Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σχόλιο του K.K.E. σχετικά με την καταγγελία απόπειρας χρηματισμού βουλευτή.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Π. Χαϊκάλη.
Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών, εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ' το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η φασιστικοποίηση οπλίζει το χέρι των φονιάδων της νεολαίας – και γεννά τα φύτρα της ανατροπής

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Μπερκίν Ελβάν, Αμπέλ Γκαρσία Φερνάντεζ, Μάικλ Μπράουν, Ρεμί Φρεζ, Μαρκ Ντάγκαν… Τα βίαια γεγονότα του Φέργκιουσον ήτανε ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας δολοφονικής αστυνομικής βίας σε όλον τον κόσμο, όπου οι νέοι άνθρωποι, πολλοί πριν καν ενηλικιωθούν, αντιμετωπίστηκαν από τα όργανα της «τάξης» ως εχθροί που πρέπει να δολοφονηθούν.
«Αναίτια», «τυχαία», ειπώθηκε. «Η κακιά στιγμή», «επιχειρησιακό λάθος», «απειλή κατά της ζωής του αστυνομικού», «τα καρτέλ», «ήτανε ψυχοπαθής ο μπάτσος». Αισχρά ψέματα που δεν είναι τίποτα άλλο παρά εξωραϊσμός των δολοφόνων, δεν αποτελούν τίποτα λιγότερο από συνενοχή στα επόμενα εγκλήματα.
Ο Μπράουν ήτανε μαύρος. Ο Αλέξης ένα πλούσιο κωλόπαιδο που σύχναζε στα Εξάρχεια. Ο Ρεμί και ο Μπερκίν βρέθηκαν μέσα σε ταραχές -άρα φταίνε αυτοί και οι γονείς τους που δεν ήτανε μαζεμένα στο σπίτι τους. Οι 43 Μεξικανοί φοιτητές ήτανε αριστεροί –αρκετό για να «εξαφανιστείς» στις χώρες της Αμερικής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ στο «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Ο Δεκέμβρης ανήκει σε όλο το λαό!

Εκδήλωση-συζήτηση για τα 70 χρόνια απο το Δεκέμβρη του '44
και την ηρωική μάχη του λαού της Αθήνας και του Πειραιά.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών.

Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας



Το ΚΚΕ χαιρετίζει την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών, που μέχρι προχθές βρίσκονταν έγκλειστοι στις φυλακές των ΗΠΑ με ανυπόστατες και χαλκευμένες κατηγορίες σε βάρος τους.
Με την επιστροφή τους στην Κούβα υλοποιείται ένα από τα αιτήματα της πάλης του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος της χώρας μας, που εκφράστηκε συντονισμένα με τα κινήματα δεκάδων άλλων χωρών του πλανήτη.

Μήνυμα του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα και την εργατική τάξη του Πακιστάν.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που εκπροσωπεί το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα της Ελλάδας εκφράζει τα Συλλυπητήρια και την στήριξη του, στα Συνδικάτα και την Εργατική Τάξη του Πακιστάν για την δολοφονική επίθεση ενόπλων εναντίον μικρών παιδιών στο σχολείο του Πεσαβαρ.

Η δολοφονία των μικρών μαθητών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ιμπεριαλισμού στην περιοχή που αρχικά χρηματοδότησε τις ομάδες των Ταλιμπάν ενάντια στην Σοβιετική Ένωση, ενώ σήμερα αξιοποιούνται ως άλλοθι για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών της περιοχής. Τα δάκρυα των ΗΠΑ  των Νατοϊκών Συμμάχων τους, αλλά και της Κυβέρνησης του Πακιστάν είναι υποκριτικά αφού είναι άμεσα υπεύθυνοι για την τραγωδία που ζει ο Πακιστανικός λαός.  Τα χέρια τους είναι βαμμένα με αίμα.

Xαιρετίζει ο Κυπρο-Κουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Κούβας – ΗΠΑ ως μια σημαντική ιστορική εξέλιξη !

Ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας χαιρετίζει την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Κούβας – ΗΠΑ ως μια σημαντική ιστορική εξέλιξη.

“Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την απελευθέρωση των υπόλοιπων τριών Κουβανών ηρώων που κρατούνταν άδικα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ εδώ και 15 χρόνια στη βάση κατασκευασμένων κατηγοριών για κατασκοπεία και συνωμοσία. Πρόκειται για νίκη του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης που εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών.
Η Κούβα ήταν ανέκαθεν έτοιμη για έναν ισότιμο διάλογο με τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ θα παραιτούνταν από κάθε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του κουβανικού λαού.