Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μάκης Παπαδόπουλος στον«902.gr»: Μία είναι η διέξοδος για το λαό.


Συνέντευξη στον «902.gr» έδωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, την απόφαση του Eurogroup και τις επιπτώσεις για το λαό.

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Η ... αξιοπρεπής χούντα.Της Λιάνας Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.


Της Λιάνας Κανέλλη


Μας πήρε και μας σήκωσε η τρέχουσα γλώσσα των επαναλαμβανόμενων, σα ρετάρισμα πολυβόλου ακούγονται πλέον, όρων όπως η ...αξιοπρέπεια. Την πιπιλίζουν όλοι οι κυρίαρχοι δημοσιολογούντες και κατέχοντες τη δυνατότητα να παίρνουν αποφάσεις εξουσίας. Η χώρα πρέπει να έχει αξιοπρέπεια. Η διαδήλωση, αξιοπρέπεια.

Λυκουρέντζος...Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Μια μετανάστρια απ' την Αλβανία κοντά στα 55 χρόνια που είχε λήξει η βίζα της πήγε στο Νοσοκομείο Κορίνθου. 

Από εκεί την έστειλαν στο νοσοκομείο «Μεταξά» όπου νοσηλεύτηκε ως καρκινοπαθής βαριάς μορφής. Στις 13/11/2012 η ασθενής χρειάστηκε επέμβαση από ορθοπαιδικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι». Οι γιατροί τη χειρούργησαν κανονικά. Οι συγγενείς κατέβαλαν 2.000 ευρώ έναντι του συνολικού κόστους της επέμβασης στους «Αγίους Αναργύρους».

 ΣΥΡΙΖΑ: Η συνδιάσκεψη συνεχίζεται με «λιστομαχίες» στους διαδρόμους.


Με ομιλίες αντιπροσώπων συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή με την εκλογή των προσωρινών οργάνων που θα προετοιμάσουν το ιδρυτικό Συνέδριο του ενιαίου πια κόμματος την άνοιξη του 2013. 

Ως είθισται, μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον για τις παρασκηνιακές διεργασίες που αφορούν στους συσχετισμούς των νέων οργάνων. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που θα εκλεγεί απ’ τη Συνδιάσκεψη θα αποτελείται από 301 μέλη, 75 εκ των οποίων θα οριστούν απ’ τις συνιστώσες.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για εισβολή ΜΑΤ στο ΑΠΘ & συλλήψεις απεργών.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την εισβολή των δυνάμεων καταστολής νωρίς σήμερα τα ξημερώματα στο χώρο του ΑΠΘ και τη σύλληψη 11 απεργών εργολαβικών υπαλλήλων μέσα από το χώρο του κατειλημμένου Κτηρίου Διοίκησης. 



Η νύχτα της 30ης Νοεμβρίου 2012 θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην ιστορία, καθώς για πρώτη φορά τα ΜΑΤ εισβάλλουν σε πανεπιστημιακό χώρο για να καταστείλουν έναν απεργιακό αγώνα.