Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις σημερινές εξελίξεις.



Παρακολουθούμε μια απίστευτη φαρσοκωμωδία.
Όλα όσα εκτυλίσσονται τούτες τις ώρες παραπέμπουν στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας.
Καλούμε τον ΠτΔ να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να δώσει ένα τέλος σε αυτό το διασυρμό. Σε αυτή την πέραν των ορίων στρέβλωση της Συνταγματικής τάξης.

Επιστολή του ΠΑΜΕ για το θάνατο του Alfonso Cano.


Προς το Γενικό Επιτελείο και τη Γραμματεία των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας –Λαϊκός Στρατός (FARC-EP)



Αγαπητοί σύντροφοι,
Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ανώτατου διοικητή των FARC-EP συντρόφου Αλφόνσο Κάνο που έπεσε στη μάχη με τον κυβερνητικό στρατό  με  την υποστήριξη της CIA.
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ που συσπειρώνει το ταξικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια   σε όλους τους συντρόφους και μαχητές των FARC-EP και στο ταξικό κίνημα της Κολομβίας που αγωνίζονται για μια Κολομβία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σαρκοζί σε Ομπάμα : Ο Παπανδρέου είναι τρελός και καταθλιπτικός !



«Τρελό» και «καταθλιπτικό» χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί τον Γιώργο Παπανδρέου σε κατ'ιδίαν συνομιλία του με τον Μπάρακ Ομπάμαστις Κάννες λίγο πριν ξεκινήσει η επίσημη συνέντευξη Τύπου των δύο αρχηγών κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20. Οι Ομπάμα και Σαρκοζί είχαν ήδη καταδικάσει την απόφαση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος χαρακτηρίζοντας την ένα «τεράστιο, τεράστιο λάθος».

ΛΕΤΟΝΙΑ: Ο λαός υποφέρει και ... μειώνεται



Η βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής παλινόρθωσης έχει οδηγήσει στη σημαντική μείωση του πληθυσμού της Λετονίας. Συγκεκριμένα, το 10% των Λετονών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά το 2000 και οι μισοί απ' αυτούς έφυγαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας που εφαρμόζεται πρόγραμμα σφοδρής λιτότητας. Σύμφωνα με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν φέτος στη δημοσιότητα, ο πληθυσμός της Λετονίας φτάνει μόλις τα 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους και όχι 2,2 εκατομμύρια.

Κακλαμάνης εκθέτει Παπανδρέου - Σαμαρά «Συμφώνησαν για μένα, τα 'σπασαν για τους υπουργούς».Υποστηρίζει ότι «ο Παπαδήμος δεν έχει ιδέα» για την υποψηφιότητά του.


Φως στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών έριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον έφεραν να προσεγγίζεται από τα δύο μεγάλα κόμματα για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού. Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες που έφεραν ως επικρατέστερο τον Λ. Παπαδήμο για επικεφαλής της νέας κυβέρνησης.
(φωτογραφία αρχείου)(φωτογραφία αρχείου)
Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής ο Απ. Κακλαμάνης τόνισε πως "σε ό,τι με αφορά συναντήθηκα με τον Γ. Παπανδρέου και τον Αντ. Σαμαρά, συμφωνήσαμε."


"Από εκεί και πέρα υπήρχαν ορισμένα θέματα σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του έργου αυτής της κυβέρνησης και τη συμμετοχή προσώπων".

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ :Να πλημμυρίσει αύριο η Ομόνοια !


Ούτε ώρα χαμένη. Μόνο το εργατικό κίνημα, οι αγώνες μας, η συμμαχία μας, η αλληλεγγύη μας μπορούν να βγάλουν τους εργαζόμενους και τη χώρα μας από την κρίση
Η νέα κυβέρνηση που συγκροτούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το λαό και τα προβλήματά του. Είναι κυβέρνηση βαθιά εχθρική, με αποστολή να υπερασπιστεί τη σωτηρία των μονοπωλίων και να τσακίσει το λαϊκό κίνημα. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στα αντιλαϊκά της μνημόνια. Διαγραφή όλου του χρέους, με το λαό στην εξουσία και τα μέσα παραγωγής (εργοστάσια, υπηρεσίες, ορυκτός πλούτος, δρόμοι, λιμάνια, γη) λαϊκή περιουσία. Δουλειά και ψωμί για το λαό και όχι μνημόνια. Φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα και τα χαράτσια. Να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν.

Δηλώσεις Τάσου Κουράκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου δήλωσε τα παρακάτω:
«Δεν αντιλαμβάνομαι την ευφορία και τη χαρά των δύο μεγάλων κομμάτων σε σχέση με το όνομα του μέλλοντος διορισμένου πρωθυπουργού της χώρας, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κύριος Ραιχενμπαχ, ως νέος υπερπρωθυπουργός, θα είναι ΑΥΤΟΣ που θα διοικεί τη χώρα».
Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή τρομοκρατείται ο ελληνικός λαός για το ότι
αν δεν συμβεί αυτό που μαγειρεύουν τα επιτελεία της κυρίαρχης ελίτ:

Μ.Α.Σ.: Πρόταση πάλης προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, προς όλους τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους της χώρας 8/11/2011



Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί μέσα κι έξω από την ΕΕ και στο εσωτερικό της αστικής τάξης. Μεγαλώνουν οι δυσκολίες των αστικών κομμάτων να διαχειριστούν τη κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.  Οι λαϊκές αντιδράσεις κλιμακώνονται.
Μέσα σ αυτές τις συνθήκες ενισχύουν το μαύρο μέτωπο πλουτοκρατία τα κόμματά της και η ΕΕ, για να τσακίσουν το λαό, να σώσουν το κεφάλαιο. 
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-προθύμων αποδεικνύει ένα πράγμα. Συμμάχησαν γιατί τρέμουν το ταξικό εργατικό κίνημα τρέμουν τον εχθρό λαό.  Η 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη έδειξε ένα τμήμα της δύναμης του λαού μας αλλά και των χιλιάδων σπουδαστών που διαδήλωσαν, απήργησαν πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Η πλουτοκρατία και τα κόμματα της καιρό τώρα έχουν φτιάξει την μαύρη συμμαχία τους. Καιρό τώρα ήταν αρραβωνιασμένοι, τώρα βάλανε στεφάνι!

Ο Απόστολος Κακλαμάνης νέος πρωθυπουργός της χώρας (;) Άρθρο του Red Star.


Αν και όλα είναι πιθανά στην Μπανανία που ζούμε (για αυτό και το ερωτηματικό στον τίτλο ) , μάλλον αποφασίσανε για τον αχυράνθρωπο που θα μας κυβερνά για 3(;) μήνες...χρόνια...ποιος ξέρει.
Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε από το κωμικοτραγικό καθεστώς του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ότι νέος καθεστωτικός πρωθυπουργός θα είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.Έχει καεί το χαρτί του Λουκά Παπαδήμου και όπως ακούγεται ο Αντώνης Σαμαράς αποδέχτηκε και αυτός τον Απ.Κακλαμάνη.Άρα πλέον μιλάμε ότι είναι ακλόνητο φαβορί χωρίς αντίπαλο.

Μ-Λ ΚΚΕ: Κυβέρνηση στην υπηρεσία του μαύρου μετώπου ΕΕ - ΔΝΤ - Ολιγαρχίας



Kάτω από τις προσταγές των Eυρωπαίων ιμπεριαλιστών ΠAΣOK και NΔ συνασπίζονται σε κυβέρνηση για να αλυσοδέσουν το λαό και να ξεπουλήσουν τη χώρα
KYBEPNHΣH ΣTHN YΠHPEΣIA TOY MAYPOY METΩΠOY EE - ΔNT - OΛIΓAPXIAΣ
O ασίγαστος λαϊκός αγώνας να κατευθυνθεί ενάντια στο νέο κυβερνητικό κατασκεύασμα και την πολιτική του, για να μην περάσουν η υποδουλωτική συμφωνία και τα βάρβαρα μέτρα που τη συνοδεύουν.
1. Το καθεστώς της υποτέλειας και της ξενοδουλείας βρίσκεται σε βαθιά κρίση που οξύνεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στην τηλεόραση του Alter στoν Γ. Αυτιά



    Οι ολετήρες γίνονται σωτήρες
•    Δεν απευθύνομαι στους αριστερούς και τις αριστερές. Απευθύνομαι σε όλες τις ελληνίδες και τους έλληνες, γιατί, όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του, τι σημασία έχει αν το προηγούμενο διάστημα αισθανόταν ότι είναι αριστερός, δεξιός, κεντρώος;
•    Φοβάμαι ότι η χώρα για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον, αν ψηφιστεί αυτή η δανειακή σύμβαση, θα οδηγηθεί σ΄ ένα μαρτύριο δίχως τέλος, θα εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία, θα έχουμε δοτούς πρωθυπουργούς τύπου κ. Ράιχνεμπαχ ή κυρίους του ΔΝΤ που, αφού τους βάλαμε υπεύθυνους τους υπαλλήλους τους στην ΕΛΣΤΑΤ για να διογκώσουν το έλλειμμα, τώρα τους βάζουμε και στην πρωθυπουργία.