Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ευτυχισμένο το 2060 ρε πατρίδα !!! Γράφει η Λιάνα Κανέλλη.


Ευτυχισμένο το 2060 ρε πατρίδα !!! 


Γράφω παραμονή της καταστροφής του κόσμου για να προλάβω μην και δε διαβαστώ στον άλλον κόσμο τον ωραίο, τον αγγελικά πλασμένο. Με έπεισαν τόσα και τόσα εκατομμύρια εξυπνότερων από μένα πολιτών στον κόσμο, που έσπευσαν να αγοράσουν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα με ειδικά υλικά φτιαγμένα, τα οποία θα λειτουργούν και μετά την καταστροφή.
Με έπεισε κι εκείνος ο επιφανής Σουηδός χρυσαυγίτης ακροδεξιός, που έπαιρνε χρόνια επίδομα παχυλό διανοητικής αναπηρίας... Διατεινόταν ότι ήταν απλώς καλός εθνικιστής - κάτι σας θυμίζει, δεν μπορεί, μέρες που είναι - κι είχε αναλάβει μάλιστα φέτος και την εισήγηση του κόμματός του επί του προϋπολογισμού.

Στο Βόλο τα ΜΑΤ προστατεύουν τους φασίστες της ΧΑ και συλλαμβάνουν αντιφασίστες διαδηλωτές

Σήμερα Σάββατο 22-12-2012 νωρίς το πρωί αντιφασίστες διαδηλωτές, κυρίως του αντιεξουσιαστικού-αναρχικού χώρου, συγκεντρώθηκαν στην «Αργώ», στην παραλία του Βόλου με σκοπό να αποτρέψουν στους φασίστες της ΧΑ να μοιράσουν την ελεημοσύνη των δύο πακέτων μακαρόνια. Οι διαδηλωτές, πάνω από 50 άτομα περικυκλώθηκαν από τα ΜΑΤ και προσήχθησαν όλοι(!!!) στο Αστυνομικό τμήμα με κλούβες. Η δικαιολογία, από τον αστυνομικό διευθυντή, για την διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και την σύλληψη του κόσμου ήταν η «προστασία της δραστηριότητας ενός νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος».
Η Αντιφασιστική Κίνηση Βόλου είχε προκηρύξει συγκέντρωση και πορεία στις 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας για μία μαζική απάντηση στην φασιστική πρόκληση «φιλανθρωπίας», μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για την ενημέρωση του κόσμου. Στην συγκέντρωση αυτή πήρε μέρος και η πρωτοβουλία Βόλου για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία με δική της προκήρυξη και κεντρικό σύνθημα: στην φτώχεια και τον φασισμό απαντάμε με μαζικούς λαϊκούς αγώνες.

Διδάγματα από τη συζήτηση για το δάνειο στην Κύπρο.


   Η πρόσφατη 30η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με  τη Ρωσία επανέφερε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ρωσίας σε πακέτο δανειακής στήριξης της ΕΕ προς την Κύπρο.

Μάλιστα ορισμένα ΜΜΕ υποστηρίζουν πως από τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στις Βρυξέλλες προκύπτει πως η Ρωσία δεν έχει κλείσει την «πόρτα» στη δανειοδότηση της Κύπρου και θα μπορούσε να συμβάλει στη σταθεροποίηση της κυπριακής οικονομίας.
Το ζήτημα έχει και μια άλλη διάσταση, αφού πριν τις τελευταίες εκλογές είχε «σκάσει» η «είδηση» πως οι Ρώσοι «μας δίνανε δάνειο», αλλά εμείς τίποτα!

Ψεύτες , Φασίστες ,Αλήτες ,Χρυσαυγίτες, BBC: Ηχητικό ντοκουμέντο για την επίθεση στον Στρατούλη από Χρυσαυγίτες.


 BBC: Ηχητικό ντοκουμέντο για την επίθεση στον Στρατούλη από Χρυσαυγίτες 

Ένα ρεπορτάζ που αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις έκαναν δημοσιογράφοι του BBC με πρωταγωνιστές στελέχη της Χρυσής Αυγής που όπως μετέδωσε ο βρετανικός ραδιοφωνικός σταθμός, παραδέχθηκαν ότι επιτέθηκαν και χτύπησαν, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη.
   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ένας ρεπόρτερ φόρεσε τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να βρεθεί σε συγκέντρωση των μελών της.

Λουί Αραγκόν:Πρωτοπόρος, αγωνιστής, ριζοσπάστης

Πρωτοπόρος, τόσο στην αισθητική, όσο και στην πολιτική του επιλογή, ένας από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες του περασμένου αιώνα που έθεσε το ζήτημα της στράτευσης στην Τέχνη, ο μεγάλος Γάλλος κομμουνιστής λογοτέχνης, Λουί Αραγκόν, άφησε στις επόμενες γενιές μια βαριά πνευματική κληρονομιά και ένα έργο, πάντα επίκαιρο και ζωντανό. Στις 24 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατό του.
 Λουί Αραγκόν με τον Γιάννη Ρίτσο και τον Χαρίλαο Φλωράκη
 
Ο Αραγκόν γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1897. Ξεκίνησε ιατρικές σπουδές, αλλά τις εγκατέλειψε και αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία. Το 1917 γνωρίζεται με τον Μπρετόν και τον Σουπώ. Το 1919 εκδίδουν το περιοδικό «Litterature». Το 1920 προσχωρούν στο κίνημα του ντανταϊσμού, απ' όπου αποχωρούν το 1922. Ενα χρόνο αργότερα πρωτοστατούν στη δημιουργία του σουρεαλιστικού κινήματος. Οπως και άλλοι, σημαντικοί καλλιτέχνες και διανοούμενοι της γενιάς του, γνώρισε από κοντά το μακελειό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπηρετώντας στο μέτωπο σαν νοσοκόμος, αφού από το 1915 είχε γραφτεί στην ιατρική σχολή του Παρισιού.

Διακήρυξη του ΚΚ Λαών της Ισπανίας, του ΚΚ Ιταλίας (Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά), του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, της Ενωσης Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας και του ΚΚΕ

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία αλλά και γενικότερα σε όλο το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα είναι η κοινή Διακήρυξη του ΚΚ Λαών της Ισπανίας, του ΚΚ Ιταλίας (Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά), των επαναστατικών δυνάμεων στη Γαλλία, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση και Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών και του ΚΚΕ για την ανάγκη να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Στο πλαίσιο της διεθνιστικής πολιτικής συνάντησης - εκδήλωσης που διοργάνωσε το Σάββατο 15 Δεκέμβρη το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας με σύνθημα «Για την έξοδο από την ΕΕ, το ευρώ και το ΝΑΤΟ», τα 5 κόμματα - το ΚΚΕ εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ - εξέδωσαν την κοινή διακήρυξη που δημοσιεύουμε σήμερα:

ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ Ξεπέρασε τα 71.500 φύλλα η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» !


Πολύ μεγάλο το άνοιγμα που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις την Κυριακή 9 Δεκέμβρη και τις επόμενες μέρες

Πάνω από 71.500 φύλλα του «Ριζοσπάστη» διακίνησαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, μέρα πανεξόρμησης με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, που κυκλοφόρησαν ως ένθετο στην εφημερίδα. Το τελικό νούμερο της διακίνησης αναμένεται να διαμορφωθεί ακόμα ψηλότερα, με δεδομένο ότι εκκρεμούν ακόμα τα στοιχεία των πρακτορείων από ορισμένες περιοχές της επαρχίας.

Καράτσι-Πακιστάν: Okay! Φθηνά τζιν, φθηνές ζωές

Η γερμανική αλυσίδα λιανικής πώλησης ενδυμάτων Kik, όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα. Στα τρεις χιλιάδες διακόσια καταστήματα της, κυρίως στην Γερμανία αλλά και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στις προθήκες της Kik ο στολισμός είναι γιορτινός και οι διαφημίσεις γεμάτες υποσχέσεις. Η πιο ελκτική από αυτές είναι πως η εταιρία μπορεί να ντύσει τον υποψήφιο πελάτη από την κορφή ως τα νύχια με τριάντα ευρώ! Ανεβάζοντας τον συνολικό της τζίρο, χρονιά με χρονιά (οι προβλέψεις για φέτος ξεπερνάνε το 1,6 δις ευρώ), η Kik, έχει μετατραπεί σε ηγέτη του κλάδου φτηνού ρούχου, κάτι ανάλογο με την φίρμα Λιντλ στα τρόφιμα και η κρίση φαίνεται να την έχει βοηθήσει. Όλα λοιπόν θα πήγαιναν καλά αν δεν χάλαγε την γιορτινή ατμόσφαιρα η νωπή μνήμη της εκατόμβης στο Καράτσι του Πακιστάν, που δημιούργησε προβλήματα και διεθνή κατακραυγή για την εταιρία. Η οποία αν και συνηθισμένη σε κατηγορίες πως η άνθιση της οφείλεται στην πολύ φθηνή εργασία, τόσο στην παραγωγή όσο και στην πώληση, αυτήν την φορά τα βρήκε σκούρα και δεν μπορεί να ξεγλιστρήσει εύκολα.

Μαζική λαϊκή αντίσταση απέναντι στη γιγάντια δόση υποτέλειας και βαρβαρότητας

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Το κλίμα ευφορίας και οι θεωρίες περί επικείμενης ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση Σαμαρά μετά την έγκριση-εκταμίευση της περιβόητης δόσης έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όση είχε και η γνωστή προφητεία για την καταστροφή του κόσμου. Η «αποφράδα ημέρα» πέρασε χωρίς καμιά επιπλέον καταστροφή και βαρβαρότητα πέρα από τις «συνήθεις» που επιβάλλει στους λαούς και την ανθρωπότητα το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που σπαράσσεται από την κρίση του και τους ανταγωνισμούς. Ωστόσο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που τελειώνει υπήρξαν πάμπολλα δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο ανά τον κόσμο που με μικρότερες ή μεγαλύτερες «αποστάσεις» αναφέρονταν στην προφητεία, καλλιεργώντας αντικειμενικά αλλά και εκ προθέσεως το ανάλογο καταστροφικό κλίμα. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για τη νέα χρονιά απαλλαγμένοι από τις κυβερνητικές προφητείες και τη συναφή με αυτές προπαγάνδα που ασκούν οι πολλοί και διάφοροι «μάγοι της φυλής» που βρίσκονται εγκατεστημένοι στους σύγχρονους «ναούς της ενημέρωσης»......
......η συνέχεια επί του εντύπου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (πέρα από τα ψέματα του αντιπρύτανη και των ΜΜΕ)

Πλέον έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο όπου τα δικαιώματα των φοιτητών δέχονται μια λυσσαλέα κι εμφανέστατη επίθεση από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υπό τις ρητές εντολές των ξένων ιμπεριαλιστών (ΕΕ-ΔΝΤ-Τρόικα). Στόχος της είναι ο κατακερματισμός του ήδη κολοβού χαρακτήρα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας (με την ψήφιση και του νόμου πλαίσιο), ο οποίος θα αγγίξει πρωτίστως τους φοιτητές των φτωχών και λαϊκών οικογενειών. Απ' τό παράδειγμα της ανωτέρω αντιλαϊκής πολιτικής συνιστά η κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικότερα, αναδείχθηκαν άκρως σημαντικά προβλήματα στις εστίες καθώς στη χρόνια υποβάθμιση που αντιμετώπιζαν, ήρθε να προστεθεί και η μεταφορά της κυριότητάς τους από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) στα πλέον υποχρηματοδοτούμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αυτό σήμανε για τις φοιτητικές εστίες Καλαμαριάς την έκδοση ενός νέου αντιδραστικού κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας τους, από την Πρυτανεία του ΠΑ.ΜΑΚ., πριν δύο μήνες περίπου. Το καταστατικό του, που δε διστάζει να χαρακτηρίζει τους οικότροφους «τυχερούς» και «προνομιούχους», προβαίνει στις εξής «διορθώσεις»:

Γκάλοπ της Rass για τον Τύπο της Κυριακής. Οριακό προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μόλις με 0,7 % έναντι της Ν.Δ.Στα τάρταρα το κόμμα του Πάνου Καμμένου με 2,8 % (3,3 % με αναγωγή). Μάχη για την τέταρτη θέση δίνουν ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΔΗ.ΑΡΙ. και Κ.Κ.Ε.Σχολιάζει ο Red Star.

Δημοσκόπηση της RASS για τον Τύπο της Κυριακής.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 18 ως 20 /12.



Η πιο "φρέσκια" δημοσκόπηση είναι αυτή της Rass που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 και 20 του μήνα.

Μια ακόμη έρευνα που επιβεβαιώνει τις προηγούμενες και μας δίνει μερικά καινούρια στοιχεία.
Καταρχήν στον πίνακα πιο πάνω βλέπετε τα ποσοστά των κομμάτων με 3,2 % Άκυρα-Λευκά και 12,7 %  αδιευκρίνιστη ψήφο.Η αναγωγή σε όσους έχουν αποφασίσει , θα μας βοηθήσει να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα.

Έτσι τα ποσοστά  με την αναγωγή διαμορφώνονται ως εξής :

ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για δημοσίευμα του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.


ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για δημοσίευμα του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ


Προφανώς δεν γίνεται πολιτική αντιπαράθεση με φαιδρότητες και κουτοπονηριές. Πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις το δημοσίευμα του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, στον τοπικό τύπο με αφορμή μία ανακοίνωση συμπαράστασης της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.