Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ : 19- 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία. Κανείς στη δουλειά.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες και νέοι,
Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα.
Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο.
Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014.
19- 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία. Κανείς στη δουλειά.
Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.
Όλοι στους δρόμους.
Όλοι με το ΠΑΜΕ μπροστά να αντιπαλέψουμε με ψυχή και δύναμη την αντεργατική λαίλαπα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων και των εταίρων τους στην ΕΕ, οργανώνει ένα νέο, πιο βάρβαρο και πιο απάνθρωπο έγκλημα.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Χαλκιδική (Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού)

  • Η Στρατονίκη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, οικονομικά, νομικά και περιβαλλοντικά.
  • Άλλο ένα “δωράκι” στους διαπλεκόμενους, τους έλληνες ολιγάρχες από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική.
  • Οι υποτιθέμενες σύγχρονες μέθοδοι εξόρυξης,  επεξεργασίας αποβλήτων, αποκατάστασης του περιβάλλοντος είναι παρηγοριά στον άρρωστο.
  • Και ύστερα μιλάνε για θέσεις εργασίας που υποτίθεται ότι θα δημιουργηθούν.

Στόχος “αγανακτισμένου” χάκερ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.


Ακόμη και… κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποιούν πλέον κατά πολιτικών οι αγανακτισμένοι. Αυτό είχε την ευκαιρία να το καταλάβει η βουλευτίνα Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, που έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από… “αγανακτισμένο” χάκερ. Ο χάκερ με την ονομασία «paCMan» στο κείμενο που ανήρτησε στην σελίδα εκφράζει την αγανάκτηση του για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, το χρέος και τη στάση της αστυνομίας στις διαδηλώσεις.
Το μήνυμα γράφει:

Βουλιάζει το καράβι του ΠΑΣΟΚ-Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών.


    
Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών. Με μια σκληρή επιστολή προς τον πρόεδρο, το γραμματέα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα δηλώνουν ότι αποχωρούν από τη συνδικαλιστική παράταξη αλλά και από φυσικά μέλη του σημερινού ΠΑΣΟΚ.
«Η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε εξαθλίωση.

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να στεκόμαστε σε κάθε φάση στο ύψος της ευθύνης μας, στο ύψος της δοξασμένης ιστορίας μας

Μιλώντας στην εκδήλωση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«Με τιμή και περηφάνια οργανώσαμε τη σημερινή εκδήλωση στην 70ή επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ, στα πέτρινα χρόνια της γερμανοϊταλικής κατοχής, σήμερα, που συμπίπτει με την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας. Υποκλινόμαστε σε όλους και όλες που έδωσαν τη ζωή τους, αγωνίστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο κατά των εισβολέων κατακτητών. Στα πεδία των πολεμικών μαχών, στον ανεφοδιασμό και τη στήριξη των ανταρτών, στα βουνά και στις θάλασσες, στον αέρα, στην παρανομία. Εκείνους και εκείνες που διώχθηκαν, έζησαν χρόνια στις φυλακές και στις εξορίες - ενώ πολλοί εκτελέστηκαν - όμως έμειναν αλύγιστοι.
Τιμάμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που και σήμερα συμμετέχουν ενεργά στις γραμμές του ΚΚΕ, συνεχίζουν στους σύγχρονους αγώνες, μαζί με τις νεότερες γενιές του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Τιμή και δόξα στην επαναστάτρια Σούζαν Ζενγκίν!
Δολοφονία από το τουρκικό καθεστώς ο θάνατος της

Έχασε την μάχη με τον θάνατο η αγωνίστρια επαναστάτρια δημοσιογράφος  Σούζαν Ζενγκίν, την Τετάρτη 12 του Οκτώβρη το βράδυ, ύστερα από εγχείρηση καρδιάς και δεκαεπτά  ημέρες  που πάλεψε σε κωματώδη κατάσταση στην εντατική σε   τουρκικό νοσοκομείο στο Καρτάλ της Πόλης.  Η Σούζαν  Ζενγκίν στην πραγματικότητα δολοφονήθηκε από το τουρκικό φασιστικό κράτος το οποίο την φυλάκισε εξωδικαστικά  στις κλειστές φυλακές του Μπακίρκιοι σχεδόν για δύο χρόνια, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αναβάλλοντας συνεχώς την δίκη της και παρατείνοντας την κράτηση της, σε πείσμα της διεθνούς εκστρατείας αλληλεγγύης. Ακόμα και όταν τα προβλήματα υγείας μεγάλωσαν οι τουρκικές αρχές αρνούνταν να την αποφυλακίσουν μέχρι να φτάσει σε σημείο που να μην υπάρχει επιστροφή. Την άφησαν τελικά προσωρινά ελεύθερη στις 14 του Ιούνη του 2011 ενώ αν δεν εφευγε από την ζωή έπρεπε στις 3 του Νοέμβρη να παρουσιαστεί για να δικαστεί.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ: Μαζικό Απεργιακό μπλακ αουτ παντού, ξεσηκωμός για να ανατραπούν!



Φουντώνουν οι μάχες σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς. Ο κόσμος της εργασίας παίρνει την υπόθεση στα χέρια του, μετατρέποντας τις ξέπνοες διαμαρτυρίες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας σε μικρές και μεγάλες μάχες. Καταλήψεις Υπουργείων και υπηρεσιών, απεργιακές κινητοποιήσεις σε σειρά κλάδων, διαδηλώσεις, λαϊκές συνελεύσεις, καταλήψεις σχολείων και σχολών, είναι τα ρυάκια που θα συνατηθούν και πρέπει να συντονιστούν σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής της πολιτικής και της κυβέρνησης που ισοπεδώνει τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών ΔΕΗ


Όσοι σήμερα με αγώνες υπερασπίζονται το Σύνταγμα της χώρας, όσοι σήμερα με αγώνες υπερασπίζονται τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σ΄ αυτή την πρωτοφανή λαίλαπα δεν είναι παράνομοι. Αγωνίζονται για το συμφέρον του λαού και της ελληνικής κοινωνίας. Αγωνίζονται για να διασωθεί η πατρίδα μας, η χώρα μας απ΄ αυτή τη λαίλαπα. Παράνομοι και αντισυνταγματικοί είναι όσοι νομοθετούν και μας κυβερνάνε.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις παρεμπόδισης των χαρατσιών τις απειλές και την τρομοκρατία της κυβέρνησης



Η κυβέρνηση καταφεύγει στο συνηθισμένο όπλο της τρομοκρατίας και των απειλών για να εξαναγκάσει το λαό να πληρώσει τα εξοντωτικά χαράτσια που στέλνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την εφορία. Δε δείχνει μόνο την εχθρότητά της απέναντι στο λαό και τη φανατική υποστήριξη των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Δείχνει τη μεγάλη της αδυναμία, που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, και τον φόβο της,  όσο ο λαός υψώνει το ανάστημά του και οργανώνει την πάλη του κατά της πολιτικής της.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΔΕΗ για να εμποδίσουν την αποστολή των χαρατσιών.  Καλεί όλους τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τη δράση παρεμπόδισής τους σε όλους τους χώρους.

Δελτίο Τύπου του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών και χαρατσιών της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ




Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς στηρίζει την κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών και χαρατσιών της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να στηρίξουν με τη μαζική παρουσία τους αυτή τη μαζική κινητοποίηση.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για την παρεμπόδιση και την ανατροπή της πολιτικής που εξοντώνει το λαό



ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
& ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ο πόλεμος κατά των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού, που έγκαιρα το ΚΚΕ είχε προβλέψει και είχε προειδοποιήσει, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κορύφωση. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Του Νίκου Μπογιόπουλου-Εκροές - εισροές: 5-1!




Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, μέσα στο α' εξάμηνο του 2011 η εισροή ξένων κεφαλαίων για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν 177 εκατ. ευρώ.
Το ίδιο διάστημα οι Ελληνες κεφαλαιοκράτες εμφανίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδας να έχουν επενδύσει σε διάφορα σημεία του πλανήτη 882 εκατ. ευρώ!
*
Σημείωση:
Αθροιστικά οι εκροές κεφαλαίων από την Ελλάδα τα έτη 2009, 2010, α' εξάμηνο 2011,
ξεπερνούν τα 4,2 δισ. ευρώ!
*

α) Τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα που αποτυπώνουν τις εισροές και εκροές κεφαλαίων από τη χώρα:

Επιστολή της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ


Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Δ.Α.Σ.



Προς :  την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

Η κυβέρνηση στις 20 Οκτώβρη προχωράει με διαδικασίες εξπρές στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που σφαγιάζει τους μισθούς, καταργεί επί της ουσίας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και φορτώνει με νέους φόρους τα λαϊκά στρώματα.  
Η εργατική τάξη της χώρας μας πρέπει άμεσα ν’ απαντήσει με κλιμάκωση της πάλης, με νέα 24ωρη απεργία και στις 20 Οκτώβρη.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ:Απάνθρωπη σε όλους τους τομείς η πολιτική για τα ΑμΕΑ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
 
Συνάντηση στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΟΑΜ-ΑμΕΑ) Γιώργο Φουντουλάκη, με αντικείμενο τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν το χώρο του λεγόμενου ειδικού αθλητισμού.

Τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ανάμεσα σε αντιπροσωπείες των δύο πολιτικών σχηματισμών η αντιπροσωπεία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εκθέτοντας τις απόψεις της υποστήριξε ότι: 
Η βαθιά δομική και ιστορικών διαστάσεων κρίση του καπιταλισμού στον κόσμο και τη χώρα μας και οι μεθοδεύσεις για την αντιμετώπισή της μέσα απ’ την ανατροπή του συνόλου των κατακτήσεων και δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας είναι οι παράγοντες που επιβάλλουν την μέγιστη δυνατή ενότητα στη δράση για την απόκρουση της επίθεσης και την ανασυγκρότηση των δυνάμεων της εργατικής τάξης σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Σε απεργία την Παρασκευή οι ιδιοκτήτες ταξί, απορρίπτουν το νομοσχέδιο Ραγκούση.

Σε απεργία κατεβαίνουν την Παρασκευή οι ιδιοκτήτες ταξί όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών που συνεδρίασε εκτάκτως για να εκτιμήσει τα δεδομένα μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα είναι επίσης ακινητοποιημένα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.