Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Η χούντα του συστήματος είναι εδώ - Του Γ.Δελαστίκ στην εφημερίδα ΠΡΙΝ


του Γιώργου Δελαστίκ

Την προηγούμενη εβδομάδα η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είχε στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να υπονοεί σαφέστατα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται …εκτός νομιμότητας! Αυτή την εβδομάδα στόχο έβαλε το ΚΚΕ. Έστειλε τα ΜΑΤ να πλακώσουν στο ξύλο δεκάδες συνδικαλιστές του που θέλησαν να κάνουν μια τυπική διαμαρτυρία στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος προκλητικά απεφάνθη ότι οι συντάξεις είναι …«αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος»!

Νέα 48ωρη των ναυτεργατών-Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε διεύρυνση του αγώνα


Τη συνέχιση του αγώνα με νέα 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισαν οι ναυτεργάτες, μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, σήμερα το πρωί, Κυριακή.

Με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα άκουσαν την απόφαση οι ναυτεργάτες στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε και σήμερα Κυριακή στο λιμάνι του Πειραιά, όπου βρίσκονται οι απεργοί περιφρουρώντας την απεργία τους και έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης.

Φασιστική επίθεση στου Ζωγράφου. Άμεση απάντηση του τοπικού κινήματος.Γράφει ο Αλέξανδρος Τσεκούρας.



Μετά την πορεία της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια έγινε επίθεση από δέκα φασίστες με μηχανάκια στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της γειτονιάς «Μπερντές» και «βίλα Ζωγράφου», η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από κόσμο που υπήρχε στη βίλα.

Πολύ σύντομα έγινε μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ (τυχαίο;) με τουλάχιστον 8 διμοιρίες ΜΑΤ και δεκάδες μηχανές των ΔΙΑΣ.

Προς Ηλιθίους Επιστολής το ανάγνωσμα Πρόοοοσχωμεν...Της Λιάνας Κανέλλη.


Προς Ηλιθίους Επιστολής το ανάγνωσμα Πρόοοοσχωμεν...



Φονικό όπλο ικανό να τρομοκρατήσει κοτζάμ υπουργό τρικομματικής κυβέρνησης, περί τη σωματική του ακεραιότητα μάλιστα, καμιά σαρανταριά εκλεγμένοι πρόεδροι συνδικάτων και σωματείων ! ΠΑΜΕ σαν άλλοτε που είναι όμως ίδιο και τώρα. Πάμε ολοταχώς στο νεκροταφείο των ζόμπι που ολοζώντανα, και μερικά εκλεγμένα, κορδώνονται με τον αρχιβασανιστή να εκφωνεί επικήδειο του αμέσου μέλλοντός μας.

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 3ης Φλεβάρη 2013. Αγοράζουμε τον Ριζοσπάστη, ενισχύουμε το Κ.Κ.Ε.


Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 3ης Φλεβάρη 2013

  • Για την απεργία στις 20 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ.
  • Για τη συνέχιση της απεργίας των ναυτεργατών και την αλληλεγγύη του λαού.
  • Για την αποφασιστική και μαζική συνέχιση των μπλόκων των μικρομεσαίων αγροτών.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Περισσότερα από 106 παιδιά υποσιτίζονται.


Αυτό επιβεβαίωσε η Ενωση Γονέων στην Καλαμάτα σε συνάντηση με 

αντιπροσωπεία της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ



Για υποσιτισμό 106 παιδιών σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας (σε σύνολο περίπου 2.500 παιδιών) με την εκτίμηση ότι μπορεί να είναι και περισσότερα, έκανε λόγο η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με αντιπροσωπεία της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν στα κενά στα σχολεία εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών, στη μεταφορά των μαθητών και σε ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων.