Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ: Συλλήψεις συνδικαλιστών της ΔΕΗ.



Η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. – ΛΑΟΣ) με τη βία, τον αυταρχισμό, τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΔΕΗ, τους εκβιασμούς επιχειρεί να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική της. Επιχειρεί να επιβάλλει τα χαράτσια μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ που εξοντώνουν το λαό.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις των συνδικαλιστών και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τα βαρέα και ανθυγιεινά


Η ανακοίνωση της νέας λίστας των ΒΑΕ από το Υπουργείο Εργασίας της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ αποτελεί την απαρχή της κατεδάφισης του θεσμού των ΒΑΕ. Η λίστα αποχαρακτηρισμού δεκάδων επαγγελμάτων και ειδικοτήτων είναι προϊόν πολιτικής απόφασης και όχι επιστημονικής μελέτης. Πάνω από 120.000 εργαζόμενοι εξαιρούνται από τα ΒΑΕ.
Αυτή είναι η κατευθυντήρια γραμμή της ΕΕ και η πάγια αξίωση του κεφαλαίου για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του. Για παράδειγμα, η εξαίρεση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό αποτελεί προκλητική ικανοποίηση του αιτήματος των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου.

«Θλιβερή εξέλιξη» η επιστολή Σαμαρά, εκτιμά ο Τσίπρας



Για «έγκλημα που δένει χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό για τις επόμενες δεκαετίες» μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην επιστολή Σαμαρά. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι κάλπες θα στηθούν αργότερα από τις 19 Φεβρουαρίου, εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5. Σχολιάζοντας την επιστολή Σαμαρά, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε «θλιβερή εξέλιξη, διότι τελικά αποδεικνύεται ότι οι πιστωτές μας και οι εταίροι μας, μετά τις απαιτήσεις τους να καταργηθεί ουσιαστικά στην Ελλάδα η Δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία, έχουν και απαίτηση να εκμηδενίσουν το κύρος των πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα.

Ανακοινωση του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του Συνασπισμού για την Παγκοσμία Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών.




Σήμερα η βία ασκείται σε όλους τους τομείς της ζωής, όπως συνέβαινε άλλωστε πάντα στην ανθρώπινη ιστορία. Η σωματική και η ψυχική βία ασκούνται με σκοπό την επιβολή και την εξουσία, μια επιβολή που σχετίζεται με την ιδιοκτησιακή άποψη ως προς το σώμα της άλλης, με την αντικειμενοποίηση του γυναικείου σώματος.
Η αχόρταγη δίψα για κέρδος που συνδέεται με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την πείνα, την περιθωριοποίηση στις οποίες ωθούνται οι λαοί, ειδικά σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης, εντείνει τα φαινόμενα βίας.

Με αυγά και πορτοκάλια υποδέχτηκαν 2 φορές τον υπουργό του μαύρου μετώπου, Άδωνι Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη.


Δύο φορές αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , Άδωνι Γεωργιάδη , που βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η πρώτη απόδρασή του έγινε όταν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο και ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.

Σχόλιο του K.K.E για τη νέα δέσμευση του Α. Σαμαρά στην ΕΕ .



Καμία απολύτως έκπληξη για την έγγραφη δέσμευση του Α. Σαμαρά, την έκτη κατά δήλωσή του.
Ο εξευτελισμός στα μάτια του λαού είναι η κατάληξη και των δήθεν αντιμνημονιακών, που όμως συμφωνούν με την ΕΕ και υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Όσες υπογραφές κι αν βάλουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρης, ο λαός πρέπει να αποδείξει ότι δεν τον δεσμεύουν, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο το βασανισμό του για την κρίση, την κερδοφορία, την ευρωζώνη και την ΕΕ της πλουτοκρατίας

Αποσπάσματα συνέντευξης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.



Για τις πολιτικές εξελίξεις, το ενδεχόμενο νέων μέτρων και το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών
Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου δεν θα διεκπεραιώσει απλά και μόνο τη δανειακή σύμβαση, διότι μεγέθη αυτής της σύμβασης είναι και μια σειρά από εκτελεστικούς νόμους που θα έχουν σχέση με τη λήψη νέων μέτρων. Σε ότι αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, εκτιμώ ότι οι εκλογές μάλλον δεν θα πραγματοποιηθούν στις 19 Φεβρουαρίου και ότι θα χρειαστεί η θητεία της κυβέρνησης να εκταθεί πέραν του Φεβρουαρίου. Μιλάω για παράταση ενός ή και δύο μηνών. Σε κάθε περίπτωση η πιο γνήσια επιλογή για να εκφραστεί η βούληση του ελληνικού λαού είναι να πραγματοποιηθούν οι εκλογές.
Για το ζήτημα της ενότητας των δυνάμεων της αριστεράς

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Επιμένουν οι διαδηλωτές απέναντι στο στρατό.


Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ ζητώντας την άμεση αποχώρηση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου από την εξουσία και απορρίπτοντας, ουσιαστικά, τις δεσμεύσεις του στρατάρχη Ταντάουι, επικεφαλής του Συμβουλίου, για κανονική διενέργεια των βουλευτικών εκλογών και για προεδρικές εκλογές πριν τον Ιούνη με βάση το νέο Σύνταγμα που θα εκπονηθεί. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω η κυβέρνηση και η πολιτική των χαρατσιών και των ΜΑΤ.



Όλοι στη συγκέντρωση εργαζόμενων και σωματείων, έξω από το κτίριο του Κέντρου Μηχανογράφησης της ΔΕΗ στη Μεσογείων, ώρα 5.00 μ.μ. 
Καταγγέλλουμε την αστυνομική επιδρομή στο Κέντρο Διακοπών Συνδέσεων της ΔΕΗ, με σκοπό τη λήξη της κατάληψής του από εργαζόμενους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με την υποστήριξη όλων των εργαζομένων και του λαού. Η άγρια αντιλαϊκή οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ φέρνει σαν αναγκαίο στήριγμα τον ωμό αυταρχισμό και την καταστολή.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εισβολή των ΜΑΤ στο υπό κατάληψη κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό και τη σύλληψη του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ κ. Ν.Φωτόπουλου.



Η πρωτοφανής εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο υπό κατάληψη κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό και η σύλληψη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ καθώς και δημοσιογράφων και πολιτών που συμπαραστέκονταν στο αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο ληστρικό χαράτσι, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως η αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και τη καταστολή.

Παραλύει η Πορτογαλία από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.



Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στηνΠορτογαλία, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.    


Τα αεροπλάνα παραμένουν καθηλωμένα, το ίδιο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ στην απεργία  συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και προσωπικό νοσοκομείων.   

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι στο μετρό της Λισαβόνας ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους.

Ανακοίνωση του K.K.E για τους εκβιασμούς οργάνων και κυβερνήσεων της ΕΕ εναντίον του λαού.



Οι κυνικοί εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα των οργάνων και των κυβερνήσεων της ΕΕ με πρόσχημα την 6η δόση δεν αφορούν μόνο τα κόμματα της μαύρης συγκυβέρνησης, που άλλωστε είναι δεσμευμένα με πολλούς τρόπους απέναντι στις αντιλαϊκές στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ στην εφαρμογή των μνημονίων.
Έχουν βασικό στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό με το ψεύτικο επιχείρημα ότι οι δόσεις δίνονται για μισθούς και συντάξεις. Θέλουν να αποδεχτεί την καταστροφή των δικαιωμάτων του και την καταδίκη των παιδιών του ως σωτηρία. Να υποκύψει στη σιδερένια μπότα των μονοπωλίων, του καπιταλισμού που σαπίζει.

Μαύρο μέτωπο ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΑΚΡΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤ ! ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ & ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΕΗ!


Ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα www.iskra.gr

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΑΠΕΙΛΗ, ΠΙΠΤΕΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ!
ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ (ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 190 - 194) ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ!
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 17:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ)
Βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ με 10 αυτόφωρες προσαγωγές συνδικαλιστώντης ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και 5 αλληλέγγυων,πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο μετά τις 08:00 στο κατειλημμένο κτίριο της ΔΕΗ στην λεωφόρο Μεσογείων!
Ουσιαστικά, η συγκυβέρνηση Παπαδήμου δείχνει για άλλη μια φορά (σσ η πρώτη ήταν με την εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά την πορεία του Πολυτεχνείου) το πραγματικό της πρόσωπο!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την κυβερνητική επιχείρηση καταστολής κατά των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ.



Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης, των ΜΑΤ, των Εισαγγελέων και των συλλήψεων. Με την τρομοκρατία δεν μπορούν να κάνουν νόμιμο ένα βάρβαρο και άδικο νόμο, όπως είναι το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ,  ούτε μπορούν να τον επιβάλουν όταν το εργατικό λαϊκό κίνημα κι ο λαός λέει όχι και τον αντιπαλεύει για να τον καταργήσει.
Η επιχείρηση καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και οι τρομοκρατικές συλλήψεις  συνδικαλιστών της στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος συνολικά που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ:Λαϊκή συμμαχία με προγραμματική κατεύθυνση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για την Ελλάδα


Σε μαζική πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στην Πετρούπολη μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε συγκέντρωση του Κόμματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης, μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η αίθουσα πλημμύρισε από τον κόσμο, που έφτανε μέχρι το προαύλιο, και παρακολουθούσε από τα μεγάφωνα την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τη συζήτηση που ακολούθησε. Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συγκέντρωση.
***
«Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, πραγματικά όλοι μας, χωρίς καμία εξαίρεση, όσοι δραστηριοποιούμαστε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ ή και γύρω από αυτό, νιώθουμε καθημερινά αυτό το μεγάλο ζήτημα που μας βάζει ο λαός, πολλές φορές μας τραβάει και από το μανίκι και μας λέει "κάτι να γίνει, κάντε κάτι δεν αντέχουμε άλλο".