Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα (21/2/2010)


•    Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι στην ουσία πρόβλημα ευρωπαϊκό.
•    Οι σοσιαλιστές δεν συντονίζονται για να διεκδικήσουν. Το κάνει όμως  η αριστερά
•    Ο κ. Παπανδρέου κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα. Η ιστορία δε θα ρωτήσει ποιος ακριβώς τον πίεσε και ποιος τον συμβούλεψε να το κάνει.

ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΚΗ Μάνου Λοΐζου -ΣΤΙΧΟΙ Φώντα Λάδη-Εκτέλεση του Γιώργου Νταλάρα.
















Την Τρίτη η τελική απόφαση -Yπέρ της παραμονής στην κυβέρνηση Χριστόφια προσανατολίζεται το ΔΗΚΟ

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, μετά από συνεδρίαση εννέα ωρών, το Σάββατο, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία πρόταση του προέδρου του κόμματος, Μάριου Καρογιάν, για παραμονή στην κυβέρνηση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν 18 μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

Οκτώ μέλη καταψήφισαν την πρόταση και τέσσερα επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση την ερχόμενη Τρίτη.
Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ο κ. Καρογιάν διάβασε επιστολή του κ. Χριστόφια, στην οποία δίδονται διαβεβαιώσεις για καλύτερο συντονισμό και συνεργασία στο Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μ.Καρογιάν με τον κ. Χριστόφια-ΑΠΕ


Πηγές:www.in.gr-Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Red Star-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc (εταιρεία με κακοπληρωμένους ερευνητές που αλλάζουν κάθε 2-3 μήνες) για το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ , το 75,8% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με τις απεργίες ! Στο δελτίο του MEGA ο Καψής διαφήμισε το γκάλοπ του Έθνους για  να υποστηρίξει ότι ο λαός είναι με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και συμφωνεί με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.Σε άλλο ερώτημα το 57,6% των Ελλήνων λένε πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι προς την σωστή  κατεύθυνση!Και όλα αυτά πριν την μεγάλη απεργία της 24ης Φλεβάρη.Την απάντηση πρέπει να την δώσουμε στους δρόμους, ενωτικά.Μήνυμα ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν και ότι ο πόλεμος τώρα αρχίζει.Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα !

Το πρωτοσέλιδο του Έθνους της Κυριακής ,από την ιστοσελίδα  www.zougla.gr

Red Star

Αναγκαία η ταξική πάλη

Παρουσία πλήθους γυναικών, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, νέων και πολλών άλλων, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η εκδήλωση της Ενωσης Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) για τα «Εκατό χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας - Η θέση της Γυναίκας σήμερα», με ομιλήτρια την Καλλιόπη Μπουντούρογλου, πρόεδρο της ΟΓΕ. Στην εκδήλωση, αναδείχτηκε ότι η αναγκαιότητα έντασης της ταξικής πάλης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών, μέσα από τις γραμμές του αντιμονοπωλιακού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος προβάλλει επιτακτική περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Οπως τόνισε η Κ. Μπουντούρογλου, «σήμερα οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου, οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που βιώνουν με βάρβαρο τρόπο την επίθεση σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους, καλούνται να πάψουν να είναι θεατές στη ζωή, να απεμπλακούν από τα καλοστημένα δόκανα που τους έχει στήσει η κυρίαρχη τάξη, να πιστέψουν στη δύναμη που έχουν, να ανταμώσουν με το ταξικό εργατικό κίνημα, με στόχο την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας».
«Μας κήρυξαν πόλεμο όλοι αυτοί που κατέχουν τον πλούτο, η ΕΕ, η κυβέρνηση, η ΝΔ. Συμπαραστάτες όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι ιδεολογικοί τους μηχανισμοί».
Και επισήμανε: «Εχουμε επιλέξει για ποιων γυναικών τα δίκαια παλεύουμε: Είναι οι γυναίκες Ελληνίδες και μετανάστριες που μοχθούν στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μικρομάγαζο, στο μικρό χωράφι της υπαίθρου. Είναι οι άνεργες, οι απολυμένες, οι συμβασιούχες με καθεστώς stage και άλλες συμβάσεις, που μας βρίσκουν πάντα δίπλα τους αλληλέγγυες, έτοιμες να στηρίξουμε τις όποιες αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Είναι οι νέες γυναίκες που αγωνίζονται να πάρουν ένα πτυχίο και στη συνέχεια να τρέχουν από πόρτα σε πόρτα για 3-4 ώρες δουλειάς ή για 12 και 14 ώρες συνεχούς σκλαβιάς και τρομοκρατίας. Είναι οι νέες γυναίκες που θέλουν αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν στη δημιουργία οικογένειας, αφού η ανεργία, η ανασφάλεια, η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών και η διαχρονική χρέωση της μητρότητας σ' αυτές, γίνονται απαγορευτικά και γι' αυτό το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι οι συνταξιούχες των 300 και 500 ευρώ, είναι οι ξεχασμένες από την πολιτεία γυναίκες της αγροτιάς, είναι οι γυναίκες με ειδικές ανάγκες, είναι οι άγαμες μητέρες, είναι οι μητέρες με παιδιά με ειδικές ανάγκες, είναι οι μητέρες που τα παιδιά τους έχουν πέσει στην παγίδα των ναρκωτικών ουσιών και της πορνείας».

Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Με ιδιαίτερο παλμό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η αντιρατσιστική πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα, στην οποία συμμετείχαν οργανώσεις ημεδαπών και αλλοδαπών.
Οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν υπέρ των δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων, και κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.
Την πορεία συνόδευσε σε όλη τη διάρκειά της η Ομάδα Κρουστών από φοιτητές του Πολυτεχνείου που προσέδωσε ιδιαίτερη χροιά στη διαδήλωση.

Γαβ, γαβ, απαγωγή!


Σε «μηχανή» παρεμπορίου έχει εξελιχτεί το φαινόμενο εξαφάνισης σκύλων. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρπαγή των συμπαθητικών κατοικίδιων γίνεται με σκοπό τη μεταπώλησή τους σε παζάρια ή και ακόμη στο στιλ κλασικής απαγωγής με απαίτηση λύτρων. Η τελευταία γίνεται μάλλον υπό τη μορφή πώλησης δήθεν πληροφοριών για την τύχη του σκύλου, τον οποίο οι άτυχοι ιδιοκτήτες αναζητούν δημοσιοποιώντας το γεγονός με κάθε τρόπο.
H πρόσφατη περίπτωση εξαφάνισης ενός πίντσερ 8 ετών από το κέντρο της Αθήνας, είναι ενδεικτική για το ότι η απαγωγή σκύλων γίνεται αδιακρίτως και από άτομα που δεν γνωρίζουν από σκυλιά.
Προφανώς τα κίνητρα είναι οικονομικά αλλά εντύπωση κάνουν και περιπτώσεις αρπαγής σκύλων από καταφύγια αδέσποτων, όπως έδειξε περιστατικό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, απ’ όπου εξαφανίστηκαν δύο συμπαθητικά σκυλιά που δεν ανήκαν σε κάποια ακριβή «ράτσα».

ΠΗΓΗ: www.ellispoint.gr του I.K.Τσαούση

Κόντρα στο μαύρο μέτωπο !



 Με πρόσχημα τα εμφανιζόμενα ελλείμματα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται να ισοπεδώσει όσα από τα λαϊκά δικαιώματα στέκουν ακόμη όρθια, όλα όσα δεν μπόρεσαν ή άφησαν μισοτελειωμένα εδώ και δυο δεκαετίες που κρατάει η ολομέτωπη αντιδραστική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Τα υπαρκτά «ελλείμματα», δεν είναι ούτε τωρινό, αλλά ούτε συγκυριακό φαινόμενο. Αντίθετα είναι γέννημα - θρέμμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, είναι ο κοινωνικός πλούτος, που, με τη διαμεσολάβηση του κράτους και κυβερνήσεων, φούσκωσε τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας, άλλοτε με τη μορφή άμεσων κρατικών ενισχύσεων, άλλοτε με προκλητικές ελαφρύνσεις, διευκολύνσεις και κάθε άλλου είδους δοσίματα.

Οικονομική κατοχή της Ελλάδας !

ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Δηλώσεις Αλέκας Παπαρήγας μετά το τέλος της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην Ομόνοια




Να παρεμποδίσουν τα «βάρβαρα μέτρα» ζήτησε από τους πολίτες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σκοπός της δεν είναι να μειώσει το έλλειμμα, αλλά να εξασφαλίσει την πλήρη κερδοφορία του κεφαλαίου.
«Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει να προλάβουμε και να παρεμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα πριν η κυβέρνηση τα φέρει στη Βουλή. Δεν θα πάρουν μόνο το 14ο μισθό. Θα πάρουν δυο και τρεις μισθούς. Μόνο και μόνο γιατί θα αυξήσουν τον ΦΠΑ, γιατί θα ανεβάσουν τα καύσιμα. Αυτό θα σηματοδοτήσει γενικότερο φούντωμα της ακρίβειας» είπε η Αλ.Παπαρήγα, μετά το τέλος της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην Ομόνοια, το πρωί του Σαββάτου.

Κόλπα με τον 14ο μισθό.


Μπορεί, τελικώς, να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην πολιτική απερισκεψία να καταφύγει στο ΔΝΤ. Κατόρθωσε, όμως, να υιοθετήσει τη σκληρή ατζέντα του με μέτρα που πριν από λίγο καιρό δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα επιχειρηματολογούνται δημοσίως.
Μία από τις προτάσεις του ΔΝΤ είναι η κατάργηση του 14ου μισθού στη χώρα μας. Πρόκειται για μέτρο που εντάσσεται στη θεραπεία - σοκ στην οποία ο διεθνής οργανισμός υποβάλλει όσες χώρες τεθούν υπό την "προστασία" του. Μπορεί να μην ισχύει ο 14ος μισθός σε πολλές άλλες χώρες, αλλά οι δωδεκάμηνες αποδοχές είναι σε επίπεδα ανάλογα με τις αποδοχές 14 μηνών. Η πρόταση να καταργηθεί το Δώρο των Χριστουγέννων ισοδυναμεί με μείωση των μισθών κατά 7%.

Συγκεντρώσεις ΚΚΕ-ΚΝΕ στην Αθήνα



Συγκεντρώσεις και πορείες σε έξι σημεία της Αθήνας διοργανώνει το μεσημέρι του Σαββάτου η ΚΟΑ ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους και το λαό να συμμετέχουν μαζικά με το ΠΑΜΕ στην απεργία στις 24 Φλεβάρη.

Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα θα γίνουν στην πλατεία Ομόνοιας, στο ΜΕΤΡΟ του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πευκάκια στη Νέα Ιωνία, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στο ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ» στα Ιλίσια και στο ΜΕΤΡΟ της Δάφνης.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα παρευρεθεί στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, έχει κάνει λόγο για «φονική επίθεση εναντίον του λαού», προβλέποντας νέα μέτρα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για ενδεχόμενες συμφωνίες στο Αιγαίο.

Πηγή:www.nooz.gr

ΟΝΔΟΥΡΑ: Παρά την καταστολή το λαϊκό κίνημα αναδιοργανώνεται


Aπό παλαιότερη διαδήλωση κατά της χούντας στην Τεγκουσιγκάλμπα. Photograph: Gustavo Amador/EPA
Η δημοκρατία των «ταγμάτων ασφαλείας», που βασίλεψε κυρίως στη δεκαετία '80, επέστρεψε δριμύτερη στην Ονδούρα, όπου πλέον το λαϊκό κίνημα, που από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκε και εξεγέρθηκε εναντίον του πραξικοπήματος της 28ης Ιούνη 2009, βρίσκεται υπό το φονικό κλοιό των πληρωμένων ξένων μισθοφόρων που δρουν εδώ και καιρό, αλλά και των εγχώριων παραστρατιωτικών ομάδων, όπως καταγγέλλουν οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ονδούρας, CODEH και COFADEH.

Συνένοχες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ Ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ με αφορμή τη χτεσινή κινητοποίηση


Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σημειώνει:
«Είναι πρόκληση για τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας να πραγματοποιείται ένα τέτοιο συνέδριο για το πώς το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να δολοφονεί σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Την εγκληματική δράση και στρατηγική του ΝΑΤΟ τη βιώνουν οι λαοί της Ασίας, στο Αφγανιστάν, οι λαοί των Βαλκανίων, στο κατεχόμενο από το ΝΑΤΟ Κοσσυφοπέδιο, στη Μέση Ανατολή και αλλού. Το ΝΑΤΟ, ο παγκόσμιος χωροφύλακας του ιμπεριαλισμού, είναι μια μηχανή δολοφόνων και δεν έχει καμία θέση στη Θεσσαλονίκη.

ΛΑ.Ο.Σ. και 14ος μισθός-Ο πρόεδρος της κωλοτούμπας (και του ΛΑ.Ο.Σ), όπως κάθε άνθρωπος που σέβεται το ...δημαγωγό εαυτό του, βγήκε προχτές στον «Αντέννα» και τον αρνήθηκε. Τον εαυτό του!


Ο πρόεδρος της κωλοτούμπας (και του ΛΑ.Ο.Σ), όπως κάθε άνθρωπος που σέβεται το ...δημαγωγό εαυτό του, βγήκε προχτές στον «Αντέννα» και τον αρνήθηκε. Τον εαυτό του!
«Οχι», ισχυρίστηκε αυτό το σύμβολο της φιλαλήθειας, «εγώ ποτέ δεν είπα να καταργηθεί ο 14ος μισθός»!
Μόνο που, εκτός από τα Πρακτικά της Βουλής, υπάρχουν και τα βίντεο από τη μετάδοση της συζήτησης στη Βουλή, στις 2/12/2009, όταν ο Καρατζαφέρης είπε - ωρυόμενος - από του βήματος:

Επεσε η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ολλανδία λόγω διαφωνιών για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν

Έπεσε η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε στην Ολλανδία, λόγω των διαφωνιών των τριών κομμάτων σχετικά με το αίτημα του NATO να παραταθεί η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στο Αφγανιστάν.

Ολλανδοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν-REUTERS/Goran Tomasevic

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να απαντήσει επί της ουσίας στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή σχετικά με την κατάργηση του 14ου μισθού


Η άρνηση του υπουργού Οικονομικών να απαντήσει ξεκάθαρα στην ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη κατάργηση του 14ου μισθού, αποτελεί σαφή ένδειξη ενοχής.Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα δώσει όλα στους κερδοσκόπους των αγορών και έχει ήδη λάβει οδυνηρές αποφάσεις για την ελληνική κοινωνία. Τους μόνους που αφήνει στο απυρόβλητο είναι τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.Πολύ σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσει ότι ακολουθεί δρόμο ολισθηρό και επικίνδυνο. Η κοινωνία δεν θα συναινέσει στη διάλυσή της. Ας αρκεστεί η κυβέρνηση στη συναίνεση του ΣΕΒ, της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ.
To Γραφείο Τύπου