Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Απειλές από Χίλαρυ σε Χριστόφια πριν από το μακελειό !

Επιμέλεια: Χ.Κ. Λαζαρόπουλος- NEWSBOMB.GR

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η τραγωδία στη Ναυτική Βάση του Ζυγίου, ανάμεσα στη Λεμεσό και τη Λάρνακα. Εδώ και εβδομάδες διαδραματίζεται ένα περίεργο διπλωματικό παιγνίδι, το οποίο κορυφώθηκε με τις αποκαλύψεις που προέρχονται από τα Wikileaks και μαρτυρούν έμμεσους εκβιασμούς της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών κ. Χίλαρυ Κλίντον ότι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να εκθέσουν διεθνώς την Κύπρο αν το φορτίο με τα ιρανικά πυρομαχικά σε πλοίο με κυπριακή σημαία κατάφερνε να φτάσει στη Συρία. 

Κοινή Διακήρυξη της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, σχετικά με την κρίση του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ των εθνών, αλλά μεταξύ πλούσιων και φτωχών!



1. Για άλλη μια φορά οι κυβερνώντες στην Ευρώπη υποσχέθηκαν ότι το επόμενο πακέτο δανεισμού για την Ελλάδα, πρόκειται να διασώσει την Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Αλλά σχεδόν κανείς δεν τους πιστεύει πια. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές σέρνουν από τη μύτη τη Μέρκελ και το Σαρκοζί. Τους μόνους που προσπαθούν να σώσουν είναι τις τράπεζες  και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Οι λαοί στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία είναι αυτοί που υποφέρουν. Η κυβέρνηση Παπανδρέου λαμβάνει σκανδαλωδώς ακριβά δάνεια, τα οποία προέρχονται από τους γερμανούς και άλλους ευρωπαίους φορολογούμενους, προκειμένου να σώσει ελληνικές, γερμανικές και άλλες ιδιωτικές τράπεζες και επενδυτές.

Αποσπάσματα από ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο 20ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στη Ρούμελη - Λαμία.

Συντρόφισσες και σύντροφοι
Φίλοι και φίλες

Στα 20ά γενέθλια των αντιιμπεριαλιστικών διήμερων της ΚΝΕ, χαιρετίζουμε τους χιλιάδες νέους και νέες από όλη την Ελλάδα, τους κνίτες και τις κνίτισες, που πορεύτηκαν για να κατασκηνώσουν στο κάμπιγκ στα Καμένα Βούρλα με αθλητικές, πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες, να περπατήσουν στα αγωνιστικά μονοπάτια των ηρώων του λαού μας, του ΚΚΕ, από τα χρόνια της Αντίστασης και της Ελεύθερης Ελλάδας, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, τα ηρωικά χρόνια του ΔΣΕ και του αρχηγείου Ρούμελης με ηγέτες τον καπετάν Διαμαντή (Γ. Αλεξάνδρου) και τον καπετάν Γιώτη (Χαρίλαο Φλωράκη).
Εδώ από την πρωτεύουσα της Ρούμελης τη Λαμία, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, τιμάμε τους ήρωες του Κόμματος και της επαναστατικής πάλης.

Προκλητική βία και ρήψη χημικών, έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Έξω από το υπουργείο παιδείας, πριν από λίγη ώρα ομάδα διαφόρων φοιτητικών συλλόγων επιχείρησαν να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου ώστε να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές για την ανώτατη εκπαίδευση .
Εκτός από το γεγονός ότι τα άτομα ήταν πολύ λίγα, η ομάδα των ΜΑΤ ήταν πολύ προκλητική, με αποτέλεσμα μετά από κάποια μπουκάλια που πέταξαν οι φοιτητές, να κάνουν χρήση χημικών και ρίψη νερού με πυροσβεστική αντλία. Η χρήση χημικών έκανε την κατάσταση σε αρκετά γραφεία αφόρητη.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ένας φοιτητής να τραυματιστεί όταν 4 άνδρες των ΜΑΤ τον έπιασαν και τον χτυπούσαν βάναυσα και ένα άλλος να συλλήφθει, ο οποίος μετά από παρέμβαση και έντονο διαπληκτισμό υπαλλήλων του Υπουργείου και των μελών της Πρωτοβουλίας Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας με τους άντρες των ΜΑΤ αφέθηκε ελεύθερος.
Καταγγέλλουμε τη φασιστική χρήση βίας των δυνάμεων καταστολής προς κάθε κατεύθυνση, αλλά πολύ περισσότερο την προκλητική στάση των συμβούλων και «παρατρεχάμενων» της υπουργού, οι οποίοι στα πλαίσια «της εντεταλμένης υπηρεσίας» που τους έχει ανατεθεί, προσπαθούσαν να «μας ηρεμήσουν» και ουσιαστικά να μας πείσουν ότι δεν είναι οι ίδιοι και η πολιτική που εκφράζουν υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνουμε.
Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως είναι η αλληλεγγύη που έδειξαν οι υπάλληλοι απέναντι στο φοιτητή που συνελήφθηκε, η οποία πρέπει να γίνει καθημερινή έκφραση όλων μας από δω και στο εξής.

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του ΑΚΕΛ το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το τραγικό δυστύχημα στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι της Κύπρου:


«Αγαπητοί σύντροφοι,
Δεχτείτε τα θερμά συλλυπητήρια μας για το σοβαρό δυστύχημα στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, που προκάλεσε τραγικές συνέπειες με νεκρούς και τραυματίες.
Το Κόμμα μας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή του στον Κυπριακό λαό και την κυβέρνηση και έχουμε την πεποίθηση πως θα καταφέρουν να ξεπεράσουν κι αυτή τη δύσκολη δοκιμασία.

Στόχοι πάλης στις θέσεις που πρόσφατα δημοσιοποίησε το ΚΚΕ για το ζήτημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Στις θέσεις που πρόσφατα δημοσιοποίησε το ΚΚΕ για το ζήτημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων διατυπώνει τους στόχους πάλης, με τους οποίους οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν τη μάχη ενάντια στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και των δυνάμεων του κεφαλαίου. Αναλυτικά, οι στόχοι πάλης είναι οι εξής:

  • Να μην αποχαρακτηριστούν τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (εκτός αυτών που έχουν εκλείψει). Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους. Να διευρυνθεί ο θεσμός των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες και ανεξάρτητα σε ποιο ασφαλιστικό φορέα ανήκουν (ομοιογενείς συνθήκες).

Μήνυμα του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφια για την τραγωδία που έπληξε την Κύπρο με τις εκρήξεις στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».


Προς τον 
Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια
Αθήνα, 11 Ιουλίου 2011
Αγαπητέ σύντροφε Δημήτρη Χριστόφια,
Νιώθουμε συγκλονισμένοι για τη μεγάλη τραγωδία, με πολλά ανθρώπινα θύματα, που πλήττει την Κύπρο από τα ξημερώματα ύστερα από τις εκρήξεις στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».
Είμαστε θερμά αλληλέγγυοι  στον κυπριακό λαό και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
Αλέξης Τσίπρας

“Ευχαριστώ” Ισραήλ στον Παπούλια για το μπλοκάρισμα του στολίσκου για τη Γάζα.

    Ο ισραηλινός πρόεδρος Πέρες ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τον αποκλεισμό από την Αθήνα του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα.
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ευχαρίστησε σήμερα τον Ελληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, για τον αποκλεισμό από την Αθήνα διεθνούς στολίσκου που ήθελε να σπάσει συμβολικά τον αποκλεισμό της Γάζας.

Βιβλική η καταστροφή από τις εκρήξεις στη ναυτική βάση Ζυγίου της Κύπρου.Νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 15.


Η κατάσταση από τις πρωινές εκρήξεις στη ναυτική βάση στο Μαρί - Ζύγι είναι τραγική και η καταστροφή στην περιοχή βιβλική, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, Αντώνης Πασχαλίδης. 

Νεώτερες πληροφορίες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 15. Εξάλλου, ο υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμούς Βασιλικού είναι εκτός λειτουργίας και απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι διαθέτουν γεννήτριες να τις θέσουν σε λειτουργία ώστε να αποφορτιστεί το παγκύπριο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Αστυνομίας, Λεωνίδας Λεωνίδου, δήλωσε ότι στις 4.27 το πρωί ελήφθη μήνυμα για πυρκαγιά στη ναυτική βάση στο Ζυγίου. Ακολούθησε μήνυμα για πυρκαγιά στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού. 

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ - ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Να μην περάσουν οι σαρωτικές αλλαγές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ




Θέλουν να συμπαρασύρουν προς τα κάτω το επίπεδο σπουδών με πτυχία πολλαπλών ταχυτήτων
Το σχέδιο για το νέο νόμο - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση που έδωσε στη δημοσιότητα, την περασμένη βδομάδα, το υπουργείο Παιδείας, καταργεί τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα, ακόμα και όπως είχαν μετατραπεί με τις αναδιαρθρώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο αν τα σχέδιά τους δε μείνουν στα χαρτιά. Η επιστήμη και η μόρφωση θα απουσιάζουν πλήρως για τους φοιτητές και τους σπουδαστές, οι οποίοι, σε πολλές περιπτώσεις, θα παρακολουθούν προγράμματα σπουδών κατάρτισης, για να πάρουν ένα τρίχρονο απαξιωμένο πτυχίο.

Ανακοίνωση του «Ξ»-ΕΘΕΛ - το σωματείο των εργαζομένων δεν χρειάζεται κανέναν ακροδεξιό «φίλο» των ΜΑΤ, στις γραμμές του!


Ανακοίνωση του «Ξ»


Η αστυνομία «δικαίωσε» τους ακροδεξιούς της ΕΘΕΛ, με απόφαση της το Σάββατο 2/7, με την οποία αθώωσε και τον εαυτό της. Δεν υπάρχει θέμα, μας δηλώνει η αστυνομία, τα 2 άτομα ήταν θύματα επεισοδίων, τους είχαν χτυπήσει κουκουλοφόροι και η αστυνομία τους διέσωσε. Απλά και καθαρά. Κανένα πρόβλημα.

Υπήρχε δηλαδή περίπτωση να πουν κάτι διαφορετικό; Εδώ έχουμε σε δημόσια προβολή τα ΜΑΤ να «αγκαλιάζουν» 3 άτομα, εκ των οποίων ο ένας είναι γνωστός ακροδεξιός. Τι να πει η αστυνομία, ότι «δεν είναι ακροδεξιοί» ή ότι δεν τους «αγκάλιασε»; Είναι δυνατό να παραδεχτεί δηλαδή πως υπάρχει παρακράτος, στενές σχέσεις συνεργασίας ακροδεξιών με την αστυνομία;