Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΠΑΜΕ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

 Κάλεσμα


·        Προς τους εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους.
·        Σε όλους τους εργαζόμενους στις πόλεις και τα χωριά, μικρούς εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες και αγρότες.
·        Τις γυναίκες, τη νεολαία.
Συνάδελφοι,
Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

Καθοριστική η πρόταση του Κ.Κ.Ε.


Οι εξελίξεις σε Ελλάδα και ΕΕ επιβεβαιώνουν την επικαιρότητα της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων.



Αναδεικνύουν ταυτόχρονα την ανάγκη, τα αιτήματα που προβάλλει στην πρότασή του το Κόμμα να αποτελέσουν στόχους πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ως ελάχιστη προϋπόθεση για να ανασάνει ο λαός από τη βαρβαρότητα που τον καταδικάζουν η ΕΕ, τα κόμματά της στην Ελλάδα, η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία.

Independent: Ο Ομπάμα θέλει την Ελλάδα στο ευρώ... μέχρι τον Νοέμβριο.

 Οι ΗΠΑ ζητούν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «να μην λάβουν δραστικές αποφάσεις»



Υπό τον τίτλο «Ο Μπαράκ Ομπάμα ζητεί από την Ευρωζώνη να κρατήσει την Ελλάδα έως τις εκλογές (στις ΗΠΑ)» ο βρετανικός Independentαναφέρει πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν πως αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα καταστρέψει τις ελπίδες του Προέδρου Ομπάμα για τις εκλογές.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων : Είναι στο χέρι των εργαζομένων και των κτηνοτρόφων να πούνε όχι στην καταστροφή της ΔΩΔΩΝΗΣ και της κτηνοτροφίας.



Εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων στην ΔΩΔΩΝΗ έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1) Καμιά αυταπάτη για κανέναν από τους «λύκους» που τσακώνονται για το ποιος θα φάει την ΔΩΔΩΝΗ. Η προσφυγή του ΤΥΡΑ για ακύρωση του διαγωνισμού αποδεικνύει το πόσο μεγάλο λάφυρο είναι η περιουσία και το όνομα της εταιρίας.
2) Καμιά αυταπάτη για την δυνατότητα των κτηνοτρόφων να διαχειριστούν την ΔΩΔΩΝΗ δίχως κρατική στήριξη και ένα ευνοϊκό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα :Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων της Χίου.

Με παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική για την έκταση των πυρκαγιών στη Χίο και γενικότερα στην Ελλάδα, ζητώντας ταυτόχρονα να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών, γενικότερα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων στις μικρομεσαίες αγροτοκτηνοτροφικές συνεταιριστικές μονάδες και στον τουρισμό.


Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

Διαδήλωση μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο & φωτογραφίες)

Χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν χθες, Παρασκευή το απόγευμα, στην Ομόνοια και διαδήλωσαν προς το Σύνταγμα κατά της ρατσιστικής και φασιστικής βίας.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Στη συγκέντρωση που συμμετείχαν οργανώσεις της Αριστεράς και κινήσεις γειτονιών παρέμβηκε και το ΚΚΕ(μ-λ) μοιράζοντας την παρακάτω προκήρυξη: