Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Διάγγελμα για να καλύψει το πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας !

Ωμή κοροϊδία και πρόκληση για το λαό συνιστά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα του Γιούρογκρουπ.



Σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά «η Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της» και «να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας, σε πρόγραμμα που τολμά μεταρρυθμίσεις και οδηγεί σε ανάπτυξη». Ομολογεί δηλαδή ότι τα μέτρα που παίρνονται ως τώρα είναι προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη που θα είναι καπιταλιστική και οικοδομείται στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Η Αλέκα Παπαρήγα για Eurogroup: Πελώριο ψέμα ότι η συμφωνία συνιστά ανάσα για το λαό .


«Αποτελεί πελώριο και προκλητικό ψέμα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε χτες συνιστά ανάσα για τον ελληνικό λαό», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα στις δηλώσεις της για το Eurogroup.

Πρόσθεσε επίσης ότι: «...αναδύθηκε στην επιφάνεια το μεγάλο ψέμα, ότι τα πάντα κρίνονται από την ικανότητα διαπραγμάτευσης. Αν θα κάνεις σκληρή διαπραγμάτευση όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα κάνεις έξυπνη διαπραγμάτευση όπως λέει η τρικομματική κυβέρνηση.

Ουγγαρία :O ακροδεξιός αρχηγός κόμματος της Ουγγρικής "Χρυσή Αυγής" ζητά λίστα υπόπτων Εβραίων που αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».!


 Σάλο προκαλεί στην Ουγγαρία το αίτημα του επικεφαλής του Γιόμπικ, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, να καταρτίσει η κυβέρνηση έναν κατάλογο με τους Εβραίους που αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».


Οπαδός του κόμματος Γιόμπικ σε διαδήλωση στην Βουδαπέστη
(Laszla Balogh/Reuters)

Ο ακροδεξιός Μάρτον Γένγεσι δήλωσε ότι ο κατάλογος αυτός είναι απαραίτητος εξαιτίας της αυξημένης έντασης μετά την πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας και θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα μέλη του κοινοβουλίου εβραϊκής καταγωγής.

Αλέκα Παπαρήγα στο ΜΕΓΚΑ: Τα πάντα θα κριθούν από την παρέμβαση του λαού .


Αυτό που στην ουσία αφορά η συζήτηση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το μέλλον της Ευρωζώνης, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Ανατροπή» του ΜΕΓΚΑ και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.
Πατήστε στην φωτογραφία για να δείτε το 12λεπτο video της συνέντευξης της Γ.Γ. της Αλέκας Παπαρήγας στην εκπομπή "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" από τον 902.gr
Σκέφτονται, σημείωσε, ότι «...πιθανόν αυτό το μοντέλο που αφορά την Ελλάδα αύριο να αφορά την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και ενδεχομένως, αύριο, τη Γαλλία. Άρα, αυτή τη στιγμή, η όλη συζήτηση αφορά το μέλλον της Ευρωζώνης.

Ο βουλευτικός μισθός και οι ντουντούκες του χρυσαυγιτισμού.Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Του Νίκου Μπογιόπουλου



Πριν λίγες μέρες παίχτηκε στη Βουλή μια άθλια παράσταση από τους χρυσαυγίτες. Αντικείμενο ήταν το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης.
Τα κανάλια της πλουτοκρατίας, με τους χρυσοπληρωμένους «άκορμαν» των εργολάβων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών καναλαρχών, ως έτοιμα από καιρό, πήραν την πάσα που τους έδωσαν από βήματος Κοινοβουλίου οι φασίστες.
Κι έτσι άρχισαν να αναπαράγουν τα χρυσαυγίτικα καραγκιοζιλίκια και να... οικτίρουν, με κάθε δυνατό λαϊκισμό, για το υπαρκτό θέμα, κάνοντας αβάντα στο χρυσαυγίτικο ασκέρι.

Ποια Αριστερά χρειάζεται σήμερα ο λαός και το κίνημα;


Η ψήφιση από τη Βουλή και από την τρικομματική κυβερνητική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ των νέων βάρβαρων μέτρων που οδηγούν τη ζωή του λαού σε παραπέρα εξαθλίωση, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της μέχρι τα σήμερα επίθεσης των δυνάμεων του συστήματος μέσα και έξω από τη χώρα, έχουν διαμορφώσει πρωτόγνωρες συνθήκες για τη μεγάλη λαϊκή μάζα και έντονες πιέσεις σε όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά και στο κομμουνιστικό κίνημα για απαντήσεις στην σημερινή κατάσταση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ομάδα τεκμηρίωσης για να αντιμετωπίσουν το ΚΚΕ !

 Η Ομάδα τεκμηρίωσης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται απο: Βαλαβάνη, Βούτση, Καλύβη, Καρίτζη, Μητρόπουλο, Μπαλάφα, Μπαλτά.



    Η σύνθεσή της παρουσιάστηκε στον κύκλο συζητήσεων που έχει ανοίξει η «Αυγή» με καλεσμένα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να ζυμώσουν τις (αντι)θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή και να ξεγελάσουν το λαό για την «αριστερή» (δια)κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας. Κι ας μην εξανίστανται όταν το ακούν αυτό:

Metaman : μεταμαν ξύπνα

Με αφορμή την εκδήλωση για τα 94χρονα του ΚΚΕ.


Μια μέρα μετά την μεγάλη εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ και ο απόηχός της παραμένει δυνατός. 

Τα μηνύματα που φτάνουν τόσο απ' όσους ήταν μέσα στο στάδιο, όσο κι απ' όσους παρακολούθησαν την μετάδοση της εκδήλωσης απο το πόρταλ "902.gr" είναι εντυπωσιακά. Οσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μιλάνε για την "τύχη" που είχαν να ζήσουν από κοντά μια σπουδαία εμπειρία.