Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Για εκατόμβη θυμάτων στο Κιργιστάν μιλά η αντιπολίτευση


Χάος στην πρώην σοβιετική δημοκρατία του Κιργιστάν, όπου διαδηλωτές εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά κυβερνητικών κτιρίων με την αστυνομία να απαντά ανοίγοντας πυρ. Για τουλάχιστον 100 νεκρούς κάνει λόγο η αντιπολίτευση, η οποία ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε και ότι ο πρόεδρος εγκατέλειψε την πρωτεύουσα. Η αναφορά ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Απρίλιος 2010

WASHINGTON POST
Γρηγοριάδης Κώστας- Ριζοσπάστης

Νέο είδος γιγάντιας σαύρας ανακαλύφθηκε στις Φιλιππίνες



Μια δενδρόβια σαύρα μήκους δύο μέτρων που ακολουθεί μια ασυνήθιστη διατροφή με φρούτα αναγνωρίστηκε ως νέο είδος στο νησί Λουζόν των Φιλιππίνων.
H ανακάλυψη ενός τόσο μεγάλου είδους σπονδυλωτού είναι πια εξαιρετικά σπάνια και επιβεβαιώνει ότι οι Φιλιππίνες κρύβουν ακόμα μεγάλο βιολογικό πλούτο, επισημαίνουν οι ερευνητές.
Η σαύρα Varanus bitatawa είναι σχετικά στενός συγγενής του δράκου του Κομόντο, της μεγαλύτερης σαύρας του κόσμου, η οποία ζει στην Ινδονησία, είναι σαρκοφάγος και φτάνει σε μήκος τα τρία μέτρα.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στην οικονομία


Είχαμε προειδοποιήσει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι μόνο άδικα αλλά και καταστροφικά.
Βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση, διογκώνουν την ανεργία, στραγγαλίζουν τις μικρές επιχειρήσεις. Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική χρεοκοπία.
Η απόλυτη ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις ανήκει στην κυβέρνηση Παπανδρέου, που, με τις επιλογές και τις παλινωδίες της, οδηγεί τη χώρα σε μακρά περίοδο αποσταθεροποίησης και εν τέλει στις δαγκάνες του ΔΝΤ.

Σε έκτακτη ανάγκη η Ταϊλάνδη.Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο αναγκάζοντας υπουργούς να εγκαταλείψουν κακήν κακώς.


Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο αναγκάζοντας υπουργούς να εγκαταλείψουν κακήν κακώς.

O πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπιχίστ Βετζατζίβα ανακοίνωσε την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης ύστερα από περίπου ένα μήνα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Μπανγκόκ με αποκορύφωμα την εφοδο στο κοινοβούλιο και την κατάληψη από μέλη της αντιπολίτευσης του κυριότερου εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας.
Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση,ο Αμπχίστ είπε ότι το καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα βοηθήσει τις αρχές να συλλάβουν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει τον εξόριστο πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα.

Δήλωση Παν.Λαφαζάνη, κοινοβ. εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ για την εκτόξευση σε νέα ύψη του spread των ελληνικών ομολόγων


ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την εκτόξευση σε νέα ύψη του spread των ελληνικών ομολόγων έκανε την παρακάτω δήλωση:
Οι δραματικές εξελίξεις με τη νέα εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού δημοσίου έρχονται να επιβεβαιώσουν το πλήρες ναυάγιο της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και το «φιάσκο» των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σχετικά με την υποτιθέμενη «στήριξη» της ελληνικής οικονομίας.

«ΟΧΙ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ- Ολοι αύριο στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ


Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, που καλεί σε μαζικό ξεσηκωμό, για να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο που φορτώνει νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα

Τα αυριανά συλλαλητήρια αποτελούν νέο βήμα αντιμονοπωλιακού συντονισμού

Να ξεσηκωθούν εναντίον της νέας φορολεηλασίας που συντελείται σε βάρος τους καλεί το ΠΑΜΕ την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους χαμηλοσυνταξιούχους και να διαδηλώσουν στα συλλαλητήρια που οργανώνει το Μέτωπο από κοινού με την ΠΑΣΥ και την ΠΑΣΕΒΕ στις 8 Απρίλη. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στηνπλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Κ.Κ.Ε: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την άνοδο των SPREAD και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση


Η άνοδος των spread είναι ένα ακόμη στοιχείο που αποκαλύπτει το μέγεθος του εμπαιγμού της κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που έλαβαν και τα επόμενα που ακολουθούν στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό και στους μισθούς τα λαμβάνουν για την κάλυψη του μεγάλου δημόσιου χρέους και του ελλείμματος. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις η κυβέρνηση τις προωθεί για να προστατέψει τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Το δημόσιο χρέος το δημιούργησαν και το διογκώνουν οι φοροαπαλλαγές της και η κρατική χρηματοδότησή της, ενώ τα υψηλά spread είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού των κεφαλαίων εντός και εκτός της ΕΕ.

Κεντρική Ινδία: Το Πράσινο Κυνήγι …έγινε κόκκινο!

Παραπάνω από ογδόντα στρατιώτες και μέλη παραστρατιωτικών ομάδων σκοτώθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην κεντρική Ινδία σε μάχες με ναξαλίτες αντάρτες που αντιστέκονται ηρωικά στην επιχείρηση «Πράσινο Κυνήγι» που εξαπέλυσε η κεντρική κυβέρνηση της χώρας σε μια σειρά κρατίδια. Η πιο πετυχημένη επίθεση έγινε στο κρατίδιο Chhattisgarh, σε δασωμένη περιοχή της επαρχίας Dantewada, στην οποία σκοτώθηκαν , σύμφωνα με ανακοινώσεις των κρατικών αρχών εβδομήντα δύο στρατιώτες και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι. Οι περισσότεροι νεκροί ήταν μέλη μιας ομάδας της παραστρατιωτικής Central Reserve Police Force (CRPF). Στην επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Δελχί, σε πείσμα των εκκλήσεων των ανταρτών για εκεχειρία και έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών, συμμετέχουν πάνω από πενήντα χιλιάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και παραστρατιωτικοί. Από την πρώτη ημέρα της επιχείρησης στο στόχαστρο μπήκαν οι αγροτικοί και ιθαγενικοί πληθυσμοί που στηρίζουν τους αντάρτες με ωμότητες, εκτεταμένη τρομοκρατία και βίαια μετακίνηση χωριών. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι συλλήψεις αγωνιστών και προσωπικοτήτων που θεωρούνται υποστηρικτές των ανταρτών στις πόλεις με στόχο να ανακοπεί το ογκούμενο κύμα κατακραυγής για την στρατιωτική επιχείρηση. Τελευταία περίπτωση η σύλληψη του Dr. Sunil Mandiwal, καθηγητή στο κολέγιο Dayal Singh, του πανεπιστήμιου στο Δελχί.

Παύση πληρωμών – παύση πυρός για το κίνημα

Από Προλεταριακή Σημαία (οι υπογραμμίσεις δικές μας):
Η κρίση έχει βάθος και πλάτος. Είναι οικονομική, πολιτική, κοινωνική. Αφορά και το σύστημα και το κίνημα. Οι αντιθέσεις οξύνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, το σύστημα δεν αφήνει τίποτα όρθιο και ο λαός αναζητά τους τρόπους να σώσει ό,τι μπορεί.
Αυτή η αναζήτηση είναι αναμενόμενη, με δεδομένη την υποχώρηση του κινήματος και τη θλιβερή απουσία της αριστεράς. Και, με αυτή την έννοια, είναι και απόλυτα θεμιτή. Αρκεί, βέβαια, να διατηρεί κάποιες σταθερές. Ετσι κάνει και το σύστημα, άλλωστε. Έχει ξεκαθαρίσει ότι θα τσακίσει το λαό και την εργατική τάξη και αναζητά τους καλύτερους τρόπους να το κάνει.
Από την άλλη μεριά ποιες είναι οι σταθερές; Η εύκολη απάντηση είναι ότι είναι οι ακριβώς αντίθετες από αυτές του συστήματος. Δηλαδή το να μην πληρώσει την κρίση ο λαός. Οπότε θα πρέπει όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται σε αυτόν, εφόσον έχουν ξεκαθαρίσει το βασικό αυτό στόχο, να αναζητήσουν τους καλύτερους τρόπους για να τον πετύχουν. Αμ δε!

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Από Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ:


Την Δευτέρα 5/4 από τις 8 το πρωί, δυνάμεις της αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ, με παρουσία εισαγγελέα, περικύκλωσαν τις λυόμενες αίθουσες που βρίσκονται μέσα στο χώρο του ΑΠΘ, δίπλα στον πύργο του παιδαγωγικού και ανήκουν στη σχολή θεάτρου. Κάποιες από αυτές τις αίθουσες βρίσκονταν υπό κατάληψη και τη στιγμή εκείνη κοιμόταν μέσα άτομα. Όσοι φοιτητές βρίσκονταν εκεί αντέδρασαν για τη καταπάτηση αυτή του ασύλου, η εισαγγελέας όμως τους έδωσε διορία λίγων ορών να αποχωρήσουν, για να προχωρήσει στη διαδικασία της κατεδάφισης. Η πρόφαση για την άρση αυτή του ασύλου, ήταν ο αμίαντος που περιέχονταν στις κατασκευές αυτές, ο οποίος είναι καρκινογόνος και κρίθηκε επικίνδυνος για την υγεία των φοιτητών.

Της Γάζας η Γκουέρνικα! Περίπου 1500...

25 νέοι καλλιτέχνες στη Γάζα δημιούργησαν το 30μετρο γκράφιτι που βλέπετε στο βίντεο. Ο τίτλος του "Σχεδόν 1500..." αναφέρεται στα θύματα της Ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα στα τέλη του 2008 που κόστισε τη ζωή 1400 (σχεδόν 1500) Παλαιστίνιων. Οι καλλιτέχνες απέδωσαν την εμπειρία τους από τον πόλεμο αυτό ελπίζοντας πως «η τοιχογραφία αυτή θα ενθαρρύνει τον κόσμο να πει: Φτάνει πια!»


Αντίσταση στις γειτονιές!

Το κοινό συμφέρον της Σοβιετικής Ένωσης και ολόκληρης της ανθρωπότητας – Μάο Τσε Τουνγκ

Το παρακάτω άρθρο του Μάο Τσε Τουνγκ γράφτηκε μόλις ένα μήνα μετά τη σύναψη του συμφώνου Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, απαντάει, ήδη από τότε, σε διάφορες κατηγορίες κατά της ΕΣΣΔ σχετικά με το σύμφωνο αυτό και αναλύει με διορατικό τρόπο τη διεθνή κατάσταση στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το κοινό συμφέρον της Σοβιετικής Ένωσης και ολόκληρης της ανθρωπότητας
28 Σεπτεμβρίου 1939
Με την ευκαιρία που πλησιάζει η εικοστή δεύτερη επέτειος της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Επανάστασης του Οκτωβρίου, ο Σοβιετικός Εκπολιτιστικός Σύνδεσμος μου πρότεινε να γράψω ένα άρθρο. Έχω την πρόθεση, ξεκινώντας από προσωπικές μου παρατηρήσεις να φωτίσω μερικά ζητήματα που αφορούν, τόσο τη Σοβιετική Ένωση όσο και την Κίνα. Επειδή αυτά τα ζητήματα προκαλούν σήμερα πάμπολλες συζητήσεις σε μεγάλα στρώματα του κινεζικού πληθυσμού, χωρίς να έχουν βγει ως τώρα όπως φαίνεται, ακριβή συμπεράσματα, σκέπτομαι πως δε θα ήταν ανώφελο να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να κάνω γνωστές μερικές από τις σκέψεις μου στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον πόλεμο στην Ευρώπη και για τις σοβιετικές σχέσεις.

7,8 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Ινδονησία-Προειδοποίηση για τσουνάμι και στην Ταϊλάνδη.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη 01:15 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σουμάτρα της Ινδονησίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.



Μαζί με την άνοιξη ήρθαν και οι φόλες

Καθημερινά η στήλη (η φάρμα των ζώων στην Ελευθεροτυπία) λαμβάνει δεκάδες μηνύματα για φόλες που σκορπίζονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και δυστυχώς έχουν κοστίσει τη ζωή σε σχεδόν εκατοντάδες αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Οι φιλόζωοι που έχουν αγανακτήσει βλέποντας τα ζώα που φροντίζουν να χάνονται τόσο άδικα απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία, και ιδιαίτερα στους δήμους, να λάβουν μέτρα προκειμένου να προφυλαχθούν τα ζώα τους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Δεν πλήρωσε διόδια.....κρατήθηκε όμηρος!!

Πρωτοφανές επεισόδιο έγινε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στον σταθμό των διοδίων Ελευσίνας. Υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας -και μάλιστα γυναίκα- ανέλαβε ρόλο αστυνομικής αρχής και εγκλώβισε οδηγό που αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο, κρατώντας τον όμηρο για πάνω από μία ώρα μέχρι να φτάσει η Τροχαία!

Βίντεο σοκ καρέ- καρέ.Πως οι φονιάδες Αμερικάνοι δολοφόνησαν 2 δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters το 2007 στην Βαγδάτη



Απόρρητο βίντεο του αμερικανικού στρατού, στο οποίο καταγράφεται το εγκληματικό λάθος πληρώματος στρατιωτικού ελικοπτέρου που έβαλαν εναντίον πολιτών- μεταξύ άλλων και δημοσιογράφων του Reuters- προκαλώντας τους θανάσιμο τραυματισμό, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα Wikileaks.org.







Στο επίμαχο βίντεο καταγράφεται η επιδρομή αμερικανικού ελικοπτέρου στη Βαγδάτη, πριν από τρία χρόνια. Διακρίνεται ομάδα ανδρών που περπατούν στο δρόμο- ανάμεσα τους οι δύο δημοσιογράφοι του Reuters, Ναμίρ Νουρ Ελ Ντιν και Σαΐντ Τσμαγκ.


Οι πιλότοι του ελικοπτέρου Απάτσι εκτιμούν λαθεμένα ότι η κάμερα που φέρει ένας από τους δημοσιογράφους του Reuters είναι εκτοξευτήρας ρουκετών και υποστηρίζουν ότι εντόπισαν "πέντε-έξι άτομα με ΑΚ-47". 


Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ενημερώνουν ότι οι άνδρες που περπατούν είναι αντάρτες και ζητούν άδεια να ανοίξουν πυρ, την οποία λαμβάνουν. Κατόπιν ανοίγουν πυρ. Πιλότος σημειώνει ότι στο σημείο υπάρχει "ένας σωρός από πτώματα", με τον έτερο πιλότο να απαντά: "Κοίτα τους πεθαμένους βρομιάρηδες".