Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Νίκη των «Μπολιβαριανών» δυνάμεων στις δημοτικές εκλογές στην Βενεζουέλα με 49,2 %.Το ΚΚ Βενεζουέλας έβγαλε δήμαρχο στο Μποκονοΐτο.

Νίκη των «Μπολιβαριανών» δυνάμεων στις δημοτικές εκλογές στην Βενεζουέλα. 


Την υπεροχή της κατέγραψε στις δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Βενεζουέλα την περασμένη Κυριακή η εκλογική συμμαχία «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος» που συμμετέχει το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας και στηρίζει κριτικά και το ΚΚ Βενεζουέλας και οι δυνάμεις που στηρίζουν τη λεγόμενη «Μπολιβαριανή διαδικασία» που ξεκίνησε ο Ούγκο Τσάβες.

Το Κ.Κ.Ε. αποκαλύπτει την κυβερνητική κοροϊδία για τις δήθεν ελαφρύνσεις στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα


Κοροϊδία αποτελούν για το λαό οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, καθώς όσοι  τελικά δικαιούνται το Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, απλά θα γλυτώσουν μερικά ευρώ το μήνα και μόνο στην περίπτωση που η κατανάλωσή τους δεν θα υπερβεί τα αυστηρά χαμηλά όρια που προβλέπει η σχετική ρύθμιση.

Με... «υπολογιστικά κόλπα» το πλεόνασμα λένε οι Γερμανοί.Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.

Πρώτο θέμα στην πρώτη σελίδα της είχε πάλι χθες την Ελλάδα η δεξιά γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», το αγαπημένο έντυπο της οικονομικής και πολιτικής ελίτ της ηγεμονικής χώρας της Ευρώπης. 


Οχι για καλό - μας το έδειχνε αμέσως και με τον τίτλο του δημοσιεύματος: «Η ΕΕ εξακολουθεί ακόμη να βλέπει στην Ελλάδα μια τρύπα στον προϋπολογισμό». Ο υπότιτλος επέτεινε το αρνητικό κλίμα: «Η Κομισιόν επιθυμεί αλλαγές».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 


Σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανταγωνισμοί για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς, οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού για τη Θράκη, εναρμονισμένες με την πολιτική του «νεοοθωμανισμού» που ακολουθεί η τούρκικη κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν ότι μεταξύ της τουρκικής αστικής τάξης και των αστικών τάξεων των χωρών της περιοχής, εναλλάσσονται οι σχέσεις συνεργασίας με αυτές του ανταγωνισμού, υπονομεύοντας το δικαίωμα των λαών στην ειρήνη.

Επίκαιρη Ερώτηση της Αλ. Παπαρήγα προς τον πρωθυπουργό για την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε όλους τους ανέργους.

 Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε όλους τους ανέργους.


Αναλυτικά το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Πρωθυπουργό 

Θέμα: Καταβολή έκτακτου επιδόματος σε όλους τους ανέργους.

Έριξαν το άγαλμα του Λένιν…Του Νίκου Μπογιόπουλου.

  Η είδηση έρχεται από το Κίεβο και κάνει από χτες το γύρο του κόσμου: 


«Οι διαδηλωτές έριξαν το άγαλμα του Λένιν»… Οι διαδηλωτές που έριξαν το άγαλμα του Λένιν είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται υπέρ της συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, η οποία «πάγωσε». Δυο παρατηρήσεις:
Πρώτον, εκείνο που κάνει εντύπωση δεν είναι ότι το άγαλμα του Λένιν γκρεμίστηκε στην Ουκρανία.

ΗΠΑ και M.Βρετανία παρακολουθούν ακόμη και τα διαδικτυακά παιχνίδια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία κατασκοπεύουν ακόμη και τις πλατφόρμες των μεγάλων διαδικτυακών παιχνιδιών, όπως τα «Second Life» και «World of Warcraft», καθώς φοβούνται ότι οι «εξτρεμιστές» μπορεί να τα χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν μεταξύ τους και να οργανώνουν επιθέσεις, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «New York Times».


Οι κατάσκοποι δημιουργούν διάφορες «ταυτότητες» σ' αυτά τα δημοφιλή παιχνίδια ρόλων για να παρακολουθούν, να συλλέγουν πληροφορίες και να στρατολογούν πληροφοριοδότες, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη νέα έγγραφα από αυτά που διέρρευσαν στον Τύπο μέσω του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην τεχνικού συμβούλου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας: Εικόνα μιας Ελλάδας που βουλιάζει το πλημμυρισμένο Άργος.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφική νεροποντή που έπληξε το Δήμο Άργους-Μυκηνών και οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν την καταμέτρηση των ζημιών που υπέστησαν οι περιουσίες τους. 



Το παζλ του τραγικού απολογισμού συμπληρώνει ο φρικιαστικός πνιγμός της 55χρονης Σέρβας Ροζίτα Μιλοσάβλεβιτς στον υγρό τάφο που μετατράπηκε το υπόγειο διαμέρισμα που διέμενε στο κέντρο της πόλης.

Οι πρώτες καταγραφές φανερώνουν εκτεταμένες ζημιές σε νοικοκυριά λαϊκών συνοικιών, σε χωράφια και καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και σε υπόγεια διαμερίσματα και καταστήματα του κέντρου.

ΠΑΜΕ : Ο θάνατος του 40χρονου εργαζόμενου στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ δεν είναι ατύχημα, είναι έγκλημα.

Ο θάνατος του 40χρονου εργαζόμενου ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ μοιάζει ατύχημα αλλά δεν είναι.


Πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων  προστασίας, της εντατικοποίησης.

Είναι το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της απαξίωσης της επιχείρησης, της δουλειάς μέσω εργολαβιών, της μείωσης πάσης θυσίας του «κόστους εργασίας», προκειμένου να γίνει η ΛΑΡΚΟ «πολύφερνη νύφη» για το κεφάλαιο.