Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις Βενιζέλου.


Η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου σε ένα υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεπουλήσει τη χώρα και να ισοπεδώσει την κοινωνία.
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη λαίλαπα που με αυτάρεσκο κυνισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής αρχής στην Αθήνα.



«Όποια κυβέρνηση -και εδώ αναφερόμαστε πριν απ' όλα στην ελληνική- δεν αναγνωρίσει το δικαίωμα η Παλαιστίνη να αποκτήσει την ιδιότητα του Παλαιστινιακού κράτους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μέσα στο Σεπτέμβρη, εμείς θα το θεωρήσουμε ηθικό και φυσικό αυτουργό, όχι μόνο της δολοφονίας των δικαιωμάτων ενός λαού, αλλά ηθικό και φυσικό αυτουργό ενός νέου κύκλου πολέμων και ενδεχομένως και γενικευμένου πολέμου στην περιοχή.
Δεν θέλουμε να επαναληφθούν οι επιλογές Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, στην περιοχή. Και ένας τέτοιος κίνδυνος υπάρχει.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή του Κ.Κ.Ε Μπάμπη Χαραλάμπους: Ανύπαρκτη η δωρεάν στέγαση των φοιτητών του Ιόνιου Πανεπιστημίου.


Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων



Στις σχολές του Ιόνιου Πανεπιστημίου (Ι.Π.)φοιτούν περίπου 3000 φοιτητές, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από φτωχές λαϊκές οικογένειες. Οι φοιτητές αυτοί, είναι αυτονόητο πως αν δεν έχουν δωρεάν στέγαση και σίτιση θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση, με την ανοχή αν όχι και τη συνενοχή της Πρυτανείας του  Ι.Π., ξεκίνησε από πέρυσι μια πρωτοφανέρωτη επίθεση στη φοιτητική μέριμνα, αφού μείωσε σημαντικά τα κονδύλια για τη στέγαση των φοιτητών (στην Κέρκυρα ως γνωστό οι φοιτητές μένουν σε ξενοδοχεία, αφού η υπάρχουσα υποτυπώδης φοιτητική εστία μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 70 φοιτητές).

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παν.Λαφαζάνη,προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: Η παταγώδης χρεοκοπία των κυβερνητικών μνημονιακών επιλογών, το θεατρικό «σκωτσέζικο ντους» με την τρόικα και η λήψη πρόσθετων μέτρων


Το μεσοπρόθεσμο μνημονιακό πρόγραμμα οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο τη χώρα, αφού βαθαίνει την ύφεση και τινάζει στα ύψη την ανεργία, ενώ διευρύνει τις αποκλίσεις σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, όπως βεβαιώνει στην Έκθεσή του και το νεοσυσταθέν Γραφείο της Βουλής για τον προϋπολογισμό του Κράτους.
Την ίδια ώρα, ακόμα και αυτές οι απαράδεκτες αποφάσεις της Ε.Ε. της 21ης Ιουλίου μοιάζουν να βρίσκονται στον «αέρα», ενώ η υπονομευτική εμμονή της Φινλανδίας για ελληνικές εγγυήσεις βάζει ταφόπλακα όχι μόνο στο σχέδιο της 21ης Ιούλη αλλά και αποκαλύπτει τις αβυσσαλέες πολώσεις εντός της ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Tι δείχνουν οι τελευταίες τρεις δημοσκοπήσεις.Τα ποσοστά των κομμάτων.H σύγκριση με τα γκάλοπ του Ιουλίου.Γράφει ο Red Star.



Οι 3 τελευταίες Πανελλαδικές έρευνες που έχουν δημοσιοποιηθεί είναι της MRB,ALCO και Kapa Research .Αυτό που έκανα είναι να υπολογίσω το μέσο όρο των ποσοστών που δίνουν,αφαιρώντας τους αναποφάσιστους,λευκά-άκυρα και αποχή.
Στην παρένθεση η διαφορά με τον μέσο όρο των 6 τελευταίων γκάλοπ του Ιουλίου.Ο παρακάτω πίνακας δεν αποτελεί την εκτίμηση μου για την εκλογική δύναμη των κομμάτων αλλά απλά το μέσο όρο των 3  γκάλοπ του Σεπτέμβρη.Αυτό του Βήματος μάλιστα (Kapa Research) για πολλούς λόγους το θεωρώ ύποπτο και διάτρητο λόγω μεθοδολογίας κυρίως.Το δεύτερο εκλογικό βαρόμετρο μου θα το αναρτήσω σύντομα και εκεί θα αναλύσω τις τάσεις (σύμφωνα με στοιχεία γκάλοπ που διενεργούνται τώρα και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί).


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            31,9 %  (+1,8)                                              
 ΠΑ.ΣΟ.Κ                         26,9 %  (-1,1 )                                             
Κ.Κ.Ε                              10,6 %  (-0,8 )                                             

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να καλυφθούν τώρα από το κράτος όλες οι ανάγκες των σχολείων.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Με αφορμή την έλλειψη των σχολικών βιβλίων και γενικότερα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σε μία εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί ούτε τα απολύτως απαραίτητα. Οπως προκλητικά ανακοινώνει το υπουργείο οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία στα χέρια τους, μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν τυπωθεί 37 από τους 1.200 τίτλους ενώ υπάρχουν 20 χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών.

Εκατομμύρια Ιταλών που είναι μέλη μεγάλου εργατικού συνδικάτου απεργούν σήμερα εναντίον των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας.


Εκατομμύρια Ιταλών που είναι μέλη μεγάλου εργατικού συνδικάτου απεργούν σήμερα εναντίον των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας. Τα συνδικάτα εμφανίζονται οργισμένα για μια ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και καθιστά ευκολότερη την απόλυση εργαζομένων.

ΠΑΜΕ : Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.



Ενάμιση εκατομμύριο θα φτάσουν οι άνεργοι στο τέλος του χρόνου και η Δημοτική αρχή της Αθήνας με τις ευλογιές της κυβέρνησης και της τρόικας ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους συμβασιούχους. Αφού εκμεταλλεύτηκαν για πολλά χρόνια τόσο εργασιακά όσο και πολιτικά και το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ [αλλά και η κα Μπακογιάννη που τώρα είναι αρχηγός κόμματος που μιλάει για την ανάγκη απολύσεων στο δημόσιο] τους εργαζόμενους τώρα τους πετούνε σαν τη τρίχα από το ζυμάρι στο καιάδα της ανεργίας.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον Ν.Χατζηνικολάου στον real FM.



•    Επαληθεύονται οι εκτιμήσεις μας, ότι  μία χώρα η οποία είναι χρεοκοπημένη δεν σώζεται με προγράμματα που οδηγούν στην ύφεση. Η ύφεση σε βυθίζει πιο βαθιά στα χρέη και πιο βαθιά μέσα στη χρεοκοπία. Όπως επίσης δεν σώζεται ένας χρεοκοπημένος με νέα βαριά και επαχθή δάνεια.
•    Δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι εδώ που είμαστε. Όμως το ερώτημα είναι για λογαριασμό ποιανού θα σωθεί η παρτίδα. Αν είναι λοιπόν να σωθεί για λογαριασμό των τραπεζιτών ή των όσων, πατριωτών κατά τα άλλα, έχουν 600 δις, λένε τα δημοσιεύματα, στην Ελβετία, αυτό δεν μας λέει τίποτα.

Μέτωπο Αγώνα Σπoυδαστών :ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΛΗΣ και ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ.


Εκτελεστική Γραμματεία
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΛΗΣ και ΑΓΩΝΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

«Συνεχίζουμε πιο δυναμικά την πάλη
για το πανεπιστήμιο του λαού και της εξουσίας του.
Όχι στο νέο Νόμο-Πλαίσιο. Έξω οι επιχειρήσεις από την Παιδεία»
 Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια των συλλόγων και των επιτροπών αγώνα. Αυτή τη στιγμή είναι υπό κατάληψη η πλειοψηφία των  σχολών σε όλη την Ελλάδα. Υπό κατάληψη βρίσκονται και οι υπηρεσίες έρευνας και διοίκησης των περισσότερων ιδρυμάτων. 

Νέο Αριστερό Ρεύμα :Όλοι στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 5.00 μ.μ. Καμάρα-Θεσσαλονίκη.




syg1.gifΌλοι στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 5.00 μ.μ. Καμάρα-Θεσσαλονίκη
Μέτωπο εργασίας – παιδείας – δημοκρατίας.
Η ελπίδα στη συνάντηση του μαχόμενου φοιτητικού και εργατικού κινήματος.
Ξαναπιάνουμε παντού το νήμα με τις πανεργατικές απεργίες και τις εργατικές αντιστάσεις της περασμένης περιόδου. Οι καταλήψεις και οι απεργίες στις σχολές και στα σχολεία, οι νέες συγκεντρώσεις στις πλατείες ξεκινώντας από τις 3 Σεπτέμβρη, η πανελλαδική κινητοποίηση στη ΔΕΘ είναι μόνο η αρχή για ένα φθινόπωρο μάχης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με το Προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας .


 Σχολείο δίχως χρηματοδότηση και στήριξη δεν μπορεί να είναι δημόσιο σχολείο. Σχολείο δίχως καθηγητές, δασκάλους και χωρίς βιβλία δεν μπορεί να είναι καν σχολείο.
Η κυβέρνηση του μνημονίου έχει οδηγήσει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Έχουμε να δούμε αυτό το φαινόμενο –να ξεκινάει η σχολική χρονιά και οι μαθητές να σπεύδουν σε φωτοτυπίες και σε παλιότερα βιβλία– πολλές δεκαετίες. Μας γυρνάνε στη μεταπολεμική περίοδο.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης .



Η διαρκής αμφισβήτηση από την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου και των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας, την καθιστά παράγοντα αστάθειας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και δυσχεραίνει τις διμερείς σχέσεις και την ενταξιακή της πορεία.

Σχόλιο Μ.Α.Σ. για τον δήθεν καβγά ΠΑΣΟΚ - ΠΑΣΠ.



Προκαλεί γέλιο αλλά δεν πείθει κανέναν το στημένο πανηγύρι που στήθηκε μέσα στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ από μέλη της ΠΑΣΠ που δήθεν διαφωνούν με το νέο νόμο-πλαίσιο. Μάλιστα το στήσιμο ήταν τόσο μεγάλο που ο κ.Παπανδρέου διάβαζε από γραπτό κείμενο την απάντηση στα ατίθασα νιάτα του ΠΑΣΟΚ. 

Η ΠΑΣΠ χρόνια τώρα  αξιοποιεί το γνωστό παραμύθι με το «καλό και κακό ΠΑΣΟΚ», για να συνεχίσουν να εγκλωβίζονται τα λαϊκά παιδιά, να τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι το ΠΑΣΟΚ διορθώνεται.

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ .του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την Εξωτ. Πολιτική, σχετικά με τις εξελίξεις στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Μέση Ανατολή


Μια εξαιρετικά περίπλοκη και επικίνδυνη κατάσταση διαμορφώνεται στην περιοχή μας. Η πρόσφατη επίσκεψη του Υπ. Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη στο Ισραήλ και η υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» στον τομέα της ασφάλειας με την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου, η συνεχιζόμενη αδιέξοδη εξωτερική πολιτική της χώρας μας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η πλήρη αδράνεια της χώρας μας στη διεθνή σκηνή, η απόλυτη υποταγή της στα συμφέροντα των ΗΠΑ και των ισχυρών της Ε.Ε., η μη διεκδίκηση στη βάση του διεθνούς δικαίου των δικαιωμάτων που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και τον καταστατικό χάρτη του Ο.Η.Ε για την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, η απαράδεκτη στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στη νέο-αποικιακή πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.