Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος : «ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ, ΠΑΤΕΡΑ;»...

 Πρώτο: «Οι αγορές σκίζουν τα Μνημόνια» πανηγύριζαν χτες τα «Νέα». 


Αυτό είναι και το γενικότερο πνεύμα της κυβερνητικής προπαγάνδας με την οποία καλλιεργείται μια αντεστραμμένη εικόνα της πραγματικότητας με αφορμή την περίφημη «έξοδο στις αγορές». Ποια είναι η αλήθεια, όμως: Σύμφωνα με τον Κανονισμό 472/2013 της ΕΕ τα κράτη – μέλη της ΕΕ που έχουν τύχει «χρηματοδοτικής συνδρομής» θα τελούν υπό καθεστώς «εποπτείας» και «ενισχυμένης επιτήρησης» έως ότου αποπληρώσουν τουλάχιστον το 75% του χρέους τους.
Με τα σημερινά ελληνικά δεδομένα αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα τελεί υπό καθεστώς «επιτήρησης» για τα επόμενα... 50 χρόνια. Με άλλα λόγια:

ΝΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ! ΚΚΕ: Τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό.

 Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απαγόρευσε για σήμερα συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, αυτήν τη φορά λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. 


Η ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται ότι υπάρχει κίνδυνος στις διαδηλώσεις «άτομα που θα συμμετέχουν σε αυτές ή άτομα που θα παρεισφρήσουν στο πλήθος των συγκεντρωμένων - πορευομένων θα επιχειρήσουν να προβούν σε επιθέσεις ή βίαιες ενέργειες».
Για την εφαρμογή της απαγόρευσης στο «πόδι» θα είναι περίπου 5.000 αστυνομικοί, ενώ κλειστοί θα είναι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, από τις τρεις το μεσημέρι ως την αναχώρηση της Α. Μέρκελ.
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας:

«Eξοδος στις αγορές»: Νέα δανεικά για το κεφάλαιο, με υποθήκη τη ζωή και το μέλλον του λαού.

 Την εμπιστοσύνη τους στην αντιλαϊκή πολιτική αφαίμαξης των εργαζομένων και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων εξέφρασαν οι διεθνείς τραπεζίτες με τη δανειοδότηση 3 δισ. ευρώ της Ελλάδας και με επιτόκιο 4,75%. 


Πρόκειται για νέα δανεικά, που όπως είπε χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, «όπως και τα προηγούμενα, θα πάνε για τη στήριξη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του και όχι για τις λαϊκές ανάγκες.