Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην Ξάνθη για τις εξελίξεις

«Πάνω στα λείψανα των κατακτήσεων των εργαζομένων, αρχίζει τώρα το πάρτυ των εξαγορών, των συγχωνεύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα όσα περισσότερα χάνουν οι εργαζόμενοι, τόσο περισσότερο ανοίγει η όρεξη στους κεφαλαιοκράτες να παίρνουν και περισσότερα. Από αυτή την άποψη δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από τη καταδίκη, στη συνείδηση των εργαζομένων, του μνημονίου και της πολιτικής της κυβέρνησης και η πάλη για να το δυσκολέψουμε στην εφαρμογή του.
Η αγροτιά, οι γυναίκες, οι νέοι άνθρωποι θα είναι άμεσα τα μεγάλα θύματα.

Αποσπάσματα oμιλίας του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Η κυβέρνηση κατάφερε έστω και με εκβιαστικό τρόπο να σύρει το σύνολο των βουλευτών της σε υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Αυτό όμως δεν μπορεί να ανακόψει την φθορά της. Διαφωνίες και αποστάσεις εκδηλώνονται συνεχώς. Με αποκορύφωμα τις συνεχείς καταγγελίες ομάδας βουλευτών για την σκανδαλώδη διευκόλυνση που παρείχε η Τράπεζα της Ελλάδας, με την κάλυψη του Υπουργείου Οικονομικών σε κερδοσκοπικές πρακτικές εις βάρος των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

Στόχοι πάλης - Καθήκοντα [Απόφαση του ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ)]


Εργατολαϊκές επιτροπές αντίστασης
Χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, αυτό που σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται δεδομένο είναι ότι η βάρβαρη επίθεση του συστήματος σε βάρος του λαού όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα βαθαίνει. Αυτή η βασική εκτίμηση, που δεν είναι μόνο δική μας, καθορίζει και τη γραμμή πάλης με την οποία θα κινηθούμε στο επόμενο διάστημα. Μια γραμμή πάλης που θα έχει άμεσο στόχο την δημιουργία εστιών αντίστασης στην επίθεση, όπου αυτή εκδηλώνεται, και στην προοπτική ανοίγματος ρηγμάτων, τέτοιων που θα δημιουργήσουν ευνοϊκότερους συσχετισμούς, ώστε να τεθεί πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά και με καλύτερους όρους, το ζήτημα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ.

Η πέμπτη εμφάνισή του τις τελευταίες δέκα ημέρες -Για πυρηνικό πόλεμο προειδοποιεί ο Φιντέλ Κάστρο.Προέβλεψε ότι οι Η.Π.Α θα επιτεθούν στην Βόρεια Κορέα.

O ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο προειδοποίησε την Παρασκευή για την πιθανότητα να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, στην πέμπτη εμφάνισή του τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Η ξαφνική επανεμφάνιση του Κάστρο έπειτα από τέσσερα χρόνια απομόνωσης για λόγους υγείας έχει δημιουργήσει ερωτήματα για τις προθέσεις του, όμως το μήνυμά του παραμένει το ίδιο: επίκειται ένας καταστροφικός πόλεμος, αν οι ΗΠΑ, με σύμμαχο το Ισραήλ, προσπαθήσουν να επιβάλλουν διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Προέβλεψε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Βόρειο Κορέα.

Σημαντική ενίσχυση του Κ.Κ.Ε στο 12,5% σύμφωνα με την δημοσκόπηση της VPRC.Στο 5,5% ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,στο 2% η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Πέφτουν οι χουντοβασιλικοί του Λ.ΟΡΘ.ΣΥΝΑΓ. στην 5η θέση και απειλούνται από τους Οικολόγους Πράσινους!

Μείωση της διαφοράς στο 6% μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, αλλά και ανακατατάξεις στο χώρο της Αριστεράς προκύπτει από την πρώτη, ύστερα από την υιοθέτηση του Μνημονίου, δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της εφημερίδας «Αξία». Κυρίαρχος ο φόβος αλλά και η απαισιοδοξία για το μέλλον σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο δόσεις, από 6-8 Ιουλίου και από 14-16 Ιουλίου και με δείγμα 1.156 άτομων άνω των 18.

Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται από τη Ν.Δ. με ποσοστό της τάξεως του 35,5% έναντι 29,5% που συγκεντρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ενισχυμένο εμφανίζεται το ΚΚΕ που φτάνει στο 12,5%, αλλά και ο ΣΥΝ που επιτυγχάνει ένα 5,5%, ενώ το νεοϊδρυθέν κόμμα του Φ. Κουβέλη,  η Δημοκρατική Αριστερά, συγκεντρώνει ένα 2%.
Επίσης οι Οικολόγοι Πράσινοι λαμβάνουν ένα 4%.
Στο 5% παραμένει ο ΛΑΟΣ περνώντας για πρώτη φορά στην 5η θέση.