Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ξινισμένη αντικομμουνιστική σούπα...


Ηταν παραπάνω από βέβαιο ότι τα αγωνιστικά κάλαντα που έψαλε την παραμονή των Χριστουγέννων ομάδα μαθητών στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, δεν θα άρεσαν στη «Δημοκρατία» και τον αρθρογράφο της Π. Λιάκο. 


Όπως άλλωστε δεν του αρέσει τίποτα που σχετίζεται με το ΚΚΕ, το οποίο συχνά πυκνά κατακεραυνώνει μέσω της στήλης του στην εν λόγω εφημερίδα. Αναμενόμενο, καθώς το ΚΚΕ δεν κάνει «Πωλητική» -με ωμέγα, έτσι τιτλοφορεί τη στήλη του- δεν πωλείται και δεν αγοράζεται, ούτε διαμορφώνει θέσεις και προτάσεις για κατανάλωση...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας : Οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής Κορίνθου και του Στ. Μπούκουρα δεν περνάνε.


Την προηγούμενη βδομάδα, μέλη της Χρυσής Αυγής Κορίνθου με επικεφαλής τον βουλευτή Στ. Μπούκουρα επιτέθηκαν με πτυσσόμενα γκλομπ σε ομάδα ατόμων την ώρα που άφηναν τρόφιμα στα γραφεία του συνδέσμου Ορίτζιναλ 21 στην Κόρινθο. 


Ο τοπικός σύνδεσμος φίλων της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα συλλέγει ρούχα και τρόφιμα για Έλληνες και μετανάστες που τα έχουν ανάγκη. Αυτό προφανώς δεν άρεσε στους νεοναζί, οι οποίοι δε θέλουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση των πολιτών. Προτιμούν να είναι οι μοναδικοί "φιλάνθρωποι" της περιοχής, δημιουργώντας κομματική πελατεία με αντίτιμο λίγο φαγητό.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης.


Σε σχόλιό του, για το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Το σχόλιο επισημαίνει:
«Η αιθαλομίχλη που πνίγει όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και ιδιαίτερα των παιδιών.

« 7 Ερωτήσεις » : Η Ελεάννα Ιωαννίδου σε μια αποκλειστική συνέντευξη της στο K.K.4ever.

Το Κ.Κ.4ever εγκαινιάζει την καινούρια στήλη του « 7 Ερωτήσεις  » και έχει την χαρά να φιλοξενεί την κα Ελεάννα Ιωαννίδου. Οι 7 συνεργάτες του μπλογκ έχουμε την ευκαιρία να της θέσουμε από ένα ερώτημα ο καθένας.

Μερικά λόγια για την καλεσμένη μας …Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες. Από το 1995 ασκεί δικηγορία, έχοντας συμβάλει σε σημαντικές δικαστικές επιτυχίες του οικολογικού κινήματος, όπως τη διάσωση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, την αποτροπή της υποθαλάσσιας αρτηρίας και την διατήρηση του μνημείου των "Αλευρόμυλων Αλλατίνη".

Καλή δύναμη...Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Πόσο θράσος να μιλάς στον πεινασμένο για ποιότητα ζωής; πόσο θράσος να λες στον παγωμένο να μην καίει ξύλα ;



***
Ποτέ άλλοτε η ευχή των χορτάτων για «καλή χρονιά» δεν ακουγόταν τόσο σαν κακόγουστο αστείο.
Ομως, έχουν δίκιο απ' τη σκοπιά τους. Πού θα βρούνε καλύτερη; Από την 1η του μήνα και για την επόμενη δεκαετία - αν δεν ανατραπούν άρδην τα πράγματα - καθένας που θα πιάνει δουλειά θα έχει μισθό 580 ευρώ μεικτά, δηλαδή κοντά στα 3 ευρώ την ώρα, όταν η Κίνα τρέχει ήδη προς τα 6 ευρώ την ώρα. Μ' αυτούς τους όρους θα 'ναι πράγματι μια καλή χρονιά για τους καπιταλιστές.

Συνεχίζεται στον Πειραιά η έκθεση βιβλίου από ΚΚΕ και ΚΝΕ.


'Εκθεση βιβλίου στον Πειραιά

Ως το Σάββατο 5 Γενάρη θα λειτουργεί η έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» με προσφορές για τις γιορτές, που διοργανώνουν η Αχτιδική Επιτροπή Α' Πειραιά του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Α' Πειραιά της ΚΝΕ, στον πρώτο όροφο των γραφείων της ΝΕ Πειραιά της ΚΟ Αττικής του Κόμματος.Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Σάββατο, στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η Γερμανική Επανάσταση - Η δημοκρατία της Βαϊμάρης».

Η λίστα Λαγκάρντ και «Η εξαδέλφη Μπέττυ» .Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Γράφει ο Νίκος Μπογόπουλος



Πρώτο : Το Κολοσσαίο παραμένει Κολοσσαίο ακόμα κι όταν στην αρένα του ρίχνονται οι μέχρι χτες πραιτοριανοί του. Μάλιστα, όσο λιγότερος είναι ο «άρτος» για το λαό, τόσο περισσότερο έχουν ανάγκη οι άρχοντες του Κολοσσαίου να καταφεύγουν στα θεάματα. Οσο φουντώνει η οργή του λαού τόσο περισσότερο οι άρχοντες καταφεύγουν στα θεάματα για τον εξευμενισμό του πλήθους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΚΕ: Αναδείχτηκαν ξανά οι μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας


Αθωράκιστη από αντιπλημμυρική προστασία, με ευθύνη της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η χώρα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων βροχοπτώσεων που αποδείχτηκαν ιδιαίτερα καταστροφικές.

Μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες έγιναν στους Νομούς Τρικάλων και Λάρισας λόγω της υπερχείλισης των ποταμών. Η νεροποντή στα παράλια της Λάρισας είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος πάνω στη γέφυρα Αγιοκάμπου, δημιουργώντας έναν «κρατήρα» 7 μέτρων.