Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Για δεύτερη φορά , έφυγε στα δύσκολα Δ.Αβραμόπουλος !

Την  πολιτική φιλοσοφία του αγαπημένου του Κ.Ε.Π εφάρμοσε ο Δ.Αβραμόπουλος, βλέποντας πως είναι τρίτος και καταιδρωμένος στην μάχη για την καρέκλα του αρχηγού της Ν.Δ.


Ποιά είναι αυτή; Mα το λένε και τα αρχικά !

Κάνω   Ελαφρά  Πηδηματάκια


Χωρίς αντιπολίτευση το ΠΑ.ΣΟ.Κ-Η ευκαιρία της αριστεράς !

Όσο οι γαλάζιοι δελφίνοι πλακώνονται για το διαδικαστικό της εκλογής του νέου ηγεμόνα, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ κάνει παιχνίδι μόνη της , έχοντας την λευκή επιταγή του 44% του ελληνικού λαού.


Τώρα είναι η ώρα της αριστεράς και κυρίως του Κ.Κ.Ε να αναδειχτεί ουσιαστική αντιπολίτευση στην θέση της απούσας αξιωματικής αντιπολίτευσης.Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ώρα, δεν πρέπει να συγχωρεθεί ούτε μισό λάθος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Είναι ευθύνη της αριστεράς να δείξει στον λαό ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν αποτελεί παρά ένα δεξιό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα , που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον τόπο.


Εμπρός όλοι μαζί για την δημιουργία ενός μεγάλου λαικού  μετώπου, ενάντια στο "κίνημα" που από το 1974 και μετά  λεηλάτησε την αριστερά και βύθισε την χώρα στην διαφθορά.


ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ

Νέα νίκη για την άρση του αποκλεισμού κατά της Κούβας !


Μια ακόμα μεγάλη διπλωματική νίκη πέτυχε η σοσιαλιστική Κούβα, με το αποτέλεσμα της πρόσφατης ψηφοφορίας που διεξήχθη στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχετικά με το αίτημα της άρσης του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο Νησί της Επανάστασης εδώ και 47 χρόνια. Το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε η Κούβα στο σώμα έλαβε 187 ψήφους υπέρ, ενώ, τρεις χώρες, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Νήσοι Παλάου καταψήφισαν το κείμενο και η Μικρονησία και τα Νησιά Μάρσαλ αποφάσισαν να απόσχουν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι φέτος δύο ακόμα χώρες προστέθηκαν σε σχέση με πέρσι στη διεθνή απαίτηση για άρση του απάνθρωπου αποκλεισμού. Από το 1992 ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που υπερψηφίζουν το κείμενο, κάνοντας έτσι σχεδόν ομόφωνη την απόρριψη της πολιτικής γενοκτονίας που επιβάλλουν για περίπου 50 χρόνια οι ΗΠΑ. Τότε που για πρώτη φορά η Κούβα κατέθετε σχέδιο ψηφίσματος στην ΓΣ του ΟΗΕ, υπέρ της άρσης ψήφισαν 59 χώρες, κατά 3 (ΗΠΑ, Ισραήλ και Ρουμανία) ενώ υπήρχαν και 71 χώρες που απείχαν.

Ομόφωνη απόρριψη της διεθνούς κοινότητας
Η ψηφοφορία ήρθε σε μια στιγμή που υπάρχει μαζική απαίτηση για άρση του αποκλεισμού, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πριν από ένα μήνα στην 64η σύνοδο του συγκεκριμένου σώματος περίπου 30 Πρόεδροι κρατών και άλλοι ηγέτες άσκησαν κριτική στην πολιτική του αποκλεισμού που ακολουθούν οι ΗΠΑ. Το πρόσφατο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί απόδειξη της σχεδόν ομόφωνης απόρριψης από πλευράς της διεθνούς κοινότητας της πολιτικής γενοκτονίας των διαδοχικών κυβερνήσεων των ΗΠΑ κατά της Κούβας και της επιβολής εξωεδαφικών νόμων που αντιβαίνουν στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η πολιτική έχει προκαλέσει άμεση οικονομική ζημιά στον κουβανικό λαό πους έως το Δεκέμβρη του 2008 ανέρχεται στα 96 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που με τις σημερινές τιμές του αμερικανικού δολαρίου θα ανερχόταν σε 236,22 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο αποκλεισμός επιβάλλεται σχεδόν από την επικράτηση της Επανάστασης, ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ δεν έχει καταφέρει να κάμψει, παρά τις αφάνταστες δυσκολίες που έχει προκαλέσει, την αντίσταση του κουβανικού λαού και την καθολική υποστήριξή του στην Επανάσταση και στο σοσιαλισμό που ο ίδιος οικοδομεί.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα - παρά τις όποιες μεμονωμένες υποσχέσεις - εξακολουθεί να επιβάλλει τον απάνθρωπο αποκλεισμό, διατηρεί τους πολιτικούς, διοικητικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς που εξασφαλίζουν την αυστηρή και αποτελεσματική επιβολή του. Μάλιστα η στάση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στον ΟΗΕ,Σούζαν Ράις, είναι χαρακτηριστική. Επιχειρώντας να μειώσει τις συνέπειες αυτής της εγκληματικής πολιτικής στην Κούβα, υποστήριξε πως το θέμα δεν θα έπρεπε να συζητηθεί στη ΓΣ του ΟΗΕ επειδή αποτελεί «διμερές ζήτημα» και ότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να εγκαθιδρύει τις όποιες εμπορικές σχέσεις θεωρεί σωστές με άλλο κράτος. Αμεση ήταν η απάντηση του Κουβανού υπουργού Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια που υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει εξαιτίας των νόμων Τοριτσέλι και Χελμς - Μπάρτον, οι οποίοι προβλέπουν επιβολή κυρώσεων σε τρίτες χώρες που συναλλάσσονται με την Κούβα.
Την διπλωματική νίκη της Κούβας ενάντια στον αποκλεισμό των ΗΠΑ χαιρετίζουν με ανακοινώσεις τους πολλά Κομμουνιστικά Κόμματα τόσο της Λατινικής Αμερικής όσο και άλλων ηπείρων. Από τη μεριά του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ ύστερα από κάλεσμα που απηύθυνε στα μέλη και τους οπαδούς του, πραγματοποίησε την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ενάντια στην αρνητική ψήφο που έδωσε η χώρα στην ψηφοφορία στην ΓΣ του ΟΗΕ. Οπως σημειώνει με ανακοίνωσή του, με την στάση του αυτή, το Ισραήλ ουσιαστικά υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ΗΠΑ, και υπογραμμίζει πως δεν έχει μια δική του ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Τονίζει πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανέδειξε την συντριπτική αποτυχία της πολιτικής των ΗΠΑ, και υπογραμμίζει πως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει αλλάξει τίποτα στην σκληρή ακολουθούμενη πολιτική των ΗΠΑ, μια πολιτική που αποτελεί βασικό εμπόδιο στην ανάπτυξη της Κούβας.

Κλωντίν ΧΕΣΠΕΡ
ΠΗΓΗ : ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ