Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δήλωση Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού.


 Δήλωση Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού


Χαιρετίζω το πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης των προβλημάτων της οικονομίας μας. Εύχομαι και ελπίζω αυτό το κλίμα να υπάρξει και στη συνέχεια.

Η απόφαση για τη δημιουργία Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου συνιστά ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των οικονομικών μας προβλημάτων με δικές μας δυνάμεις. Εκφράζω τη βεβαιότητα μαζικής στήριξης σ´ αυτήν την προσπάθεια αφού το αίσθημα πατριωτικής ευθύνης του λαού μας είναι πολύ ψηλό.

Ο δρόμος μέχρι τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ακόμα πολύ μακρύς.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο.


  «Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» !


Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί όταν μιλά για αλληλεγγύη στο λαό της Κύπρου, τη στιγμή που αποσιωπά τα βάρβαρα μνημόνια που εφαρμόζονται ήδη και τα επόμενα που, με το ένα ή το άλλο σχέδιο και με όποια διεθνή συμμαχία, θα εφαρμοστούν σε βάρος των εργαζομένων στην Κύπρο. Εξάλλου, όπως καθαρά τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ των θυσιών του κυπριακού λαού, αρκεί αυτές να πιάσουν τόπο!

35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ : Άλλοι σε διάλογο με τους εργάτες και άλλοι με το κεφάλαιο.


  • Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη
  • Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και εκδηλώσεις από τα στελέχη του ΠΑΜΕ

Με εκδηλώσεις και περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ σε χώρους δουλειάς σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν το δικό τους στίγμα και περιεχόμενο στο 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

« Όταν ο Διάβολος απαγγέλλει την Αγία Γραφή»! Γράφει στον Ριζοσπάστη ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Ας δούμε κατ' αρχάς τα στοιχεία:


Στο Λουξεμβούργο του κ. Γιούνκερ, προέδρου του Γιούρογκρουπ, ο χρηματοπιστωτικός τομέας δεν είναι 7 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας όπως στην Κύπρο, αλλά 20 φορές μεγαλύτερος...
Στην Ελβετία, το μέγεθος δύο μόνο τραπεζών, της UBS και της Credit Suisse, είναι σχεδόν 7 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ όλης της χώρας...
Στο Βέλγιο, δύο τράπεζες, η Dexia και η Fortis έχουν μέγεθος σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας...
Στη Βρετανία, τρεις τράπεζες, οι RBS, Barclays, HSBC, έχουν μέγεθος 4 φορές μεταλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας...

Λουίζα Ράζου: Ο λαός να βάλει πλώρη να αμφισβητήσει την εξουσία των μονοπωλίων με οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης.


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στην Ηλιούπολη μίλησε το βράδυ της Τετάρτης η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού».


'Οσον αφορά την κρίση, η Λουίζα Ράζου μεταξύ άλλων επισήμανε: «Στις σημερινές συνθήκες που βαθαίνει και οξύνεται η καπιταλιστική οικονομική κρίση, επιβεβαιώνεται από όλα τα γεγονότα και τις εξελίξεις η βασική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι πρόκειται για κρίση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης των κεφαλαίων, από την οποία μόνοι ωφελημένοι είναι οι δημιουργοί της, δηλαδή το κεφάλαιο και η αστική τάξη της χώρας, ενώ αυτοί που πληρώνουν είναι τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη».