Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Πολιτική Ευθύνη των αιρετών να βάλουν φρένο στις προκλήσεις της ΑΓΕΤ

Με αφορμή την νομική παρέμβαση της ΑΓΕΤ να επιτύχει να μην δοθούν τα έγγραφα στην Συντονιστική Επιτροπή και τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου Περιχώρων σχετικά με την αδειοδότηση για την καύση των σκουπιδιών στις εγκαταστάσεις της με το επιχείρημα του  «βιομηχανικού απόρρητου», και την προσφυγή των φορέων στην Περιφέρεια να ματαιωθούν οι σχετικές Νομαρχιακές αποφάσεις, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Νίκος Στουπής έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Το σημερινό θράσος της ΑΓΕΤ κάποιοι πολιτικά εξέθρεψαν, όταν με πολιτικές τους δηλώσεις από τον Μάιο άνοιξαν σε ανύποπτο χρόνο το θέμα ενάντια στις ομόφωνες αποφάσεις του συνόλου των θεσμικών φορέων τοπικά και πανευβοικά που εξέφραζαν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Ακολούθησαν :
•    η περίεργη στάση λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών της Νομαρχίας,
•    η υπογραφή από τον αρμόδιο αντινομάρχη άδειας εγκατάστασης για την καύση των σκουπιδιών τρεις μέρες μετά από την ομόφωνη αρνητική επαναβεβαίωση των αποφάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου ενάντια στην καύση,

Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει! Με ανακοίνωσή του το ΚΣ της ΚΝΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας

Από τις διαδηλώσεις στη χώρα μας ενάντια στην απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας


Την αλληλεγγύη της στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας εκφράζει η ΚΝΕ με ανακοίνωση τουΓραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Με αφορμή τη νέα δίωξη σε βάρος της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας η ΚΝΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συντρόφους από την ΚΕΝ Τσεχίας και σε όλους τους Τσέχους κομμουνιστές. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια που η συγκεκριμένη Οργάνωση αντιμετωπίζει αντικομμουνιστική επίθεση, αυτή τη φορά με τη μορφή προσφυγής στη δικαιοσύνη. Η προσφυγή, που ασκήθηκε από γνωστούς αντικομμουνιστές πολιτικούς της Τσεχίας, βασίστηκε στο οπλοστάσιο του τσέχικου ποινικού κώδικα, που προβλέπει ποινή για το αδίκημα της "άρνησης, αμφισβήτησης, συμφωνίας και δικαιολόγησης γενοκτονίας" και στηρίχτηκε στο γεγονός πως η ΚΕΝ Τσεχίας αποκάλυψε το παρασκήνιο της υπόθεσης "Κατίν", της δολοφονίας των Πολωνών το 1940, που, ενώ ήταν αποτέλεσμα ναζιστικής έμπνευσης, αποδόθηκε σκόπιμα στην ηγεσία της ΕΣΣΔ, με επικεφαλής τον Ι. Στάλιν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν προχθές στην Γαλλία, όπου πέραν των 3,5 εκ. ανθρώπων εξέφρασαν την κάθετη αντίθεση τους για την «Μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού» . Συνδικάτα, μαθητές, φοιτητές και το σύνολο του Γαλλικού λαού έστειλαν βροντερό μήνυμα κατά της νεοφιλελεύθερης και αντιεργατικής μεταρρύθμισης των συντάξεων που προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από το 60ο στο 62ο και της πλήρους συνταξιοδότησης από το 65ο στο 67ο.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ επ’ αφορμής των μαζικών κινητοποιήσεων εκφράζει την αμέριστη στήριξη και διεθνιστική αλληλεγγύη στους αγώνες του Γαλλικού λαού ενάντια στην απαράδεκτη μεταρρύθμιση της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Να γίνει της Γαλλίας!

Αλληλεγγύη στον ξεσηκωμό των γάλλων εργαζομένων

Χαιρετίζουμε το ξεσηκωμό των εργαζομένων και τω νέων στη Γαλλία ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης Σαρκοζί. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στα μαχητικά γαλλικά συνδικάτα, σε όλους τους αγωνιζόμενους.Η απόπειρα καρατόμησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη Γαλλία, αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πανευρωπαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, μεθοδευμένη από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις. Για να μην πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση η ΕΕ μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω. Είναι επίσης φανερό ότι η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο. Η φιλολογία περί “μαύρου προβάτου” ήταν σκέτη προπαγάνδα.

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ -Συσχετισμοί δυνάμεων,υποψήφιοι,δημοσκοπήσεις-Αναλύει ο Red Star

Σήμερα θα δούμε τι γίνεται στην Περιφέρεια Κρήτης.Το "πράσινο" νησί έδωσε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ το απίστευτο ποσοστό του 58,8 % βυθίζοντας τη Ν.Δ ,το Κ.Κ.Ε και γενικά την αριστερά σε πολύ χαμηλά ποσοστά.
 Τα στοιχεία από τις εκλογές του 2009 μας δείχνουν πως στην Περιφέρεια Κρήτης ήταν εγγεγραμμένοι 530.920  ψηφοφόροι, από τους οποίους ψήφισαν τελικά 409.942.Η αποχή έφτασε το 22,78%, ήταν 6 μονάδες δηλαδή χαμηλότερη από τη πανελλαδική αποχή που έφτασε το 29,08%.(Είδατε σύντροφοι; Οι πασόκοι Κρητικοί πηγαίνουν στις κάλπες και οι ψήφοι τους βοήθησαν στην αυτοδυναμία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Και μην μου πείτε πως το 59% του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κρήτη είναι όλοι φανατισμένοι, πολλοί ψήφισαν με μισή καρδιά ,(σε αντίθεση με τους αριστερούς που το Κ.Κ.Ε. τους ξινίζει,ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α τους μυρίζει και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α δεν τους κάνει και μένουν σπίτι τους τελικά).Αυτό το λέω καλοπροαίρετα και με σεβασμό σε όσους θέλουν να απέχουν ή να ρίξουν λευκό ή άκυρο.Απλά καταγράφω μια πραγματικότητα, ότι οι εκλογές είναι καταμέτρηση ψήφων, ψυχρή,αριθμητική και στο τέλος όλοι θυμόμαστε τα ποσοστά των κομμάτων και όχι της αποχής και  του λευκών.Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 401.606
Στις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009 είχαμε τα εξής αποτελέσματα στην Περιφέρεια Κρήτης (Στην παρένθεση οι ψήφοι των κομμάτων) :

ΠΑ.ΣΟ.Κ     58,77 % (236.043) 
Ν.Δ              26,18 % (105.158)
Κ.Κ.Ε             4,60 % (18.488)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α         3,91 % (15.723)
ΛΑ.Ο.Σ           2,62 % (10.543)
ΟΙΚΟΛ.ΠΡ.     2,48 % (9.989)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ    0,30 % (1.201)
Δ.ΑΝΑΓΕΝ.    0,20 % (790)
ΚΚΕ (μ-λ)        0,17 % (668)
ΜΛ-ΚΚΕ         0,05 %  (183)
Ε.Ε.Κ.              0,03 % (124)
ΛΟΙΠΑ             0,67% (2.696)

Συνολικά τα κόμματα της αριστεράς συγκέντρωσαν μόλις το 9,06 %.





Κύριε Πρετεντέρη άξιος ο μισθός σου

Tου Νίκου Γεωργακάκη - ΑΥΓΗ
 
Άραγε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παίρνει ετησίως ο κ. Πρετεντέρης (Ι.Π.); Βεβαίως το στοιχείο αυτό θεωρείται προσωπικό δεδομένο, όμως, επειδή δεν αφορά κάποιο υπερευαίσθητο στρατιωτικό απόρρητο και επειδή πιστεύω ότι ο Ι.Π. ασπάζεται τη διαφάνεια, δεν θα έχει αντίρρηση να ενημερώσει τους αναγνώστες για το ετήσιο εισόδημά του. Ας αποκαλύψει λοιπόν ποιο είναι αυτό και ας μας πει αν οι μισθοί των εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις (Δ.Ε.) είναι το ένα πέμπτο, το ένα έβδομο του δικού του μισθού ή ακόμη μικρότεροι.
Βεβαίως, δεν με έπιασε έτσι ξαφνικά, η περιέργεια για τον μισθό του, όμως με ερέθισε το πρόσφατο (18.10 ) άρθρο του στα “Νέα”, όταν είδα να τον πιάνει ο πόνος για τα γεροντάκια με τις χαμηλές συντάξεις και τους ψηλούς μισθούς της κομματικής αριστοκρατίας στις Δ.Ε. που προκαλούν περικοπή των εισοδημάτων των υπόλοιπων εργαζομένων και αυξήσεις στους φόρους.
Τι αναφέρει στο άρθρο αυτό ο Ι.Π., για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις:
«.. ο χώρος των ΔΕΚΟ συμπυκνώνει τα χειρότερα χαρακτηριστικά της ελληνικής υπανάπτυξης: φαυλότητα, κομματισμός, ανοργανωσιά, κακοδιαχείριση, διαφθορά, σπατάλη, ανικανότητα... Σε αυτά προστίθεται συνήθως ένα καθεστώς άτυπης αλλά καταστροφικής συνδιοίκησης µε τους οικείους συνδικαλιστές.» Ακόμη:

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την ανεργία αποσπασματα από τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους

Δημοσιογράφος: Διαβάζω εδώ με βάση τις εκτιμήσεις τις δικές σας, δεν συμφωνείτε βέβαια με τα όσα λέει ηEUROSTAT για το 2010 και για το 2011, ούτε και το 2011 που λέτε ότι θα φτάσει στο 14,3%. Η δική σας εκτίμηση ποια είναι για την ανεργία στο τέλος του μνημονίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το μνημόνιο;

          «Το μνημόνιο υπήρχε και πριν το μνημόνιο η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η Συνθήκη της Λισσαβόνας, η Κοινή Αγροτική Πολιτική. Όλα αυτά δεν ήταν ένα είδος μνημονίου, τώρα ανακάλυψαν μερικοί ότι είμαστε σε επιτήρηση; Κάθε χρόνο πήγαινε η κυβέρνηση και έδινε στοιχεία και μάλιστα αναγκαζόταν να μαγειρέψει και τα στοιχεία με βάση την «Α» ή την «Β» μεθοδολογία για να είναι εντάξει τα στοιχεία.
          Εκχώρηση αν θέλετε αρμοδιοτήτων και κυριαρχικών δικαιωμάτων έχει γίνει από το '92. Το μνημόνιο ορίζει σε 2 χρόνια να πάρουν μέτρα που κάτω από άλλες συνθήκες θα τα παίρνανε σε περισσότερα χρόνια. Και αν θέλετε, στην Ελλάδα καθυστέρησαν να παρθούν μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ φώναζε στη Νέα Δημοκρατία ότι καθυστερεί, η Νέα Δημοκρατία έλεγε το ίδιο στο ΠΑΣΟΚ. Και αν ακούσετε τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς των επιχειρηματικών ομίλων η κριτική που έκαναν και στα δύο κόμματα είναι ότι καθυστέρησαν! Σε φιλολαϊκά μέτρα; Όχι, ότι καθυστέρησαν σε αντιλαϊκά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ικαρία.



Ξημερώνοντας η 19η του Οκτώβρη βρήκαμε διαφορετικό τον τόπο μας.
Οι συνέπειες της 20ωρης καταρρακτώδους βροχής της προηγούμενης είναι τραγικές:
Ένας νέος άνθρωπος πλήρωσε με τη ζωή του καθώς καταπλακώθηκε από τα μπάζα του σπιτιού του που κατέρρευσε.
Βιβλικές καταστροφές σε ολόκληρο το νησί:
Το Καρκινάγρι αποκλεισμένο από την υπόλοιπη Ικαρία, χωρίς ηλεκτροδότηση και παροχή νερού, πνιγμένο σε τόνους λάσπης. 
Κατακομματιασμένο και σχεδόν διαλυμένο το οδικό δίκτυο του νησιού, γεφύρια βουλιαγμένα, ξηλωμένα οδοστρώματα, μπάζα και λάσπη παντού.
Πλημμυρισμένα εκατοντάδες σπίτια.
Κατεστραμμένες γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Δεκάδες αυτοκίνητα παρασυρμένα από τα ορμητικά νερά.
Τσακισμένες ή βουλιαγμένες δεκάδες βάρκες
Ξεριζωμένα δέντρα παντού.