Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΜΑΝΩΛΑΔΑ
ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ!

Δυστυχώς η Μανωλάδα και τα φραουλοχώραφά της μας απασχολούν για άλλη μια φορά. Με τραγικό τρόπο. Εδώ και χρόνια είναι γνωστή η άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών στα συγκεκριμένα χωράφια. Και δεν είναι μόνο η εκμετάλλευση της δουλειάς τους αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των εργατών, όπως και το ότι είναι αμφίβολο το αν θα πάρουν έστω και αυτά τα εξευτελιστικά μεροκάματα που υποτίθεται ότι τους δίνουν, όπως και οι βασανισμοί που έχουν υποστεί αρκετοί από αυτούς, όπως και οι διωγμοί με την κατηγορία της παρανομίας αφού όμως έκαναν τη δουλειά. Όταν οι εργάτες αποφασίζουν να αντιδράσουν σε αυτή την κατάσταση τότε έρχονται αντιμέτωποι με τους επιστάτες-μπράβους των εργοδοτών που ως άλλοι τσιφλικάδες και με τη πλάτη των κυβερνήσεων θεωρούν ότι μπορούν μέχρι και να πυροβολούν τους εργάτες.

Φράουλες βαμμένες με αίμα εργατών.32 εργάτες τραυματίες 6 από αυτούς σοβαρά από πυροβολισμούς των εργοδοτών τους.


Φράουλες βαμμένες με αίμα εργατών.


Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στα φραουλοχώραφα στην περιοχή της Ν. Μανωλάδας Ηλείας. Έντονες αντιδράσεις πενήντα περίπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Μπαγκλαντέζων και άλλων εργατών γης, με αφορμή την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους, απαντήθηκαν με πυροβολισμούς από τη μεριά των εργοδοτών τους.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ομιλίες του πρωθυπουργού & του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του ECONOMIST


Σχόλιο του Κ.Κ.Ε


Η αντιπαράθεση Σαμαρά - Τσίπρα στο συνέδριο του Economist ρίχνει στάχτη στα μάτια για το ποιος είναι πραγματικά ένοχος για την πορεία εξαθλίωσης του λαού μας, δηλαδή η άρχουσα τάξη και η λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Οι απάτες της «κοινοτικής αλληλεγγύης» που προτείνει η κυβέρνηση και το «νέο σχέδιο Μάρσαλ» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις χώρες του νότου, για «αναστολή του μνημονίου» και «διαπραγμάτευση δανειακών συμβάσεων» είναι τέκνα του ίδιου αδιέξοδου δρόμου ανάπτυξης, της καπιταλιστικής κρίσης, της ΕΕ, της ανισόμετρης ανάπτυξης κρατών - μελών, της αντιλαϊκής πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της ανταγωνιστικότητας.

Ψηφίζουν σήμερα φοιτητές και σπουδαστές.Ψήφος ελπίδας ,ψήφος στη Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας !


Ψηφίζουν σήμερα από το πρωί φοιτητές και σπουδαστές με τις εκλογές να γίνονται σε συνθήκες βάρβαρης επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, με νέα μέτρα να έρχονται να προσαρμόσουν πλήρως τις σπουδές στις ανάγκες των μονοπωλίων.



Οι δυνάμεις του ΜΑΣ καλούν τους φοιτητές και σπουδαστές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, καλώντας τους να πιστέψουν στη δύναμή τους. Στην οργάνωση με ζωντανούς αγωνιστικούς συλλόγους και μαχητικά όργανα. Για να γίνει το φοιτητικό κίνημα κομμάτι του λαϊκού κινήματος. Να δυναμώσει η κατεύθυνση της πάλης που εκφράζει τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών και σπουδαστών, των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.
Τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ κατεβαίνουν σε 276 Συλλόγους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ από τους 280 συνολικά, που είναι προγραμματισμένο να γίνουν σήμερα εκλογές.

Εκλέχτηκε το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε συνεδρίασή της, εξέλεξε το Πολιτικό Γραφείο, το οποίο αποτελείται από 11 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι ο Κουτσούμπας Δημήτρης έχει ήδη εκλεγεί ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.


Η σύνθεση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ είναι η εξής:

Κουτσούμπας Δημήτρης, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ