Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ : Αποδέσμευση από την ΕΕ μονομερής διαγραφή του χρέους.

Στην απόλυτη επικαιρότητα βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων - δανειακής σύμβασης - εφαρμοστικών νόμων και μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων.


Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις και θα φέρουν σε πέρας την αποστολή τους να υπηρετήσουν πιστά το στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου στην Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να πληρώσει ο λαός τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης προκειμένου να διασωθεί η πλουτοκρατία και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων, έστειλαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, εγκρίνοντας ομόφωνα την άμεση εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων που εξαθλιώνουν το λαό.

Για την 15χρονη που παλεύει για την ζωή της στην Πάρο και την αδράνεια της αριστεράς.Επίκαιρο άρθρο του Red Star.

Μια προσωπική άποψη για την εγκληματική πράξη του μετανάστη από το Πακιστάν στην Πάρο.Του Red Star.



Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον δράστη της απάνθρωπης επίθεσης και βιασμού της 15χρονης νεαρής στο όμορφο νησί της Πάρου.Με στοιχείο το dna του δράστη ανακαλύψανε πως πρόκειται για ένα 21 ετών Πακιστανό που δούλευε στην Πάρο.Από το ρεπορτάζ του www.real.gr αντιγράφω.

«Την ακολούθησα με σκοπό να της κλέψω το κινητό. Εκείνη άκουγε μουσική και την πλησίασα χωρίς να με καταλάβει. Τότε άρχισε να φωνάζει.

Της Λιάνας Κανέλλη...θέλει προσοχή ο όρος που έχει κάνει την εμφάνισή του στο διαδίκτυο και ήδη περνάει σε δηλώσεις φασιστοειδών και το γραπτό λόγο του δήθεν πολιτικού ρεπορτάζ. «Αριστεροφασίστες».

Ορολογία θερινής νυκτός



Μεσούντος του θέρους γίνονται και λέγονται στην Ελλάδα όλα όσα δύσκολα θα προφέρονταν κι ακόμη δυσκολότερα θ' ακούγονταν. Και περνάνε για πράματα και θάματα που κανένας δε θα μπορεί να ισχυριστεί το φθινόπωρο, λόγου χάριν, ότι δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε, δεν έμαθε. Οχι, δε μιλάω σύντροφοι για τα απαίσια τρομοκρατικά μέτρα της τρόικας κι άλλα τέτοια καλά πλασαρισμένα σε ιθαγενείς ως μοιραία διαδικασία επιβίωσης στο κελί της ευρωστρούγκας.

Στήριξη στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ από συνδικάτα.


Να υποστηρίξουν με τη δράση τους την πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων καλεί τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενώ τη στήριξή του στην πρωτοβουλία του Κόμματος εκφράζει και το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου.


Σε ψήφισμά της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας μετά την τελευταία της συνεδρίαση δηλώνει την απόφασή της «να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ και για να μην πληρώσουν οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι τα βάρη της κρίσης, αλλά αυτοί που την δημιούργησαν, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο».