Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Αλλάζει όνομα η Ν.Δ ;


thumb1. Αλλάζει όνομα η Ν.Δ…
Το έχει αποφασίσει σχεδόν οριστικά ο Σαμαράς και εάν δεν γίνει κάτι απρόοπτο η Νέα Δημοκρατία θα πάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα βρεθεί ένα νέο όνομα. Ο Σαμαράς έχει δεχθεί αρκετές εισηγήσεις να αλλάξει όνομα η Ν.Δ. και πλέον θεωρείται ώριμη η κίνηση. Το δείχνει και με τις εμφανίσεις του ότι το έχει αποφασίσει. Από τις ομιλίες του, που τονίζει το νέα Νέα Δημοκρατία, αλλά και τη νέα Μεταπολίτευση. Δεν ήθελε και πολύ ο Σαμαράς να το καλοσκεφτεί. Με τόσες αμαρτίες που κουβαλάει αυτή η παράταξη, σου λέει, ρε παιδί μου, ας αλλάξουμε το όνομα να ησυχάσουμε, μπας και μας ξεχάσουν και μας αφήσουν ήσυχους να σηκώσουμε κεφάλι. Το έχει πει και ο ίδιος, ό,τι αλλαγές και να κάνει στο κόμμα, οργανωτικές και πολιτικές, ο κόσμος τον ταυτίζει με το αμαρτωλό παρελθόν και θυμάται το χθες. Μήπως γι’ αυτό μιλάει συνέχεια για την Ελπίδα της Ελλάδας, κάπως έτσι δεν έλεγε πριν από χρόνια;;;

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΜΠ. ΟΜΠΑΜΑ : Προκλητική στάση κατά της Κούβας

Την ...πρόθεση να συνεχίσουν να «αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Κούβα» υποστήριξαν οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (όπου συμμετείχε η ΝΔ με τον πρόεδρό της, Αντ. Σαμαρά) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ακολουθώντας πιστά το πρόσφατο απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που στρέφεται κατά της Κούβας, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) - χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τον πρόσφατο θάνατο του ποινικού κρατούμενου Ορλάντο Ζαπάτα από απεργία πείνας, τον οποίο έχουν ανακηρύξει ουσιαστικά «πολιτικό κρατούμενο» - μιλά για «δραματική κατάσταση των πολιτικών κρατουμένων», των οποίων «παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», και καλεί την κουβανική κυβέρνηση για «άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και των κρατουμένων συνείδησης».


Ο λαός της Κούβας έχει αποδείξει ότι δεν πτοείται ούτε από εμπόδια και αποκλεισμούς ούτε από προκλήσεις.Associated Press

ΓΑΠ είσαι ο σωτήρας μας , πήδα, πήδα, πήδα μας

CITY PRESS
ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Λεφτά υπάρχουν! Αλλά δεν θέλουν να τους τα πάρουν!



Λεφτά υπάρχουν και είναι πολλά! Αυτό είναι η μόνη αλήθεια που είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου στην προεκλογική εκστρατεία! Βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων καπιταλιστών και η ελληνική κυβέρνηση δεν τους τα παίρνει γιατί δεν θέλει να τα πάρει!
Οι ελληνικές τράπεζες σημείωσαν πέρυσι, το 2009, κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων - τουλάχιστον τριών δις ευρώ καθαρών κερδών (μετά την πληρωμή φόρων κ.λπ.)! και όμως το 2009 ήταν η χειρότερη χρονιά τους από άποψη κερδών εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Μόνο η Εθνική Τράπεζα είχε τα τελευταία πέντε χρόνια 6,5 δις ευρώ καθαρά κέρδη!

Ποιος πληρώνει το μάρμαρο !



Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής, οφείλουμε, κατά τον Γ. Παπανδρέου, να συμμεριστούμε το μήνυμα νίκης και ανακούφισης που στέλνουν τα επιτελεία της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αν το καλοσκεφτούμε, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας καλούνται να γίνουν χειροκροτητές του «μηχανισμού στήριξης» των καπιταλιστικών οικονομιών της ΕΕ που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, προκειμένου να υπάρχουν πάντα πόροι και κεφάλαια, ώστε να πληρώνονται οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι που δανείζουν τις οικονομίες - χώρες αυτές. Για να βάλουμε όμως λίγο τα πράγματα στη θέση τους. Για να δούμε πού στο καλό ...στηρίζεται αυτός ο «μηχανισμός στήριξης»; Ποιος τον χρηματοδοτεί; Ποιος πληρώνει το μάρμαρο;

Διαμαρτυρία των εκτάκτων αρχαιολόγων


Σε συγκέντρωση έξω από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης καλεί ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων την Κυριακή, στις 11 το πρωί, καθώς, έξι μήνες μετά τις εκλογές, κανένα από τα προβλήματα των έκτακτων αρχαιολόγων δεν έχει επιλυθεί, «παρά τις ανέξοδες υποσχέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας για λύσεις μέχρι τον Μάρτιο», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ


Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή διεξάγεται στον απόηχο των εξελίξεων που αφορούν την Ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα.
Είναι μια στήριξη η οποία εάν χρησιμοποιηθεί, πράγμα καθόλου βέβαιο, θα έχει μια οδυνηρή ρύθμιση. Τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Είναι μια εξέλιξη για την οποία μόνο ο υπερατλαντικός παράγοντας μπορεί να χαίρεται.
Η απόφαση αυτή οδηγεί τα πράγματα σε πολύ χειρότερο σημείο, από αυτό που φάνηκε με την αρχική δήλωση στήριξης, στην Σύνοδο Κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου.

Αγωνιστικές παρελάσεις από το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα Σε περισσότερους από 50 δήμους της Ελλάδας


Πέμπτη, ανήμερα 25η Μάρτη. Δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα οργάνωσαν παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, έγιναν συγκεντρώσεις και πορείες για να σταλεί το μήνυμα της εργατικής τάξης. Το πραγματικό μήνυμα της 25ης Μάρτη που στις σημερινές συνθήκες, για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα είναι ο ξεσηκωμός, ώστε να μην περάσουν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Ο ξεσηκωμός, με στόχο τη ρήξη και την ανατροπή, ώστε τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι να τον απολαμβάνουν οι ίδιοι, για να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Αθήνα
Σε 34 δήμους της Αθήνας έγιναν αγωνιστικές παρελάσεις και άλλες παρεμβάσεις την ώρα των μαθητικών παρελάσεων. Η ανταπόκριση του κόσμου, μεγάλη. Σε πολλές περιπτώσεις ο κόσμος αυθόρμητα μπαίνει στα μπλοκ του ΠΑΜΕ και συμμετέχει στην παρέλαση.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Στο Περιστέρι, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μετά το τέλος της παρέλασης προχώρησαν σε μαχητική και δυναμική πορεία. Στο μπλοκ συμμετείχε το Συντονιστικό Μαζικών Φορέων Περιστερίου, (συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων καθώς και φορείς όπως ο Σύλλογος Γυναικών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιλοπρόοδος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Δράση»). Το πανό, οι συζητήσεις στα πηγαδάκια, τα συνθήματα, όλα ξεκάθαρα: «Ξεσηκωμός. Στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Τέρμα πια στις αυταπάτες. Τέρμα στη μοιρολατρία. Ωρα για αντεπίθεση».

Σχεδόν απίθανη η εμπλοκή της Βορείου Κορέας Στους 46 οι αγνοούμενοι από τη βύθιση πολεμικού πλοίου στη Νότια Κορέα


Στους 46 ανέρχεται ο αριθμός των ναυτικών που αγνοούνται μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε στο πολεμικό πλοίο της Νοτίου Κορέας, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο. 

"Πενήντα οκτώ ναυτικοί διασώθηκαν και 46 άλλοι αγνοούνται" δήλωσε ο εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι οι δύτες που επιχειρούν στην περιοχή προσπαθούν να προσδιορίσουν τα αίτια της καταστροφής. 

"Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη" πρόσθεσε, ενώ ένας άλλος στρατιωτικός δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη για εμπλοκή της Βορείου Κορέας. 

«Μίνι» εισβολή των ισραηλινών στρατευμάτων στη Γάζα



Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σύντομης εισβολής των ισραηλινών στρατευμάτων στην Χαν Γιουνίς.
Ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε όταν εξερράγη οβίδα, που εκτοξεύθηκε από τεθωρακισμένο άρμα μάχης, ενώ επτά ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ισραηλινά τανκς, υποστηριζόμενα από ελικόπτερα, διείσδυσαν σε απόσταση εκατό μέτρων στα παλαιστινιακά εδάφη και στη συνέχεια αποσύρθηκαν.

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσα για τα ρατσιστικά έκτροπα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου από άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων


Σχετικά με ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου από παρελαύνοντες του σώματος των βατραχανθρώπων των Ειδικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρελαύνοντες στρατιωτικοί φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και εκδήλωναν το μίσος τους εναντίον γειτόνων λαών και εναντίον των μεταναστών, φέρνουν στην επιφάνεια ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο. 

Φόβοι για θερμό επεισόδιο μεταξύ Β. και Ν. Κορέας

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις μεταξύ Νοτίου και Βορείου Κορέας, καθώς νοτιοκορεάτικο πολεμικό πλοίο με 104 άτομα πλήρωμα που πραγματοποιούσε περιπολία βυθίστηκε σε αμφισβητούμενα νερά κοντά στη Β. Κορέα. 

Οι συνθήκες της βύθισης δεν είναι ακόμη γνωστές, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για έκρηξη στο πίσω μέρος του πλοίου και εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ενδέχεται να προκλήθηκε από βορειοκορεατική τορπίλη. Το πλοίο 1.400 τόνων άρχισε να έχει εισροή υδάτων μεταξύ 21.00 και 22.00 τοπική ώρα κοντά στο νησί Μπαενγκιέονγκ, στην Κίτρινη Θάλασσα. Ωστόσο ανάμειξη της Β. Κορέας στο επεισόδιο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, καθώς δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία.