Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ: Σχόλιο για την τοποθέτηση Σαμαρά στη Νέα Υόρκη.

Σχόλιο για την τοποθέτηση Σαμαρά στη Νέα Υόρκη εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Αναλυτικά το σχόλιο:
«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί σταθερότητας έχουν στόχο να διαμορφώσουν ένα επικίνδυνο μίγμα φόβου και ψεύτικων ελπίδων για το λαό.

Τρίτο Ράιχ ή Τρίτο Μνημόνιο; Του Νίκου Μπογιόπουλου.

 Ένα κράτος που δουλεύει με τέτοιο συγχρονισμό, με τέτοια ταχύτητα και με τέτοια αποτελεσματικότητα, όπως έδειξε στην περίπτωση της ναζιστικής συμμορίας,  θα πρέπει να είχε κάποιο λόγο που τόσο καιρό δεν αντιδρούσε απέναντι στη Χρυσή Αυγή... 

Του Νίκου Μπογιόπουλου


Ερώτημα (ή και συμπέρασμα) 1ο: Έχει ακόμα υποστηρικτές η αφελής και αστεία θεωρία που διατείνεται ότι «το κράτος είναι μπάχαλο»; Το κράτος, αντιθέτως, διαπιστώσαμε ότι δουλεύει ρολόι.

Άνοδος των ταξικών δυνάμεων στο συνέδριο Ομοσπονδίας Υπουργείου Πολιτισμού.

Ενισχυμένο βγήκε το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ, συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού. 



Υπερδιπλασίασε τις ψήφους και για πρώτη φορά εξέλεξε δύο μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, και έναν αντιπρόσωπο για το επόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Γενικού Συμβουλίου ψήφισαν 278 σύνεδροι. Εγκυρα 277 (από 289 ψηφίσαντες και 286 έγκυρα το 2010), σημειώθηκε, δηλαδή, μικρή μείωση των ψηφισάντων και εγκύρων.

Σε γενική προειδοποιητική απεργία στις 23 Οκτώβρη καλεί το ΠΑΜΕ !

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Κάλεσμα προς όλες τις οργανώσεις της εργατικής τάξης να πάρουν απόφαση για γενική προειδοποιητική απεργία στις 23 Οκτώβρη απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε σήμερα, και σε αυτή την κατεύθυνση τα συλλαλητήρια των συνδικάτων που προγραμματίζονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας τις επόμενες μέρες μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν βήμα προώθησης των αγώνων, να δώσουν ώθηση στην οργάνωση της πάλης και στην κλιμάκωσή της. Το ΠΑΜΕ καλεί τις διοικήσεις των συνδικάτων και κυρίως των πρωτοβάθμιων σωματείων να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία.