Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ας συζητήσουμε επί της ουσίας - Θοδωρής Λαπαναΐτης Δημοσιογράφος, ΚΟΒ 902 - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Αναρωτιέμαι
-- Γιατί η ΚΕ δε δίνει συγκεκριμένες και αιτιολογημένες εξηγήσεις για την αλλαγή του προγράμματος του 15ου;
-- Γιατί δεν υπάρχει ούτε μια στοιχειώδης αναφορά για το χαρακτήρα των αλλαγών στο σχέδιο προγράμματος που φέρνει η ΚΕ στο 19ο;
-- Οι προτεινόμενες αλλαγές αποτελούν Συνέχεια ή Ρήξη με την ως τα σήμερα -τυπικά ισχύουσα- προγραμματική αντίληψη του κόμματος;

Kαι φοροφυγάδες οι ελληνάρες! Στο σφυρί το μπουρδελοξενοδοχείο της Χρυσής Αυγής.


Kαι φοροφυγάδες οι ελληνάρες !



Το «ροζ» ξενοδοχείο New Dream που ανήκει στην οικογένεια Μιχαλολιάκου βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη αφού, παρά τις οχλήσεις, δεν τακτοποίησε τις φορολογικές της εκκρεμότητες.

Δεν είναι ότι η οικογένεια Μιχαλολιάκου εμφανίζεται «φτωχή» στις φορολογικές δηλώσεις, δεν καταβάλλει και τους φόρους που τις αναλογούν για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Έτσι, όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, η Εφορία έβαλε κατασχετήριο για χρέη στο Δημόσιο ύψους 36.000 ευρώ στο κτίριο που στεγάζει το ροζ ξενοδοχείο «New Dream» και το οποίο ανήκει στη σύζυγο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

ΚΚΕ: Με αγώνα και λαϊκή συμμαχία ν' απαντήσουν εργαζόμενοι κι αγρότες στον αυταρχικό παροξυσμό της κυβέρνησης.


Σε ανακοίνωσή του για τη νέα άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά των αγωνιζόμενων αγροτών στο Μπλόκο της Νίκαιας, το ΚΚΕ σημειώνει:  
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά των αγωνιζόμενων αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, κατά τη διάρκεια συμβολικής καθιστικής διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αγροτών.

Ο Πέτρος, άρα, είναι οινόπνευμα... Της Λιάνας Κανέλλη.


Τα φαινόμενα δεν απατούν πλέον. Και πάντως δεν εξαπατώνται όσοι δεν θέλουν να βλέπουν την άκρη της μύτης τους ως το τέλος του ορίζοντα.



Οι μετεωρίτες που έπεσαν φλεγόμενοι και τραυματίζοντας εργάτες και μαθητές κάπου στη Σιβηρία, είναι πράγματι μετεωρίτες κι όχι μυστικό πρώην σοβιετικό όπλο που βγαίνει από τη φαρέτρα του Πούτιν για να εξασφαλίσει υπεροπλία στους ομόθρησκους Ελληνες...
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αυθεντικό προϊόν της γαλαζοπράσινης λομβέρδιας λογικής ίδιας κι απαράλλαχτης με το παμπάλαιο ανέκδοτο της νομικής, «ο Πέτρος είναι σπίρτο, το οινόπνευμα είναι σπίρτο, άρα ο Πέτρος είναι οινόπνευμα».

Δημοσκόπηση της Pulse RC την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «6 ημέρες». Πρώτος και πάλι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 24 % ( 26,5 % στους αποφασισμένους).Πέφτει η Ν.Δ. στο 22,5 %.Ψηλά οι νεοναζί με 13,5 % ενώ στην πέμπτη θέση το Κ.Κ.Ε. φτάνει το 7 % με αναγωγή στους αποφασισμένους δείχνοντας νέα ελπιδοφόρα σημάδια ανάκαμψης.Σχόλιο του Red Star.

Γκάλοπ επίτης Pulse RC την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «6 ημέρες».


Δεν είναι η μοναδική δημοσκόπηση που δημοσιεύεται αυτές τις μέρες , αλλά θα ξεκινήσουμε με την έρευνα  Pulse.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αποκτά πάλι προβάδισμα κυρίως γιατί πέφτει αρκετά η Ν.Δ., ενώ Χρυσή Αυγή κρατά την τρίτη θέση με άνεση και διαφορά από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το Κ.Κ.Ε δείχνει πια ορατά σημάδια ανόδου πέρα του 6 %, μάλιστα σε αυτό το γκάλοπ φτάνει το 7 %.

Ας δούμε όμως τα ποσοστά των κομμάτων χωρίς τους αναποφάσιστους (10%) .

Η ΔΑΣ και οι δυνάμεις που ΠΑΜΕ ζητούν τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ για να καθοριστούν άμεσα πρακτικά μέτρα για τη διεκδίκηση της ΕΓΣΣΕ



Η ΔΑΣ και οι δυνάμεις που ΠΑΜΕ ζητούν, χωρίς καμία καθυστέρηση, τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ στις 22 Φλεβάρη για να καθοριστούν άμεσα πρακτικά μέτρα για τη διεκδίκηση της ΕΓΣΣΕ, να ξεκινήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία και για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα.Το ΠΑΜΕ ήδη έχει καταθέσει στο Γενικό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση και πλαίσιο για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ.

Για την επίθεση στους αγρότες στο Κιάτο

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ!

Παρασκευή 15/2/2013
Σε μια ακόμη προκλητική και εξοργιστική επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού η κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς την παραμικρή αντίδραση των παρατρεχάμενών της σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, επιτέθηκε με τη βία των ΜΑΤ και χημικά στη συγκέντρωση εκατοντάδων αγροτών της Κορινθίας κοντά στο Κιάτο. Τον ξυλοδαρμό και τα δακρυγόνα ακολούθησαν και τέσσερις συλλήψεις αγροτών οι οποίοι σέρνονται σε δίκες και, μάλιστα, ο ένας από αυτούς κατηγορούμενος για κακούργημα διότι δήθεν πέταξε μολότοφ, πράγμα που διαψεύδουν όλοι όσοι ήταν μπροστά στα γεγονότα.