Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ - να συζητηθεί άμεσα η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων.


Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ



Τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Το προσχέδιο προϋπολογισμού που η κυβέρνηση έχει καταθέσει στην Βουλή αποκαλύπτει ότι δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.
Στη ουσία όλα αυτά τα μέτρα εκπορεύονται από την στρατηγική της ΕΕ, την στρατηγική του κεφαλαίου, για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στη εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για τον ξυλοδαρμό & τις συλλήψεις των εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία στο προαύλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αλληλεγγύη στους εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την προκλητική επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις 100 και πλέον αγωνιζόμενων εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους! 

Πηγή: https://twitter.com/iptamenos3 -www.left.gr

Εκατοντάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων, μαζί με εργαζόμενους από άλλους κλάδους, φοιτητές και νέους είναι συγκεντρωμένοι από το μεσημέρι έξω από την ΓΑΔΑ και απαιτούν να αφεθούν άμεσα οι συλληφθέντες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί επειγόντως σε συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις Δένδια «περί άκρων» σχετικά με τα σημερινά γεγονότα στο Πεντάγωνο.

K.K.E.



Οι δηλώσεις Δένδια αποτελούν επίθεση στο δικαίωμα της εργατικής τάξης να παλεύει για τα δικαιώματά της.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: Σήμερα με το ΚΚΕ σηκώνουμε κάθε γειτονιά στο πόδι.

Συγκεντρώσεις και άλλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού από συγκυβέρνηση και τρόικα



Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας, σε πόλεις και σε συνοικίες διοργανώνει το ΚΚΕ σήμερα, Πέμπτη 4 Οκτώβρη, καλώντας το λαό να αποδοκιμάσει μαζικά και να αντιπαλέψει τα βάρβαρα μέτρα που η κυβέρνηση του κεφαλαίου και η τρόικα φέρνουν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή.

Ανακοίνωση του K.K.E : Οι δικαστές και εισαγγελείς μαζί με τον εργαζόμενο και αγωνιζόμενο λαό για τα δικαιώματά τους.


Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των δικαστών και εισαγγελέων γιατί υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ. 

Μειώνονται οι αποδοχές τους, εντατικοποιείται η εργασία τους, θεσπίζονται συνεχώς αντεργατικοί νόμοι, αυξάνεται η ποινικοποίηση των αγώνων, καθιερώνονται νέοι θεσμοί, π.χ. η «πρότυπη δίκη», που οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου των δικαστών, ιδίως των κατώτερων βαθμίδων, στη μετατροπή τους σε διεκπεραιωτές της νομολογίας των ανώτατων δικαστηρίων.

Με το ΚΚΕ κόντρα στη λαίλαπα.Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Με το ΚΚΕ κόντρα στη λαίλαπα

Τρεις σχεδόν μήνες μετά την κατάθεση από το ΚΚΕ της πρότασης νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των εφαρμοστικών τους νόμων και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, η αναγκαιότητα να αποτελέσει αυτή στόχο πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος, επαληθεύεται και δυναμώνει.

Ξαφνική ανάφλεξη στην ΝΑ Μεσόγειο: Η Τουρκία απάντησε στα πυρά της Συρίας.


Αναφλέγεται ξαφνικά η Νοτιοανατολική Μεσόγειος, καθώς η κρίση μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας κλιμακώνεται, με απρόβλεπτες συνέπειες.


Συγκεκριμένα, οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν με πυρά πυροβολικού στόχους μέσα στη Συρία το απόγευμα της Τετάρτης σε απάντηση στον βομβαρδισμό τουρκικού χωριού στη μεθόριο ο οποίος προκάλεσε το θάνατο πέντε μελών μίας οικογένειας, ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Άγκυρα.

MEGA-ανακάλυψη! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Εντονη η απορία της Ολγας Τρέμη στο δελτίο του MEGA:

Μα καλά - ρωτούσε με απροσποίητο ενδιαφέρον τη ρεπόρτερ - πού οφείλεται το γεγονός ότι οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, αλλά οι τιμές των προϊόντων ανεβαίνουν;...
*
Πρώτον, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Τρέμη τόσο για την ανακάλυψη του θέματος ότι οι μισθοί πέφτουν, αλλά η ακρίβεια ανεβαίνει, όσο και για το ενδιαφέρον το δικό της και όλων των συντελεστών του σταθμού για τις δυσκολίες που περνάμε...