Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Συνεδρίασε η Π.Γ. του ΣΥΝ και συζήτησε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Η Π.Γ., με το τέλος της συνεδρίασης, ανακοίνωσε τα εξής:

Η ΠΓ χαιρετίζει όλες και όλους τους πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους, τους  περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς  που υποστήριξε ο ΣΥΝ και η ανανεωτική-ριζοσπαστική αριστερά, τους πολίτες που καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική του μνημονίου και το δικομματισμό. Χαιρετίζουμε τα χιλιάδες μέλη του κόμματος και τις συναγωνίστριες και συναγωνιστές των άλλων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης Αριστεράς που μέσα από τα ψηφοδέλτια αλλά και στην κοινωνία, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην εκλογική μάχη.
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί σαφή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και του δικομματισμού.

Γράφει ο Red Star :Μετά τους Γάλλους εργαζόμενους-φοιτητές-μαθητές, και οι Εγγλέζοι φοιτητές δείχνουν τον δρόμο στην Ελλάδα.Αντίσταση και πάλη !

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Αγγλία , όπου πάνω από 50.000 φοιτητές διαδήλωσαν κατά του διπλασιασμού των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια.Μια μερίδα των διαδηλωτών έχει καταλάβει την έδρα του Συντηρητικού Κόμματος, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο.Θα υπάρξει συνεχής κάλυψη των εξελίξεων από το kke4ever.blogspot.com

Student protests: Demonstrators gain entry to 30 Millbank.

 Η στιγμή της εισόδου στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος-Photograph: Ben Stansall/AFP/Getty Images

Βρετανία: Επεισόδια σε διαδήλωση φοιτητών κατά της αύξησης των διδάκτρων


Στο κτήριο που στεγάζει την έδρα του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο εισέβαλαν Βρετανοί φοιτητές, αφού προηγουμένως είχαν σπάσει τους υαλοπίνακες, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά του τριπλασιασμού των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια, η οποία μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι φοιτητές άναψαν φωτιές έξω από το κτήριο, την είσοδο του οποίου έσπευσε να αποκλείσει η αστυνομία.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τουλάχιστον 20.000 φοιτητών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενάντια στο κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο προβλέπει την αύξηση των διδάκτρων στις βρετανικές πανεπιστημιακές σχολές.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η συντηρητική κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, τον περασμένο Μάιο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του συγκροτήματος Λαμπράκη

Προβοκάτορες αντάξιοι του Γκέμπελς αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το συγκρότημα Λαμπράκη, όπως επιβεβαιώνεται και από το σημερινό πρώτο θέμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.
Το συγκρότημα, που τον βρώμικο ρόλο του διαπιστώνει κανείς όποια πέτρα της ελληνικής ιστορίας και αν σηκώσει, εμφανίζει όπως του αρέσει την κρυστάλλινη θέση και στάση του ΚΚΕ για το δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών που είναι ίδια με τον πρώτο: Το μαύρο στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, καθώς και στους υποψήφιούς τους, να εκφραστεί με άκυρο ή με λευκό ψηφοδέλτιο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές, έχουν τις ίδιες ευθύνες, δεν αλλάζουν. Να συνεχιστεί, να αποκτήσει μόνιμα και μαζικά χαρακτηριστικά ο απεγκλωβισμός των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα αυτά. Αυτή είναι η κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ.
Τα ίδια κάνουν το ΠΑΣΟΚ και οι επικοινωνιολόγοι τους, κάθε φορά που θέλουν να συγκαλύψουν τα αντιλαϊκά τους έργα και να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού ή να κτυπήσουν το λαϊκό κίνημα: Επιτίθενται κατά του ΚΚΕ, όχι με όρους καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά με τη συκοφαντία, την προβοκάτσια, τη διαστρέβλωση των θέσεών του.

Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 7ης/11/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 7ης/11/10
Αν και απομένει ο Β΄ γύρος για να ολοκληρωθούν οι εντυπώσεις, στις εκλογές της 7ης/11/10 εκφράστηκε η αποδοκιμασία μιας σαφούς πλειοψηφίας του ελληνικού λαού προς την πολιτική του μνημονίου. Η ανάδειξη του μνημονίου σε κεντρικό ζήτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών έγινε με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης (κυρίως της αξιωματικής) και το μήνυμα δόθηκε κυρίως στις περιφερειακές εκλογές.
Μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων, όμως, ενώ αντιτίθενται στο μνημόνιο, ψήφισαν τα κόμματα του μνημονίου, υποκύπτοντας στις γνωστές μεθόδους υφαρπαγής της ψήφου, αυταπατώμενοι ότι θα βρουν ατομικές λύσεις στα εντεινόμενα από την κρίση προβλήματά τους. Έτσι η έκταση της αποδοκιμασίας δεν ήταν τόσο μεγάλη, ώστε να ανακόψει το καταστροφικό έργο των κατοχικών, βοηθούντων και των ΜΜΕ, τα οποία παρουσίασαν την αποδοκιμασία μικρότερη απ’ όσο πράγματι ήταν.
Προηγουμένως τα ΜΜΕ και τα ξένα κέντρα έπαιξαν σοβαρό ρόλο και στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της δημιούργησαν μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα οικονομικής τρομοκρατίας με τη διακαναλική και τη μπλόφα περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που θα είχαν δήθεν ως αποτέλεσμα την αδυναμία του κράτους να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, τη δέσμευση των καταθέσεων κ.λπ.

Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ : Είναι και... μαρτυριάρηδες!

Τα «φαιοειδή» της ακροδεξιάς είναι χρήσιμα. Στο αστικό πολιτικό σύστημα, εννοείται. Γι' αυτό, άλλωστε, κατασκευάζονται, συντηρούνται και ανάλογα με τις περιστάσεις αξιοποιούνται από την αστική τάξη, που τους γεννά.
Τα «φαιοειδή» είναι χρήσιμα στους κεφαλαιοκράτες διότι, εκτός των άλλων, αναλαμβάνουν να πουν και - σε τραγικές για την ιστορία της ανθρωπότητας περιόδους - αναλαμβάνουν να κάνουν, όλα όσα οι υπόλοιποι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης δεν μπορούν, ούτε να πουν ούτε να κάνουν.
*
Ο Γεωργιάδης του ΛΑ.Ο.Σ., λοιπόν, εξέφρασε προχτές (στο «Αλτερ») κάποιες από τις ενδόμυχες σκέψεις που έχουν αρχίσει να κυοφορούνται στα μαγειρεία της άρχουσας τάξης.
Σύμφωνα με τον υπασπιστή του Καρατζαφέρη, ο αστικός πολιτικός κόσμος, από την «ευρωπαϊκή Αριστερά» μέχρι την «ευρωπαϊκή ακροδεξιά», όλοι αυτοί που πιστεύουν στην ΕΕ, όπως ο ίδιος το προσδιόρισε, πρέπει να συμπήξει μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», άμα τε και «οικουμενική». Και τούτο γιατί, κατά τα λεγόμενά του, μόνο ένα τέτοιο σχήμα, με αλληλοβοηθούμενες μεταξύ τους όλες τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, θα μπορέσει να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα προς όφελος του αστικού συστήματος και να αποτρέψει την κατάρρευση του αστικού καθεστώτος.
Αν δεν συμβεί αυτό, όπως με έκδηλη τρομάρα προέβλεψε ο Γεωργιάδης, το ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές δεν θα πάρει 14% όπως πήρε στην Αθήνα, αλλά 34% και 54%, όπως είπε, ο λαός θα πάει με τους κομμουνιστές και τότε - κατέληξε τσιρίζοντας και αφρίζοντας - θα μας κυβερνήσουν οι Μπολσεβίκοι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Φ. Κουβέλη στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής


Ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου ήταν η αποχή. Αποχή που μαρτυρά τη βαθειά κρίση του πολιτικού συστήματος. Τα χθεσινά αποτελέσματα ήταν σαφή. Το 40,12% των ελλήνων ψηφοφόρων απείχε από τις κάλπες. Συνιστά αποδοκιμασία των πολιτών στους χειρισμούς και τις συμπεριφορές των πολιτικών δυνάμεων και πρωταρχικά στις δυνάμεις του δικομματισμού, οι οποίες -και ιστορικά- κατέγραψαν το μικρότερο εκλογικό ποσοστό. Η αποχή εκφράζει τη διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών με τα κόμματα.

Η υπερκομματικοποίηση των εκλογών δεν αντιμετώπισε την αποχή.

ΕΚΛΟΓΕΣ: ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 

WWW.ISKRA.GR


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!
ΝΑ ''ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ'' ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ!

Οι εκλογές δεν τελείωσαν! Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή είναι εξίσου σοβαρός και κρίσιμος με τον πρώτο γύρο. Μετά και απ’ αυτόν τον γύρο θα βγουν τα τελικά και πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα από την εκλογική μάχη!
Οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν χρέος να δείξουν την ίδια εγρήγορση, το ίδιο πάθος και την ίδιαενεργητικότητα στο δεύτερο γύρο των εκλογών της Κυριακής, με αυτά που επέδειξαν στον πρώτο γύρο.
Κι αυτό ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι υποψήφιοι της Αριστεράς που συνεχίζουν τη δεύτερη Κυριακή τον αγώνα.

"Το Ποντίκι" : H κυβέρνηση δεσμεύθηκε ήδη στην τρόικα από τον Σεπτέμβριο για 300,000 απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι το 2013.


Μα τι καιρό κάνει εκεί στο Λονδίνο; Επεσαν οι γραμμές; Δεν πάει το μήνυμα; Το φαξ; Ούτε καν ταχυδρομικό περιστέρι; Δεν εξηγείται διαφορετικά. Ξαμολήθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στα CNN και τα λοιπά ξένα μέσα και άρχισε πάλι τα κουλά. Θα τους πιάσουμε τους στόχους, δεν θα μπουν νέοι φόροι, δεν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις, οι αγορές πρέπει να μας έχουν εμπιστοσύνη..Την ίδια ώρα στην Αθήνα, στελέχη της τρόικας ενημέρωναν το λοιπό οικονομικό επιτελείο ότι  οι στόχοι του μνημονίου έχουν εκτροχιαστεί εντελώς και τα νέα μέτρα πρέπει να είναι άμεσα και σκληρά. Τα στελέχη των δανειστών μας, βρίσκονται ήδη εδώ από την Δευτέρα, αλλά κινούνται στο περιθώριο μέχρι να ολοκληρωθούν οι δημοτικές εκλογές (είναι και καθωσπρέπει τρομάρα τους). Οι καλοί τρόποι όμως σταματούν εκεί. Βλέπετε, σύμφωνα με τα ευρήματα τους, το έλλειμμα του 2010 κινδυνεύει να φθάσει με τις αναπροσαρμογές τον διψήφιο αριθμό! Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στα 18,5 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος και στα 17 δισ. το 2011. Για να κλείσει ο προϋπολογισμός εντός στόχων το 2010 απαιτείται η εύρεση 11,7 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους δύο μήνες, όταν το οικονομικό επιτελείο τώρα εισπράττει μετά βίας τα 4,5 δισ. ευρώ ανά μήνα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Προπαγανδιστικοί ελιγμοί μετά το χαστούκι στις εκλογές

Με παραπλανητικούς ισχυρισμούς, ότι δήθεν δε θα περικοπούν κι άλλο μισθοί και συντάξεις και δε θα επιβληθούν νέοι φόροι, επιχειρεί η κυβέρνηση να αποκοιμίσει τους εργαζόμενους
Τα μέτρα που σχεδιάζουν κυβέρνηση - τρόικα είναι δεδομένα. Η οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις εργατογειτονιές είναι αυτή που θα κρίνει τελικά την ικανότητα του λαού να αμυνθεί και να αντεπιτεθεί


 
Να ελιχθεί, να θολώσει την εικόνα και να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, για το βάρβαρο χαρακτήρα της πολιτικής που υπηρετεί με τους συμμάχους εντός και εκτός Ελλάδας, επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, αλλά και του μηνύματος αποδοκιμασίας στο δικομματισμό που έστειλαν οι εργαζόμενοι την προηγούμενη Κυριακή. Τα νέα βάρβαρα και σαρωτικά μέτρα, που έρχονται και θα θίξουν το σύνολο των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και τους φτωχούς αγρότες, πρέπει να συναντήσουν την πανεργατική - παλλαϊκή καταδίκη.
Από αυτή τη σκοπιά, τα αποτελέσματα των εκλογών στις 7 Νοέμβρη πρέπει να αποτελέσουν την απαρχή για την ακόμα καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό δράσης των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να ξεδιπλωθεί μια ρωμαλέα αντεπίθεση, η οποία θα αμφισβητεί ευθέως τη μακάβρια για τους εργαζόμενους πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης και τα οικονομικά και πολιτικά στηρίγματα της ολιγαρχίας, στην προοπτική της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, με την αποφασιστική ενίσχυση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, του ΚΚΕ.

Eργατικό Επαναστατικό Κόμμα - Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του Α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Eργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του Α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Το αποτέλεσμα του α' γύρου των Αυτοιδιοικητικών Εκλογών της 7ης Νοέμβρη είναι ξεκάθαρο:
Ένα “τσουνάμι” λαϊκής δυσαρέσκειας για τους υπεύθυνους της δραματικής επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου με το Μνημόνιο και για το όλο αστικό πολιτικό σύστημα εκφράστηκε με την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αποχή που φτάνει στο 40% και μαζί με τα άκυρα-λευκά στο 50%. Ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου είναι συγκεντρωμένο το πολυπληθέστερο, πιο προλεταριακό και κινητοποιήσιμο τμήμα του εργαζόμενου και άνεργου πληθυσμού της χώρας η αποχή και το άκυρο-λευκό ξεπέρασαν το 60%.
Η απονομιμοποίηση του αστικού πολιτικού κοινοβουλευτικού συστήματος της Μεταπολίτευσης συναγωνίζεται την απονομιμοποίηση που είχε στα μάτια του λαού η στρατιωτική δικτατορία.