Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αλέκα Παπαρήγα για το πολυνομοσχέδιο: Είναι κράχτης στο κεφάλαιο για επενδύσεις με πάμφθηνη εργατική δύναμη.

 Για πολυνομοσχέδιο κράχτη των επενδυτών, εγχώριων και ξένων, να επενδύσουν στην Ελλάδα με πάμφθηνη και χειραγωγημένη εργατική δύναμη έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής.


«Μπάτε σκύλοι αλέστε με ένα λαό γονατισμένο λέει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι εγώ θα έχω κι ένα κρατικό τιμόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και αναρωτήθηκε «ποια κυβέρνηση στην απελευθερωμένη αγορά και με τη μόνιμη επιτήρηση της ΕΕ θα αναστείλει τη μείωση των μισθών και τη χρεοκοπία των μικρομεσαίων;».

Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ σε κατάσταση πανικού ! Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής. Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

 Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αποτέλεσμα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Βουλής.


Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα πραξικόπημα μια δημοκρατική εκτροπή, για να μη συζητηθεί η ουσία του πολυνομοσχεδίου. Ως εκ τούτου δεν την αναγνωρίζουμε και δεν την νομιμοποιούμε, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη. 

ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ "ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ".Του Γιώργου Δελαστίκ.

Του Γιώργου Δελαστίκ


Επιτύμβια πλάκα αναθέματος στο πολιτικό μνήμα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου αποτελεί, όπως όλα δείχνουν το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσει σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία και οι βουλευτές που κρατάει στο χέρι της η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας παράλληλα να διακοπεί η συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

 Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής.


Η προεδρεύουσα της Βουλής ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία επί τις προτάσεως δυσπιστίας θα γίνει την Τρίτη το βράδυ.

Μάλιστα, ενδεχομένως να αναβληθεί η συζήτηση και η ψηφοφορία για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο που επρόκειτο να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα. 

Μόνος ρεαλιστικός δρόμος η ανασύνταξη του κινήματος, η ισχυρή λαϊκή συμμαχία.Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής σε μεγάλη συγκέντρωση, που οργάνωσε η ΚΟ Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 15 χρόνια από τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.
Παραθέτουμε εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα.
Φίλες και φίλοι,


Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τη βάρβαρη επίθεση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική επέτειο που δε χάνει την επικαιρότητά της.
Προκύπτουν κρίσιμα συμπεράσματα, τα οποία και ο ελληνικός λαός και οι λαοί των Βαλκανίων, της Ευρώπης συνολικά, θα πρέπει να αξιοποιήσουν. Να μην ξεχάσουν.