Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Οι κλέφτες της Goldman Sachs προβλέπουν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αποκλείουν την δημιουργία αντιευρωπαϊκής κυβέρνησης



Σε νέα έκθεσή της η Goldman Sachs επισημαίνει ότι τo ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα θα προωθήσει ξανά μια νέα συγκυβέρνηση, ενώ θεωρεί απίθανη μια ριζική αλλαγή στην ελληνική πολιτική σκηνή μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς ο εκλογικός νόμος, ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης και τα λάθη πιθανοτήτων στις δημοσκοπήσεις δεν θα επιτρέψουν την ανάδυση ασταθών πολιτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs η ελληνική πολιτική σκηνή έχει υποστεί σημαντική μεταβολή.

Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας δίνουν μια σκληρή μάχη, έναν αγώνα που αφορά όλη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.



Tο ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία, τα Εργατικά κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τις επιτροπές αγώνα σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, τις λαϊκές επιτροπές, να συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά, την οικονομική εξόρμηση που έχει κηρύξει το Σωματείο των Χαλυβουργών για την ενίσχυση τους, που επί 6 μήνες συνεχίζουν την απεργία τους .
Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας δίνουν μια σκληρή μάχη, έναν αγώνα που αφορά όλη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.  Έσπασαν το φόβο και την τρομοκρατία, την απειλή της πείνας. Ακολουθούν το δρόμο που θα ήθελαν να έχουν ακολουθήσει πολλοί περισσότεροι.

Ο φασιστομπουμπούκος ,η χαζοβιολαμπουμπούκα ,το Adonis vernalis και η τεράστια μπαγκέτα - τάδε έφη ο Matrix.





Μεγάλη Πέμπτη  ο φασίστας Άδωνις Γεωργιάδης με την γυναίκα του πήγαν σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Μια ομάδα ατόμων τους γιαούρτωσαν.


Φώναξαν στον βιβλιοπώλη φασιστοβιβλίων ότι είναι δοσίλογος και φασίστας.


Δηλαδή  και γιαουρτάκι τον τάισαν και τον τίμησαν με χαρακτηρισμούς που ανταποκρίνονται στην προσωπικότητα του.


ΜΕΓΑΛΗ Πέμπτη ήταν και όχι μια συνηθισμένη Πέμπτη.


Τι άλλο ήθελε ο Μέγας υπουργός ναυτιλίας ;


Τι ήθελε ο μπαρουτοκαπνισμένος Καπετάν Άδωνις ; 


Τι ήθελε ; αυτόγραφα ;


Τι ήθελε ; ψεύτικα γράμματα καταξίωσης που έγραφε το σόι και οι οπαδοί του όταν τον έφυγε από το Ναυτιλίας ;


Τι ήθελε αυτός που γλύφει αυτόν που έφτυνε ;


Τι ήθελε να ακούσει ο Ελληνάρας Ορθόδοξος Αρχαιολάτρης ; 


Καλό Πάσχα το άκουσε από τους αυλικούς του.


Έτσι θα ζει από δω και πέρα. 


Αν δεν γουστάρει εδώ υπάρχει και η ΝΟΤΙΑ Κορέα .


Πάντως η  συμπεριφορά προς τη Μανωλίδου ήταν άξεστη.


Ντροπή ! Αίσχος ! Μέγα οδύνη !

Η δράση του ΚΚΕ περικλείει τεράστια δυναμική που πρέπει να εμφανιστεί στις κάλπες - Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο «Ράδιο 9»



Στο «ράδιο 9» και τον δημοσιογράφο Μπ. Παπαπαναγιώτου παραχώρησε συνέντευξη την περασμένη Τετάρτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την οποία αναδημοσιεύει παρακάτω ο «Ριζοσπάστης».
***
-- Πώς σχολιάζετε τη σύλληψη του Α. Τσοχατζόπουλου;
-- Καμία έκπληξη. Είχε προετοιμαστεί το έδαφος. Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε πει ότι το σύστημα δε θα διστάσει να στείλει και στη φυλακή κάποια στελέχη, τα οποία έχουν περάσει στην ιστορία. Δεν ξεπλένει σε τίποτα και τη διαφανή πολιτική του συστήματος και την αδιαφάνεια που υπάρχει από κάτω.
-- Πιστεύετε ότι ήταν μεθοδευμένο να συμβεί με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου;

Σχόλιο από το Ξεκίνημα-Χρυσή Αυγή: Αλαζονεία και κυνισμός χωρίς όρια!


Σχόλιο από το Ξεκίνημα



Μπορεί την βουλή να την βλέπουν ακόμα απ’ έξω, αλλά η αλαζονεία τους έχει κυριεύσει κυριολεκτικά... Ακόμα και η τήρηση των προσχημάτων έχει καταντήσει μια πολύ δύσκολη υπόθεση!

«Η Χρυσή Αυγή δεν διαχωρίζει μυωπικά τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς, δημοκράτες και φασίστες, αστούς και προλετάριους, φιλελεύθερους και σοσιαλιστές, προοδευτικούς και συντηρητικούς, αφεντικά και εργάτες, όπως κάνουν τα κόμματα της συναλλαγής και της υποτέλειας και οι αναρχοκαθεστωτικοί συμμορίτες που αποτελούν το πολιτικό τους άλλοθι, ενσπείροντας τον διχασμό, τη διχόνοια και τον ζόφο στο λαϊκό σώμα και χωρίζοντας τον λαό σε αλληλοσπαρασσόμενες ιδιοτελείς μερίδες, προκειμένου να διαιωνίζουν την εξουσία τους μέσω του διαίρει και βασίλευε.

Ο πολιτικός - οικονομικός «Μενγκελισμός».Η Λιάνα Κανέλλη γράφει στον Ριζοσπάστη του Πάσχα.



Tώρα που προκηρύχτηκαν κι επίσημα οι εκλογές και τέλειωσαν τα άλλοθι κι οι φιοριτούρες της συναλλακτικής ευπρέπειας των λύκων, που κρύβουν πίσω από γαυγίσματα το γρύλισμα του πεινασμένου σαρκοβόρου, τώρα μπήκαν μπροστά οι επιστημονικές μηχανές και τα κονκλάβια των υπερεξειδικευμένων στον ψυχολογικό πόλεμο και τη χειραγώγηση των μαζών.
Ο κεντρικός πολιτικός λόγος των κομμάτων που κατείχαν τη διακυβέρνηση και εξ αυτής την εξουσία για λογαριασμό του κεφαλαίου, αλλά κι ο ενίοτε πύρινος αντιμνημονιακός, αλλά όχι και συνάμα αντικαπιταλιστικός λόγος των αμοιβαδικών τους εκφάνσεων, έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
Είναι προφητολογικά δήθεν εκφοβιστικός.

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ.Άρθρο της Iskra.gr


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ  

Την προεκλογική περίοδο, και μάλιστα εν μέσω της πασχαλιάτικης γιορτής, διάλεξε ο αντεισαγγελέας του Άρειου Πάγου για να στείλει έγγραφη παραγγελία στους συναδέλφους του ανά τη χώρα, με οδηγίες καταστολής των λαϊκών αγώνων
Ο κ. Ιωάννης Τέντες παρήγγειλε στους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα στις περιπτώσειςκαταλήψεων Πανεπιστημίων, υπουργείων και άλλων δημοσίων κτιρίων και να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, σε περίπτωση που οι καταληψίες αρνούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο ή παραμένουν σε αυτόν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχουν προηγηθεί φθορές.

Λύση υπάρχει και είναι στο χέρι του λαού να γίνει πραγματικότητα. Με ισχυρό ΚΚΕ και συμπόρευση μαζί του στην κατεύθυνση του άλλου δρόμου ανάπτυξης.


Λύση υπάρχει



Σε λιγότερο από ένα μήνα, οι κάλπες ανοίγουν και πρέπει να «υποδεχτούν» την απόφαση του λαού να επιχειρήσει ένα άλμα προς τα μπρος, «φυγής» απ' την αφόρητη πραγματικότητα προς τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο. Η μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ μπορεί να σηματοδοτήσει το καινούργιο, είναι προϋπόθεση για να συναντηθεί το δίκιο του λαού και η αγανάκτησή του με την αισιοδοξία και τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.
Η επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να είναι μια καλύτερη μέρα αν την ώρα της κάλπης οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, κάνουν τη σωστή επιλογή.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Free Sunday.


Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Free Sunday.


  • Εκτιμάτε, κ. πρόεδρε, ότι κάποιος μηχανισμός, με τα χαρακτηριστικά παρακράτους, έχει επαναδραστηριοποιηθεί στα αλλεπάλληλα βίαια γεγονότα της τελευταίας διετίας;
Υπάρχει ένα φαινόμενο ακραίας αστυνομικής βίας που επαναλαμβάνεται συστηματικά χωρίς να αντιμετωπίζεται όπως πρέπει από την πολιτεία. Όταν χτυπιέται ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, ο οποίος είναι σαφές ότι κάνει τη δουλειά του, αλλά είναι και γνωστός στους αστυνομικούς ως πρόσωπο, εύλογα δημιουργείται η υπόνοια ότι η επίθεση που δέχτηκε ήταν σκόπιμη. Υπάρχουν κι άλλα όμως.

Δημοσκόπηση της Pulse για τονΤύπο της Κυριακής : Πολύ χαμηλά η Ν.Δ. μόλις στο 21,5 %.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ φτάνει το 15,5 %.Μαζί στην τρίτη θέση Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 11,5 %.Πέμπτο κόμμα οι Αν.Έλληνες με 9,5 %.Στο 9% το κόμμα του Κουβέλη.Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στο 1,5 %.Σχόλιο του Red Star.

Γκάλοπ Pulse για την Εφημερίδα Τύπος της Κυριακής.

Η δημοσκόπηση τελείωσε στις 11 Απριλίου και είναι από τις πιο πρόσφατες.Καταγράφει και αυτή μια πτωτική τάση της Ν.Δ και ΠΑΣ.Ο.Κ που παρατηρούμε την τελευταία εβδομάδα.Ανέλπιστο γεγονός καθώς υποτίθεται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές πάντα συσπειρώνεται ο δικομματισμός.Φαίνεται πως με την μείωση της αποχής που διαφαίνεται,  νέοι ψηφοφόροι(όχι σε ηλικία) που παλιά απείχαν τώρα θέλουν να καταδικάσουν τα 2 κυβερνητικά κόμματα.Τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή είναι τα εξής:

Νέα Δημοκρατία     21,5 %  
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   15,5  %  
Κ.Κ.Ε                        11,5 %  
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                    11,5  %