Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

«Επιβίωση» με 13,1 ευρώ τη μέρα για τετραμελή οικογένεια! Αυτό προβλέπει η καθιέρωση του περίφημου «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» !

Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η Κοινή Απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών για τη θεσμοθέτηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, το οποίο είναι ήδη νομοθετημένο στα 26 από τα 28 κράτη - μέλη της ΕΕ (εκτός από την Ελλάδα και την Ιταλία).


Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε οκτώ δήμους (ένας από αυτούς θα είναι στην Αττική), με υψηλά ποσοστά ανεργίας και στατιστικά ακραίας φτώχειας. Στη συνέχεια, θα «αξιολογηθεί», με στόχο να επεκταθεί στο σύνολο της χώρας το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Βραχνάς για τη λαϊκή οικογένεια

Κάθε χρόνο, ο ίδιος βραχνάς για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Εάν θα μπορέσουν να στείλουν το παιδί τους σε παιδικό σταθμό, για να μπορέσουν να βγουν στο μεροκάματο. Και, βέβαια, για να μπορέσει το παιδί τους να έχει μια στοιχειώδη προσχολική αγωγή σε μια κρίσιμη ηλικία, ένα θέμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και που συνήθως - δυστυχώς - μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, μιας και δεν είναι λυμένα τα βασικά ζητήματα, αν υπάρχουν ή όχι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, αν θα πληρώνονται τροφεία, σε τι ύψος κ.λπ.
 
Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτεί παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ (Ατομα με Ειδικές Ανάγκες) για την επόμενη σχολική χρονιά, θα είναι κατά 20 εκατομμύρια μειωμένο σε σχέση με πέρσι.