Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ - Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψηφοφορία για το πρώτο θέμα του Συνεδρίου


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Το Σάββατο 13 Απριλίου ολοκληρώθηκε σε κλίμα ουσιαστικής συζήτησης και ιδεολογικοπολιτικής ενότητας η συζήτηση και οι ψηφοφορίες για τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Μίλησαν 77 σύνεδροι και ο χρόνος ομιλίας ήταν 12 λεπτά. Ταυτόχρονα υπήρχαν δεκάδες παρεμβάσεις - προτάσεις γραπτές και προφορικές στις εισηγήσεις της Κεντρικής Επιτροπής, της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Με «πανωπροίκια» προς τους μεγαλοεργολάβους ξεκινούν 4 έργα

Με «πανωπροίκια» 353 εκατ. ευρώ προς τους μεγαλοεργολάβους που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός και με ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράφηκαν από την κυβέρνηση και τις κοινοπραξίες, αναμένεται να επανεκκινήσουν τα «παγωμένα» εδώ και 2,5 χρόνια τέσσερα έργα των αυτοκινητοδρόμων (Ολυμπία Οδός, Αιγαίου, Κεντρικής Ελλάδας, Ιονία Οδός).
Και βέβαια ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να πληρώνει και τα πανάκριβα διόδια, που αυξήθηκαν ακόμη και κατά 500% από το 2008, καθώς δεν προβλέπεται καμία αλλαγή των συμβάσεων πάνω σε αυτό το θέμα.
 

Απέρριψαν (ως άσχετη!) την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων

"Επιβεβαιώνω ότι δεν συμφωνούμε με την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να εισάγουμε άσχετες τροπολογίες". Με αυτές τις δύο φράσεις η κυβέρνηση, διά του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την οποία καταργείται η ρύθμιση που δίνει ασυλία σε όσους τραπεζίτες έδωσαν ή θα δώσουν δάνεια στα κόμματα.
Είναι "ντροπιαστική ομολογία ενοχής", σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας πως όχι μόνο δεν αποσύρουν την ρύθμιση, αλλά και "δεν εξηγούν γιατί τη θεώρησαν σωστή, γιατί προσπάθησαν να την περάσουν σαν τον κλέφτη και ποιους αφορά".

Βενεζουέλα: Μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων που στηρίζουν τον Μαδούρο. Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία.


Μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων που στηρίζουν τον Μαδούρο


Με τεράστια συγκέντρωση και τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων Βενεζουελάνων, οι οποίοι κατέκλυσαν τις επτά μεγάλες λεωφόρους της πρωτεύουσας Καράκας, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο εκτελών χρέη προέδρου Νικολάς Μαδούρο και υποψήφιος του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, που στηρίζουν και άλλες δυνάμεις, ανάμεσά τους και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Βυθισμένοι καθώς είναι οι Ελληνες στην εφιαλτική ύφεση που έχει οδηγήσει τη χώρα η μνημονιακή πολιτική, λογικό είναι να μην έχουν ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Ελάχιστα έτσι τους απασχολεί το τι γίνεται στην Κορέα, στην άλλη άκρη της γης. Ενα κλίμα αντιπαράθεσης και μάλιστα κλιμάκωσής της ακόμη και σε πόλεμο (!) ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα από τη μια μεριά και τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, από την άλλη, αποπνέουν ο ευρωπαϊκός και πολύ περισσότερο ο αμερικανικός και ο απωανατολίτικος Τύπος