Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε


Η συνεχής ανελέητη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα με την κλιμακούμενη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, τη βαριά φορολογία, την ανεργία κλπ οδηγεί πλατιά λαϊκά στρώματα σε τραγικά αδιέξοδα και ειδικά αυτά που αναγκάστηκαν να δανειστούν από τις τράπεζες για να αποκτήσουν σπίτι ή για να υπάρξουν ως αυτοαπασχολούμενοι.
Σ' αυτές τις συνθήκες, σαν άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά να διεκδικήσουν μαζί για να επιβάλλουν:

ΠΑΜΕ: Γενικός ξεσηκωμός μπροστά στο σφαγιασμό και του επιδόματος ανεργίας.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και όλους τους 

εργαζόμενους της χώρας μας σε γενικό ξεσηκωμό μπροστά στο σφαγιασμό και του

 επιδόματος ανεργίας από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τους συμμάχους 

της, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μηχανισμούς της. 



Να καταδικάσουν τα μέτρα. Ακόμα και τα ψίχουλα των 461 ευρώ το μήνα ως επίδομα ανεργίας για τους «υπηρέτες» του κεφαλαίου είναι πολλά, γι΄ αυτό και θέλουν να το πάνε στα 360 ευρώ. ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ όλες οι ευρωυποταγμένες δυνάμεις σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο με την πολιτική τους οδηγούν στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και έφτασαν στο 19,9% το ποσοστό της επίσημης ανεργίας.

Επίθεση στο «κίνημα της πατάτας» εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για προπαγάνδα και ανούσιες πρωτοβουλίες.


Επίθεση στο «κίνημα της πατάτας» εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνοντας λόγο 

για προπαγάνδα και ανούσιες πρωτοβουλίες. 





Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. 

Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

ΤOY ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ:ΦΟΡΟΙ 44 ΔΙΣ Ο ΛΑΟΣ, 2 ΔΙΣ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ!.



ΤOY ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Επειδή η φοροεπιδρομή καλά κρατεί,
επειδή κάθε νέα ένταση και κάθε νέα μέτρα φοροεπιδρομής συνδυάζονται με τα παραμύθια περί «αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής»,
επειδή το κράτος των μονοπωλίων συνεχίζει να διατηρεί ζωντανή τη γελοία συζήτηση για τη ...βοήθεια, λέει, των «φορο-πάντσερ» από τηΓερμανία,
καλό είναι να θυμηθούμε όχι μόνο ποιοι φοροδιαφεύγουν (αυτό είναι γνωστό), αλλά και ποιοι πληρώνουν φόρους σε συνδυασμό με το ποιοι απαλλάσσονται («νόμιμα» και «ηθικά») από φόρους.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Σύνοδο Κορυφής και τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού.


Το κλίμα αισιοδοξίας με το οποίο προσπαθεί να περιβάλλει η κυβέρνηση τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι υποσχέσεις για επενδύσεις, ανάπτυξη και στήριξη της απασχόλησης, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα,  είναι άνευ ουσίας και αντικρίσματος, όταν βασίζονται σε μνημόνια λιτότητας και φτωχοποίησης των εργαζομένων. Η έξοδος από την κρίση όχι μόνο δεν   θα προκύψει από τη δημοσιονομική πειθαρχία και τις «διαρθρωτικές αλλαγές» που είναι συνώνυμες με τις απολύσεις, τις μειώσεις σε μισθούς, την ανεργία και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις, αλλά καθίσταται αδύνατη. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το επίδομα ανεργίας, το επίδομα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ.



Η σφαγή των επιδομάτων πείνας για την ανεργία, τη μητρότητα, εποχικών επιδομάτων κ.α. αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αντεργατικές αθλιότητες που μαζί διαπράττουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και μεγαλοεπιχειρηματίες. Με 360 ευρώ το μήνα δεν ζουν ούτε τα σκυλιά και οι γάτες του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση της Ελληνικής Χαλυβουργίας και του κάθε μεγαλοβιομήχανου. Κι όμως αυτοί μαζί με την κυβέρνησή τους και την ΕΕ θέλουν οι εργάτες τους να σκοτώνονται στη δουλειά για 500 ευρώ και όταν τους απολύουν να «ζουν» με συσσίτια ελεημοσύνης. Η αθλιότητά τους δεν έχει όρια.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ :Ελπίδα για το λαό είναι άφοβα να μετατρέψει σε δύναμη το δίκιο του.


Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο «Ριζοσπάστης» αναδημοσιεύει παρακάτω τη συζήτηση της Αλέκας Παπαρήγα με τους δημοσιογράφους.

***
-- Κάθε μέρα - αυτά είναι τα θέματά μας -, κάθε μέρα πολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα και τα δεδομένα της προηγούμενης πενταετίας, δεν έχει σύνταξη, δεν έχει ασφάλιση, δεν έχει φάρμακο, δεν έχει δουλειά...
-- Κι ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί όλα τα μέτρα, έχουμε κι άλλα που θα παρθούν στην πορεία.

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ για τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Η  μνημονιακή πλειοψηφία της Bουλής, υπακούοντας στα κελεύσματα του υπουργείου Yγείας και της τρόικας νομοθετεί με το γνωστό αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό τρόπο.

Μοναδικός στόχος και σκοπός του  εφαρμοστικού νόμου είναι η  πάση θυσία μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από το κράτος - πάνω από 1 δις ευρώ -  στα πλαίσια των καταστροφικών περικοπών για την υγεία κι όχι η παροχή της αναγκαίας  και ποιοτικής «φαρμακευτικής» υγείας!  
Το θέμα δεν είναι τα γενόσημα ή η δραστική ουσία. Το πρόβλημα είναι η συνεχής αύξηση της επιβάρυνσης των πολιτών στα φάρμακα που έχουν ανάγκη, είναι η πλήρης ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών και του ΕΟΦ, λόγω της υποστελέχωσής του, και η προετοιμασία του εδάφους για εισβολή μονοπωλιακών καταστάσεων αβέβαιης ποιότητας φαρμακευτικών σκευασμάτων στη χώρα.

Για το 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ.

 Δελτίο Τύπου ΚΟΕ - 1/03/2012

Σε μια περίοδο που το ειδικό καθεστώς το οποίο έχει επιβληθεί στη χώρα από την τρόικα και τους ντόπιους συνεργάτες της προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε ίχνος Δημοκρατίας και Ανεξαρτησίας και απειλεί την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, αλλά και σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα είναι σε βαθιά κρίση και ο λαός αναζητά λύσεις έξω από αυτό κάνοντας βήματα δικής του οργάνωσης και αγώνα, διεξάγεται το 3ο Συνέδριο της ΚΟΕ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ: Τσεκούρι και στα επιδόματα ανεργίας.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας το επίδομα ανεργίας μειώνεται από τα 461,50 ευρώ στα 360 ευρώ
Mετά την κατακρεούργηση των μισθών και την κατάργηση των συμβάσεων η κυβέρνηση προχωρά και στη μείωση των επιδομάτων ανεργίας, αφαιρώντας από εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και τα ελάχιστα μέσα επιβίωσης.
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, που υπογράφτηκε χτες - και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι προσωρινά τουλάχιστον δε θα μειωθεί το επίδομα των ανέργων - η κυβέρνηση επιβάλλει περικοπές στο επίδομα ανεργίας κατά 22%, όσο δηλαδή ήταν και η μείωση του κατώτερου μισθού, ενώ αντίστοιχη είναι η περικοπή και σε όλα τα βοηθήματα και επιδόματα του ΟΑΕΔ.