Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Δεκάδες χιλιάδες ηλίθιοι ακροδεξιοί Αμερικάνοι, αποθέωσαν την ...Σάρα Πειλίν στην Ουάσινγκτον

Jim Watson, AFP 

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί ακροδεξιοί πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στην Ουάσινγκτον, μπροστά από το Μνημείο Λίνκολν. Η πορεία πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του αμερικανικού στρατού ενώ παράλληλα οι διαδηλωτές ζητούσαν να «αποκατασταθεί η τιμή της χώρας», μόλις δυο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των κρίσιμων εκλογών στο Κογκρέσο.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε ομιλία της Σάρα Πέιλιν
Η πορεία οργανώθηκε από τον συντηρητικό σχολιαστή του Fox News Γκλεν Μπεκ, στο σημείο όπου στις 28 Αυγούστου του 1963 ο ηγέτης του κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ εκφώνησε τη διάσημη ομιλία του "Έχω ένα όνειρο..."

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ- Ενοχοποιούν τους εργάτες που παλεύουν για να ζήσει ο λαός καλύτερα

  • ΚΚΕ: Ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι, διευρύνεται το οπλοστάσιο σε βάρος των εργατικών αγώνων με πολύμορφες πιέσεις και δικαστικές.
  • ΠΑΜΕ: Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να σαρώσουν στην πράξη τις πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου και να πρυτανεύσει ότι «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».
Η κυβέρνηση έφερε απεργοσπαστική τροπολογία σε νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία, αλλοδαποί τουρίστες θα δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος σε περίπτωση που μένουν περισσότερο χρόνο στη χώρα απ' όσο σκόπευαν, εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή απεργιακών κινητοποιήσεων. Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση που διευρύνει το απεργοσπαστικό εκβιαστικό οπλοστάσιο κράτους και εργοδοσίας σε βάρος των απεργιακών και αγωνιστικών διεκδικήσεων των εργαζομένων, που στόχο έχει να επεκταθεί παντού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post-«Πολλά στελέχη» της κυβέρνησης Καρζάι «υπάλληλοι» της CIA

Η CIA πληρώνει «σημαντικό αριθμό» στελεχών της κυβέρνησης του προέδρου του Αφγανιστάν, Χάμιντ Καρζάι, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας The Washington Post.

Σκοπός αυτών των "χρηματοδοτήσεων", σύμφωνα με δηλώσεις νυν και πρώην στελεχών της κυβέρνησης των ΗΠΑ,  είναι να "εξασφαλιστεί η ροή των πληροφοριών από το εσωτερικό της κυβέρνησης του Αφγανιστάν προς τις ΗΠΑ".

Ορισμένοι σύμβουλοι του Χάμιντ Καρζάι υπήρξαν πληροφοριοδότες της CIA, επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα, ενώ οι πληρωμές συνεχίζονταν παρά τις ανησυχίες ότι η CIA στήριζε διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως θα σπιλώσουν το ΚΚΕ...

Προχτές στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στο ΚΚΕ ότι «καλεί τον κόσμο να μη συμμετάσχει στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας, προτείνει τη χρεοκοπία της χώρας, ότι η διάσωση της χώρας αφορά όλους μας». Βεβαίως ο λαός οδηγείται σε χρεοκοπία με τη μείωση μισθών - συντάξεων, την υπέρογκη αύξηση φορολογίας και τιμών σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τα μικρομάγαζα κλείνουν. Οι καπιταλιστές κερδοφορούν, η κυβέρνηση τους ενισχύει. Οι εφοπλιστές μέσα στο 2010 επένδυσαν 11 δισ. δολάρια για ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων, η Εθνική Τράπεζα αγόρασε το 20% της «Στοπάνσκα Μπάνκα» της ΠΓΔΜ. Οι τράπεζες έχουν κρατικό πακέτο 78 δισ. ευρώ. Καθαρά κέρδη επιχειρήσεων το πρώτο εξάμηνο 2010: ΔΕΗ 347,9 εκατ. ευρώ, ΟΠΑΠ 251,9 εκατ., Εθνική Τράπεζα 146 εκατ., Τράπεζα Πειραιώς 37 εκατ., ΤΙΤΑΝ 68 εκατ. ευρώ. Η διάσωση της χώρας, δηλαδή των καπιταλιστών, δεν αφορά όλους. Το ΚΚΕ παλεύει να σωθεί ο λαός. Μόνο αν χρεοκοπήσουν οι καπιταλιστές θα σωθεί ο λαός.

H θέση του Κ.Κ.Ε για τη νομιμοποίηση και εξάπλωση του ηλεκτρονικού τζόγου

Η νομιμοποίηση και η γενικευμένη εξάπλωση του ηλεκτρονικού τζόγου που περιλαμβάνει το μνημόνιο και προωθεί η κυβέρνηση με κύριο επιχείρημα την είσπραξη μεγάλων εσόδων για το κράτος είναι ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του λαού και της νεολαίας. Με αυτή τη λογική το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι η νομιμοποίηση των ναρκωτικών και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είναι ένα ακόμα δείγμα της σαπίλας του καπιταλισμού  και των πολιτικών ηγεσιών που τον υπηρετούν, να θεωρούν το τζόγο παράγοντα ανάπτυξης.
Η «νόμιμη» λειτουργία πάνω από τριάντα χιλιάδων καταστημάτων ηλεκτρονικού τζόγου και διάφορων μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών (φρουτάκια κα) θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες ιδιαίτερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα και ειδικά στη νεολαία.

Για τους αδερφούς Τσουβαλάκη.

Άμα αρπάξεις ένα δεκαχίλιαρο λέγεται κλοπή εις βαθμόν πταίσματος και χράπ, τσακώνεις ένα ντιναρέ!
Άμα γραπώσεις 100 χιλιάρικα, λέγεται κλοπή εις βαθμόν πλημμελήματος και μπορεί να αρπάξεις μέχρι τέσσερα!
Άμα τσακώσεις 10 εκατομμύρια λέγεται υπεξαίρεσις και συμφωνούντος το λοιπό εισαγγελέως και ανακριτού εξέρχεσαι απʼ την ανάκριση!
Άμα τσακώσεις 100.000.000 λέγεται κατάχρα εμπιστοσύνης με κακούργημα να πούμε, και τέλος πάντων η δίκη αναβάλλεται και εξέρχεσαι με βούλεμα!
Άμα τσακώσεις 500,000,000 λέγεται σύμβαση και δέχεσαι συγχαρητήρια
κι άμα μπλεχτείς με τα δις και με τα τρις λέγεται εξαγωγή συναλλάγματος και χράπ παίρνεις το παράσημο!
(από την ταινία οι «παπατζήδες», 1954, και τον μονόλογο του Ν. Σταυρίδη στη φυλακή)
«Για 2 κλοπές λάπτοπ και μερικών μπαταριών κινητών τηλεφώνων μικρής αξίας, από καταστήματα μεγάλων αλυσίδων επιχειρήσεων, "κλοπές κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια", το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών αποφάσισε την επιβολή:

Ο ...ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε το πρώτο θέμα συζήτησης είναι φυσικά η κρίση, η κυβερνητική πολιτική και οι συνέπειές της στον καθένα μας. Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της συζήτησης είναι η φράση που ακούγεται και γράφεται, και από τα ΜΜΕ, ότι το (ή από το) Σεπτέμβρη θα γίνει «χαμός». Τώρα το τι εννοεί ο καθένας είναι ένα άλλο ζήτημα.
Κατ’ αρχήν αυτή η συζήτηση ξεκίνησε πριν την λήξη του …προηγούμενου χαμού και του γύρου των απεργιακών κινητοποιήσεων του χειμώνα ΄09 – ΄10. Μας έδιναν την εντύπωση αρκετοί ότι κουράστηκαν και ότι βιαζόντουσαν να τελειώνουν και πως σχεδόν με ανακούφιση δέχτηκαν τη λεγόμενη ανάπαυλα του καλοκαιριού. Ακόμη και σε γειτονιές τα καλέσματα να δούμε πως οι διάφορες πρωτοβουλίες και επιτροπές θα κινηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αντιμετωπιζόταν, περίπου, με την απάντηση «Ραντεβού τον Σεπτέμβρη»! Απολογισμός για το τι έγινε; Κριτική, αυτοκριτική για τις επιτροπές, συζήτηση για τη στάση της αριστεράς, για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και το κίνημα γενικώς; Ούτε συζήτηση! Όλα παραπέμπονταν για τον …Σεπτέμβρη! Μια διάχυτη διάθεση ανάπαυλας και ενασχόλησης με τις επερχόμενες διακοπές παντού! Και από μια άποψη δικαίως θα λέγαμε! Αλλά….

SYSTEM VOICE CONTINUED-Αντικομμουνισμός από την ...“Athens Voice”

Σα να μην έφτανε το τσουβάλι βλακείας που αποτελεί την “ύλη” (τρομάρα τους) της εφημερίδας, τώρα η παρέα των ψαγμένων μπαρόβιων της “Athens Voice”, παραδίδει και μαθήματα ιστορίας του λαϊκού κινήματος. Φιλοξένησε λοιπόν συνέντευξη του σεσημασμένου πλαστογράφου της ιστορίας και καθηγητή του ΠΑΜΑΚ, Μαραντζίδη. Σε αυτήν, οι αναγνώστες της εφημερίδας ενημερώθηκαν ότι ο ΔΣΕ ήταν “στρατός αιχμαλώτων”, που πολεμούσε αναγκαστικά χάρη στο ιδεολογικό πείσμα της ηγεσίας του ΚΚΕ! Πώς γίνεται βέβαια ένας στρατός που πολεμά με το στανιό να προβάλλει τέτοια αντίσταση σε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσια ισχύ και εξοπλισμό, να κάνει την πλουτοκρατία και τους διεθνείς συμμάχους της να χάνουν τον ύπνο τους, μάλλον αποτελεί μυστήριο από τα λίγα.

Έξι παιδιά που μάζευαν παλιοσίδερα στο Αφγανιστάν, για να βγάλουν το ψωμί τους, σκοτώθηκαν ύστερα από αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν...Και η ζωή συνεχίζεται

Φονιάδες των παιδιών , Αμερικάνοι

Έξι παιδιά σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αφγανιστάν ενώ τρεις στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των Ταλιμπάν, έγινε σήμερα γνωστό από αξιωματούχους.
"Έξι παιδιά σκοτώθηκαν από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ την Πέμπτη στην επαρχία Κουνούρ. Μάζευαν παλιοσίδερα σε μια ορεινή περιοχή όταν αεροσκάφη έριξαν βόμβες", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία, ο Χαλιλουλάχ Ζιαγί.  

Πηγή: Sigmalive/ΑΠΕ

Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Μυτιλήνη


Για τις κενές οργανικές θέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία

Από τις 4 Οκτώβρη ξεκίνησε αυτή η επιχείρηση. Με μία πρωτοφανή εκστρατεία προπαγάνδας και ενοχοποίησης της κοινωνίας. ,Με επιχειρήματα περί σωτηρίας της πατρίδας, ακόμα και αν αυτό γίνει με κατεδάφιση της κοινωνίας. Με στοχοποίηση και απαξίωση ολόκληρων κοινωνικών τάξεων. Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, το σπάταλο κράτος, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Μόνο που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Τελικά οι μόνιμοι δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι είναι 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας. Αν προσθέσουμε και τους ένστολους φτάνουν το 13%.