Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην κηδεία του Δημήτρη Κοτσαρίδη


Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους: Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνο της Εργατικής Πολιτικής, Πάνο Τριγάζη και Παύλο Χαραμή, μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Μάξιμο Μπόλα, Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής των ΔΕΚΟ του ΣΥΝ παρευρέθηκαν στην κηδεία του οικοδόμου συνδικαλιστή Δημήτρη Κοτσαρίδη που έπεσε νεκρός στη διαδήλωση της Πέμπτης. 
Μέτα το τέλος της κηδείας ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε και να συλλυπηθούμε την οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη, καθώς και τους συντρόφους και συναδέλφους του στο συνδικάτο οικοδόμων. 

Γιατί η προσχεδιασμένη επίθεση-ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

 
Η προβοκάτσια και οι προβοκάτορες δεν χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά για να χτυπήσουν το κίνημα. Τους έχουμε ξαναδεί σε διατεταγμένη υπηρεσία και δολοφονικές επιθέσεις, τους έχουμε ξαναδεί οπλισμένους με πλήρεις εξαρτύσεις, με στοιχεία των εξαρτύσεών τους πανομοιότυπα με αυτά που φέρουν επίσημοι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί. Αυτό που εμφανίζεται ως χώρος των κουκουλοφόρων είναι διάτρητος από τις υπηρεσίες, δρα ως μέρος του κατασταλτικού μηχανισμού, για να χτυπηθεί το κίνημα. Αυτό δείχνει η πείρα του εργατικού κινήματος, όχι μόνο η μακραίωνη, αλλά και η πρόσφατη πείρα του κινήματος στη χώρα μας. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο και το χρόνο που επιλέγουν να αξιοποιήσουν τους προβοκάτορες για να χτυπήσουν απευθείας το κίνημα.

Σε νέα 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Η πρώτη 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να εξαγγελθεί την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία ωστόσο θα πρέπει να λάβει την έγκριση και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματίων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη Σύνοδο Κορυφής και το κούρεμα του ελληνικού χρέους


Το νέο σχέδιο για το ελληνικό χρέος δείχνει την εμμονή των κυρίαρχων ευρωπαϊκών δυνάμεων  στη διάσωση των ισχυρών τραπεζικών ομίλων και στα κέρδη του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά απούσα από το διάλογο που διεξάγεται στην ευρωζώνη, σέρνει τη χώρα σε αποφάσεις που δεν δίνουν απάντηση στη βιωσιμότητα των χρεών και δένουν τη χώρα με νέα μνημόνια και νέους δυσβάσταχτους όρους λιτότητας, που οδηγούν σε αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας και  σε κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, υπό καθεστώς μόνιμης επιτροπείας και μείωσης της εθνικής κυριαρχίας.

ΚΚΕ-Διευθέτηση ζημιών το κούρεμα

« Το κούρεμα του χρέους που παζαρεύει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της στην ΕΕ δεν γίνεται για την ανακούφιση του λαού, πρόκειται για διευθέτηση των ζημιών που προσωρινά θα υποστούν ορισμένες τράπεζες και άλλα μονοπώλια», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. «Για το λαό όπως και αν το καταλήξουν θα σημάνει νέα επίθεση στη ζωή του, με νέα μνημόνια», σημειώνει.

Το κομμουνιστικό κόμμα καλεί τους πολίτες να σχηματίσουν "μεγάλη εργατική λαϊκή συμμαχία κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας και την ΕΕ".

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)

Σχόλιο του "Αντίσταση στις Γειτονιές": 
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για την 48ωρη απεργία και τα γεγονότα που συνέβησαν τη δεύτερη μέρα έγινε αφορμή για διάφορα σχόλια. Αρνητικά ήταν τα σχόλια και από οπαδούς ή μέλη του ΚΚΕ αλλά και από οπαδούς της αναρχίας ή έστω υποστηρικτές της δολοφονικής επίθεσης στο μπλοκ του ΠΑΜΕ. Ουσιαστικά αυτό που ζητιέται από το ΚΚΕ(μ-λ) είναι να αναιρέσει όλη του τη κριτική και στους δυο χώρους, να απομονώσει τα γεγονότα από τη συνολική τους στάση και να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου.

Από τις 17 Οκτώβρη ήταν γνωστό το σχέδιο της επίθεσης.Αποκαλυπτικό δημοσίευμα σε δημοσιογραφική ιστοσελίδα με «διαρροές» από την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ.

 
Μιλώντας χτες στο δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα», η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε σάιτ που αρθρογραφεί ο δημοσιογράφος Κ. Χαρδαβέλλας, στο οποίο περιγράφονταν οι «εκτιμήσεις» της ΕΥΠ για τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, οπότε το ΠΑΜΕ καλούσε σε περικύκλωση της Βουλής. Οπως αποδεικνύεται και από το γραφικό που παρουσιάζει ο «Ρ», η συγκεκριμένη ανάρτηση ανέβηκε στο σάιτ«Newsbomb» στις17/10/2011 στις 13.19,με τον τίτλο «Πολεμικά σχέδια στην ΕΛ.ΑΣ. για την Πέμπτη». Το γραφικό είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι η είδηση «έπαιζε» στο σάιτ τρεις ολόκληρες μέρες πριν την περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ.

Σάββατο 22 Οκτώβρη αποτίνουμε φόρο τιμής στο συνάδελφο οικοδόμο Γραμματέα του παραρτήματος Βύρωνα στις 12.30



 Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ της Αττικής καλεί όλα τα Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλους τους εργαζόμενους της Αττικής, τους άνεργους και τους συνταξιούχους ν´ αποτείσουμε φόρο τιμής στον συνάδελφο οικοδόμο, στέλεχος του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αττικής και του προεδρείου  του παραρτήματος Βύρωνα.
            Ο σ. Κοτζαρίδης  Δημήτρης κατέληξε μετά την δολοφονική επίθεση γνωστών δυνάμεων και ομάδων του παρακράτους.

Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα χαιρετίζει την χωρίς προηγούμενο γιγάντια κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών σε όλη την Ελλάδα στη Γενική Απεργία της 19-20 Οκτωβρίου.




Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα χαιρετίζει την χωρίς προηγούμενο γιγάντια κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών σε όλη την Ελλάδα στη Γενική Απεργία της 19-20 Οκτωβρίου. Τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία ήταν πρωτοφανή. Προπαντός η απέραντη λαοθάλασσα που πλημμύρισε τους δρόμους και το Σύνταγμα στην Αθήνα αλλά και τις πλατείες και τους δρόμους σε όλη την χώρα. Οι εργάτες κι όλες οι λαϊκές μάζες που καταστρέφονται από την Tρόϊκα και τους ντόπιους γκαουλάϊτέρ της νοιώθουν πια την δύναμή τους, την συνειδητοποιούν και αρχίζουν να την ασκούν στην αρένα της ιστορικής πάλης που κρίνεται η μοίρα τους.
H υπερψήφιση του αισχρού πολυνομοσχέδιου της κυβέρνησης της Tρόικας δεν έχει καμμιά κοινωνική νομιμοποίηση.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΚΕ ΑΚΕΛ για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη στην Ελλάδα .



Η ΚΕ του ΑΚΕΛ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα, τόσο προς την οικογένεια του, όσο και προς το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης είναι το θύμα της επίθεσης κουκουλοφόρων στοιχείων που επιχείρησαν να πνίξουν τη λαϊκή κινητοποίηση με διάφορα μέσα. Είναι το θύμα όσων θέλησαν να καταπνίξουν τη λαϊκή αντίδραση έναντι των σκληρών μέτρων λιτότητας που απειλούν δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων που κερδήθηκαν με αίμα.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ



Φιλοσοφική Αθήνας, Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ, Τοπογράφοι Μηχανικοί ΕΜΠ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ιατρική Αθήνας, Νοσηλευτική Αθήνας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πολιτικοί Μηχανικοί Πάτρας, Μηχανολόγοι Μηχ/κοι Πάτρας, Αρχιτέκτονες Πάτρας, Μαθηματικό Πάτρας, Φυσικό Πάτρας, Χημικό Πάτρας, Βιολογικό Πάτρας, Γεωλογικό Πάτρας, Φιλολογία Πάτρας, Φιλοσοφία Πάτρας, Ιατρική Πάτρας, Φαρμακευτική Πάτρας, Πολιτικοί Μηχανικοί Βόλου, Μηχανολόγοι Μηχ/κοί Βόλου, Οικονομικό Βόλου, Δάσκαλοι Βόλου, Ειδικής Αγωγής Βόλου, ΤΕΙ Καρδίτσας, Ιατρική Αλεξανδρούπολης, ΣΤΕΦ Κοζάνης, ΣΔΟ Κοζάνης.

«Για την σχεδιασμένη δολοφονική και προβοκατόρικη επίθεση κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα»
Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη σχεδιασμένη δολοφονική και προβοκατόρικη επίθεση από ομάδες αναρχοφασιστοειδών που επιχείρησαν να διαλύσουν με μολότοφ, πέτρες, αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών, φοιτητών και λαού στο Σύνταγμα στις 20-10-2011. Ιδιαίτερος στόχος αυτών των ομάδων ήταν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ.

ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ; ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ! ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ISKRA.GR






ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


Ο τραγικός θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή Δημήτρη Κοτσαρίδη, μέλους του ΠΑΜΕ, κατά τη χθεσινή (20.10) επίθεση των "παρακρατικών" και "προβοκατόρων" κουκουλοφόρων εναντίον τόσο του ΠΑΜΕ όσο και άλλων διαδηλωτών, συγκλόνισε όλο τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα όσους συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. 
Μέχρι τώρα τα ακριβή αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά όπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα Σπύρος Λιναρδάκης, "ο Δημήτρης μου είπε κάποια στιγμή ότι δεν αισθάνεται καλά μετά τη ρίψη των χημικών. Τον συνόδευσα στον Ευαγγελισμό".