Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την απεργία στα ΜΜΕ

Η αυριανή απεργία βρίσκει σε οριακό σημείο την κατάσταση σε όλο τον κλάδο των ΜΜΕ. Η οικονομική κρίση ήρθε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση προς όφελος της εργοδοσίας. Ένα μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων, των υπαλλήλων και των τεχνικών των επιχειρήσεων του κλάδου εργάζονται ή απειλούνται να εργαστούν ανασφάλιστοι, να δουλεύουν για ένα χαρτζιλίκι και να μείνουν απροστάτευτοι στην εργασιακή ζούγκλα.

EE και ΔNT μετά την Eλλάδα περνούν τη θηλειά στην Iρλανδία και έπεται συνέχεια με την Πορτογαλία


Mετά την Eλλάδα και η Iρλανδία μέσα από  παράλληλους δρόμους οδηγήθηκε στα «νύχια» του Δ.N.T. και του περιβόητου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και εμείς τουλάχιστον γνωρίζουμε τι λαίλαπα πρόκειται να ξεσπάσει στις πλάτες του Iρλανδικού λαού, που τα τελευταία χρόνια υποφέρει κάτω από τρία πακέτα άγριας λιτότητας, που όμως δεν έσωσαν την κατάσταση.
O άλλοτε «κέλτικος τίγρης της οικονομίας» είναι έτοιμος να εκχωρήσει ό,τι του ζητηθεί. Ήδη στον Iρλανδικό λαό υπάρχει διάχυτη η ταπεινωτική αίσθηση ότι 88 χρόνια μετά την, μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, απόκτηση της ανεξαρτησίας, η πολιτική των κυρίαρχων τάξεων τους οδηγεί στα χέρια της τρόικας και στον περιορισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Ώρα μεγάλης ευθύνης
Υπόθεση όλης της εργατικής τάξης να γίνει η απάντηση στην επιστράτευση των ναυτεργατών που αποφάσισε η κυβέρνηση υλοποιώντας τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Το ίδιο μπορούν να κάνουν αύριο και σε άλλους κλάδους. 
Κανείς εργατοϋπάλληλος δεν πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Πολύ περισσότερο να αφήσει τα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης - εφοπλιστών να περάσουν χωρίς καθολική αντίσταση.
Πρέπει να πληρώσουν. Οι εφοπλιστές, και τα κόμματά τους είναι εχθροί των ναυτεργατών. Καμιά σχέση δεν έχει η πρεμούρα τους να σπάσει η απεργία με το δικαίωμα - όπως λένε - των ταξιδιωτών να κινηθούν ελεύθερα, να «σωθεί» δήθεν ο τουρισμός. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους και το τσάκισμα του δικαιώματος στην απεργία.

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών

Η κυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστράτευσε τους απεργούς ναυτεργάτες, προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους.
Ανομολόγητος αλλά προφανής στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να φέρει στο προσκήνιο τις επιχειρησιακές και τις ατομικές συμβάσεις, οδηγώντας στην «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι Σοσιαλφασίστες ξαναχτύπησαν ! Επιστρατεύτηκαν οι απεργοί ναυτεργάτες

Την πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, οι οποίοι είχαν νωρίτερα εξαγγείλει νέα 48ωρη απεργία, ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, κάνοντας λόγο για κοινωνική ανευθυνότητα των απεργών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αλλά και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. Τώρα θα ξεκινήσει η αποστολή των φυλλαδίων επιστράτευσης, αλλά το ερώτημα είναι αν θα συμμορφωθούν οι ναυτεργάτες.

Το απόγευμα, σε μια ύστατη προσπάθεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΝΟ με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη και τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Α.Βεντούρη, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. 

Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν αποφασιστικά με νέα 48ωρη απεργία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν αποφασιστικά με νέα 48ωρη απεργία για να αποκρούσουν την επίθεση των εφοπλιστών που με όχημα την αντιλαϊκή πολιτική χτυπούν το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Για να σπάσει η τρομοκρατία και η αισχρή συκοφάντηση από  τους εφοπλιστές, που αποκομίζουν τρελά κέρδη εντείνοντας την εκμετάλλευση των ναυτεργατών.
 Κυβέρνηση- εφοπλιστικό κεφάλαιο βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης. Τολμούν να μιλούν αυτοί που απολύουν εκατοντάδες ναυτεργάτες. Αυτοί που κάνουν μαζικά εγκλήματα στέλνοντας στον πάτο της θάλασσας δεκάδες ανθρώπους.

Προκήρυξη του "Ξ" στο χώρο των δικαστικών υπαλλήλων

 Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη




Οι τελευταίες εξελίξεις, με την οικονομία να πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο και με δεδομένο ότι θα παρθούν νέα σκληρά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, με αιχμή του δόρατος τον δημόσιο τομέα, κάνει όλους τους εργαζόμενους να καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα.


Οι νέες απαιτήσεις της Τρόικας και της κυβέρνησης του Παπανδρέου αμφισβητούν πλέον ακόμα και την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και ετοιμάζουν νέα επίθεση στο εισόδημά μας, ενώ οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κάνουν ότι μπορούν για να μας απογοητεύσουν. Έρχονται χειρότερες μέρες και μπαίνει στον κάθε έναν από εμάς η ευθύνη να προστατέψουμε αυτά τα λίγα που κέρδισαν οι πατεράδες μας με αγώνες και με αίμα και να παραδώσουμε στα παιδιά μας την ελπίδα.

Μαχαίρι σε δρομολόγια

Μια γερή πρόγευση των αλλαγών που αναμένονται από του χρόνου στις συγκοινωνίες της Αθήνας δίνει ο ΟΑΣΑ, που από 1η Δεκεμβρίου προχωρεί στην εφαρμογή αλλαγών σε μεγάλο αριθμό λεωφορειακών γραμμών.
Κύρια χαρακτηριστικά των αλλαγών είναι η κατάργηση γραμμών που σε μεγάλο μήκος τους... ανταγωνίζονταν -με αποτυχία βέβαια- το μετρό ή είχαν πολύ μικρή επιβατική κίνηση.

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Οργανώνουν το συλλαλητήριο της 1ης Δεκέμβρη


Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές προετοιμάζουν το συλλαλητήριό τους την 1η Δεκέμβρη, 11.30 π.μ. στην Ομόνοια. Μετά το κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ)και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), για το συλλαλητήριο, τα μαθητικά συμβούλια και τοπικά συντονιστικά των μαθητών συνεδριάζουν και οργανώνουν την κινητοποίηση και οι Επιτροπές Αγώνα καλούν φοιτητές και σπουδαστές να οργανώσουν την πάλη τους.Το ΣΑΣΑ έχει προγραμματίσει συνέλευση για σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα λογιστών (πλ. Κάνιγγος) για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου.

Για έναν θερμό Δεκέμβρη...

apergia_23_6.gif
Σε μεγάλη συνάντηση-συνέλευση των πρωτοβάθμιων σωματείων που κινούνται σε αγωνιστική-ταξική κατεύθυνση, κόντρα στον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, καλούν 26 εργατικά σωματεία και σύλλογοι την Κυριακή 5 Δεκέμβρη, στις 10.00 π.μ. στο Πολυτεχνείο (Γκίνη).
Μεγάλη διαδήλωση εργαζόμενων και νεολαίας τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, μέρα που κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και μέρα έλευσης του διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρός-Καν.
Η απεργία της 15 Δεκέμβρη, παρά την πλήρη απραξία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα που τις προσδίδουν οι κυβερνητικοί υποταγμένοι συνδικαλιστές, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε έναν πρώτο μαζικό σταθμό εργατικής αντίστασης στα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις λαϊκές κινητοποιήσεις στην Ιρλανδία

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού της Ιρλανδίας κατά των βάρβαρων μέτρων που του επιβάλουν η ΕΕ και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η κλιμάκωση των εργατικών - νεολαιίστικων κινητοποιήσεων σε όλες τις χώρες φανερώνει ότι είναι μονόδρομος για τους λαούς, για να μην πληρώνουν τις συνέπειες της κρίσης και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού,  η ρήξη και η αντιπαράθεση με αυτόν και την ΕΕ που τον υπηρετεί. Το κάλεσμα που ύψωσε στην Ακρόπολη το ΚΚΕ «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε», αναδεικνύεται επίκαιρο και ρεαλιστικό.

Έχει η αριστερά πρόταση; Άρθρο του Θόδωρου Παρασκευόπουλου στην εφημερίδα "Η ΕΠΟΧΗ"

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ: Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ
Συνηθίζεται σε δύσκολες περιόδους η πολιτική σύγκρουση να περιορίζεται εκ μέρους της κυβέρνησης και των συμμάχων της στο ερώτημα προς την αντιπολίτευση: «Τι προτείνετε;» και στη μομφή: «Δεν έχετε προτάσεις!» Ερώτημα και μομφή περιέχουν ένα είδος τραμπουκισμού, εννοούν δηλαδή ότι είτε οι προτάσεις σου θα κινηθούν στο γενικό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής είτε θα τις καταγγείλουν ως ανεδαφικές. Μάλιστα, ερώτημα και μομφή στρέφονται προπάντων προς την αριστερά, επειδή αυτηνής οι προτάσεις συνήθως ξεφεύγουν από την πεπατημένη και τη συναίνεση των αστικών κομμάτων.