Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»: Εκλογική νίκη για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με 62,7 % (αύξηση 11,6 %) και 5 έδρες από 4 που είχε πέρσι.

Πολύ καλό ήτα το εκλογικό αποτέλεσμα για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση).


Το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, διατήρησε την αυτοδυναμία στο ΔΣ, αυξάνοντας τις ψήφους και τα ποσοστά και κατακτώντας μια επιπλέον έδρα, ενώ παράλληλα αυξήθηκε και η συμμετοχή.

Ο Νίκος Σοφιανός στον «Αθήνα 9,84» αναφορικά με την δολοφονία των 2 χρυσαυγιτών : Μεγάλα τα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας.

 Στα μεγάλα ερωτήματα που προκύπτουν από τη σκοπιμότητα μία ενέργειας, όπως η χθεσινή στο Ν. Ηράκλειο με τη δολοφονία των δύο ανθρώπων, αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ της ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».


Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε πως σε αυτές τις συνθήκες, που η πλειοψηφία του λαού είναι αντιμέτωπη με μία σκληρή πολιτική, τέτοιες ενέργειες πρέπει να ερμηνεύονται σε σχέση με το ποιους ωφελούν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!
Όχι στις μειώσεις μισθών!

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΙΣ 10.30 πμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
(πεζόδρομος Ερμού)
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Την Κυριακή 3 Νοέμβρη αρχίζει η εφαρμογή του νόμου για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας υπό τις ζητωκραυγές των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Ο νόμος 4177/13 που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλη προβλέπει ότι όλα τα καταστήματα με έκταση πάνω από 250 τ.μ. θα είναι ανοιχτά 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. θα μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Η ψήφιση του νόμου ήρθε ως συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του περασμένου Δεκέμβρη που επέτρεψε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για δυο Κυριακές την περίοδο των Χριστουγέννων.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι μέρος της αντεργατικής επέλασης της κυβέρνησης, που -με την υπαγόρευση των ξένων και ντόπιων αφεντικών της- έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των εργαζόμενων της χώρας σε εξαθλίωση και ολοένα εντείνεται.

Ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟικοί στην Πάτρα.Ανακοίνωση των Οργανώσεων Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

 Με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητες τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην Πάτρα.
Αναλυτικά, αναφέρουν:
«Για μια ακόμη φορά το λιμάνι της πόλης μας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και του Πατραϊκού Κόλπου αποτελεί αγκυροβόλιο και χώρο εξάσκησης για το ΝΑΤΟικό στόλο.

Κάτω τα χέρια απ΄το λαό και τους αγώνες του!
Η συκοφάντηση των αριστερών ιδεών δε θα περάσει!

1.11.2013

Η δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο με δύο νεκρούς κι έναν βαριά τραυματισμένο, που σχεδόν ακαριαία αποδόθηκε απ’ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τα παπαγαλάκια του, σε «τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της Χρυσής Αυγής», μόνο σε βάρος του λαϊκού κινήματος μπορεί να λειτουργήσει. Όποιος κι αν βρίσκεται από πίσω, δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με το λαϊκό κίνημα αντίστασης, που αναπτύσσεται. Αντίθετα, έρχεται να ευνοήσει την αντιδραστική κυβερνητική πρακτική του τελευταίου διαστήματος ενάντια στις λαϊκές δυνάμεις και στις αριστερές οργανώσεις.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

 
Η επαγγελματικού τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους, εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα. Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο.

 Σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:


«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.