Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού [20/3/2015].

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού [20/3/2015]



Το ΚΚΕ, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά των φυλετικών διακρίσεων, απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους Έλληνες εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους, που η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ανάγκασε να πάρουν ξανά το δρόμο της ξενιτιάς, αντιμετωπίζοντας και στις χώρες υποδοχής σοβαρά προβλήματα και διακρίσεις, σε όλα τα θύματα της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Σχόλιο του KKE για τα αποτελέσματα της επταμερούς συνάντησης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 


Η χθεσινή συνάντηση που επιβεβαίωσε την αντιλαϊκή συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και την ταχύτερη υλοποίησή της, αποδεικνύει ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό, ούτε απ' τις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ ούτε απ' τη συνάντηση με τη Μέρκελ που ακολουθεί.

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τις επικείμενες αποφυλακίσεις των χρυσαυγιτών.

Η αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών, επικίνδυνη προειδοποίηση

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ

     
       
Οι βουλευτές και ηγετικά στελέχη της χρυσής αυγής Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός πρόκειται να αποφυλακιστούν με «περιοριστικούς» όρους στα τέλη Μαρτίου, καθώς λήγει το δεκαοχτάμηνο της προσωρινής τους κράτησης. Στη φυλακή θα παραμείνουν οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές, καθώς και οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, μέχρι την παρέλευση του 18-μηνου.

Κερδισμένοι και χαμένοι.Η στήλη "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ" του σημερινού Ριζοσπάστη.

Το κλίμα που διαμόρφωναν χτες τα αστικά ΜΜΕ ήταν κλίμα αγωνίας και αναμονής. 



Θα υπάρξει συμβιβασμός ή σύγκρουση με την Ευρωζώνη; Αυτό το μοτίβο αναπαραγόταν χτες απ' όλους, ενώ κωδικοποιούνταν οι επιπτώσεις της μιας ή της άλλης λύσης. Το ίδιο μοτίβο έπαιζαν και τα κυβερνητικά επιτελεία, σημειώνοντας βεβαίως ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι ένας «έντιμος συμβιβασμός» και ότι η ευθύνη για τυχόν σύγκρουση βρίσκεται στην απέναντι πλευρά.