοι.

Το ύψος της αποχής (μέση τιμή) την υπολογίζω στο 30,5 % και το άθροισμα λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων στο 3 % (μέση τιμή ).

Επομένως το σύνολο των εγκύρων ψήφων υπολογίζω ότι θα ανέλθει κατά μέσο όρο στις 6.550.000.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ