Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ

«Η στήριξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κυβέρνηση, είναι στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της για την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, με το λαό να χρεοκοπεί καθημερινά από τη δυσβάσταχτη φορολογία, την ανεργία», επισημαίνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ.

Τι διδάσκει η Αργεντινή.Γράφει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος.

Οι επιλογές της κυβέρνησης της Αργεντινής σχετικά με τη διαχείριση του κρατικού χρέους της αποτέλεσαν αντικείμενο αντιπαράθεσης των δύο βασικών πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος, της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. 


Δεν είναι η πρώτη φορά. Η ΝΔ χρησιμοποιεί τα υπαρκτά προβλήματα του λαού της Αργεντινής ως απόδειξη ότι η μόνη ρεαλιστική πολιτική είναι αυτή της υπόκλισης στο δίκαιο του ισχυρότερου, στις επιλογές των μονοπωλιακών ομίλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως μεγάλη μάχη υπέρ του λαού το παζάρι της σημερινής αστικής κυβέρνησης Κίρσνερ με τα «αρπακτικά» επενδυτικά ταμεία, τα οποία αφού εξαγόρασαν πάμφθηνα κάποια κρατικά ομόλογα της Αργεντινής ζητούν την αποπλήρωσή τους στην ονομαστική τους τιμή, ώστε να διασφαλίσουν μαζί με τους τόκους κέρδος ύψους 1.600%!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας : Καταγγελία της φιλεργοδοτικής και ρατσιστικής απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πάτρας ενάντια στους εργάτες γης της Μανωλάδας.

Καταγγελία της φιλεργοδοτικής και ρατσιστικής απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πάτρας ενάντια στους εργάτες γης της Μανωλάδας


Με την αθωωτική απόφαση υπέρ του φραουλέμπορα Βαγγελάτου και ενός από τους καραμπινοφόρους επιστάτες του και την εξαγοράσιμη και με ανασταλτικό χαρακτήρα ποινή   για τους δύο άλλους συγκατηγορούμενούς  τους  η ελληνική δικαιοσύνη για άλλη μια φορά έδειξε τον ταξικό και βαθύτατα ρατσιστικό χαρακτήρα της.

Λάτσης for President! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στον Ημεροδρόμο.

Από τις εκλογές του 2009 και μέχρι σήμερα από διάφορες κρίσιμες θέσεις πέρασαν κι άλλοι παραμένουν οι:
Ταμβακάκης – Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας (στέλεχος της Eurobank)
Καραμούζης – Μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ (στέλεχος της Eurobank)
Ρογκάκος – Οικονομικός διευθυντής ΟΠΑΠ (στέλεχος της Eurobank)
Αρχοντίδης – Μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ (στέλεχος της Eurobank)

Γράφει η Λιάνα Κανέλλη : Καλοκαίρι τυλιγμένο σε ... γάζες

Κάνει ζέστη. Διψάω. Πίνω νερό και σκέφτομαι τα πηγάδια στα Κατεχόμενα. Αυτά που επιχωμάτωσαν ή τσιμέντωσαν οι Ισραηλινοί για να διψάνε οι Παλαιστίνιοι και να πέσουν στην ανάγκη τους.


Αμολάω την πετονιά μου, σπαρταράει το ψαράκι, σκέφτομαι τον μπαρμπα - Ανέστη, πρόσφυγα απ' τη Μικρά Ασία, που μ' έμαθε την καθετή, να μου λέει πως όποιος ξέρει να ψαρεύει, δε θα πεινάσει ποτέ. Κι οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να ψαρέψουν στο νερό τους, καταδικασμένοι να πεινάνε.

Πάτρα: Το πρόγραμμα των θερινών κινηματογραφικών προβολών της ΚΝΕ από τις 4 Αυγούστου.


Το θερινό σινεμά για ανέργους και νέα ζευγάρια της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας στην Πάτρα, συνεχίζεται κανονικά στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο (Γερμανού και Ηλείας), με προβολές κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή στις 9:30 μμ με δωρεάν είσοδο.


Οι προβολές έχουν ως εξής:
Δευτέρα 04/08
City of God (Η πόλη του Θεού) (Βραζιλία - Γαλλία_2002)
Τετάρτη 06/08
Ο Λαβύρινθος του Πάνα (Μεξικό_2006)