Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη σχετικά με τις χιλιάδες απολύσεις της Peugeot.


Καταψηφίζοντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την έκθεση " Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση" , ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης υπογράμμισε τα εξής:



"Είναι γνωστή η θέση του ΚΚΕ ότι το λεγόμενο «Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση» αποτελεί μέσο χειραγώγησης της συνείδησης και εκτόνωσης της αγανάκτησης των εργαζομένων, μοιράζοντας ψίχουλα παρηγοριάς στους εργάτες που πετιούνται στην ανεργία από τους καπιταλιστές.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου : Για τους απλήρωτους εργαζόμενους στη λεγόμενη «κοινωφελή εργασία».

Τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας είναι σήμερα η πιο απάνθρωπη μορφή εκμετάλλευσης των ανέργων που εμπνεύστηκαν οι εγκέφαλοι της ΕΕ. 


Μια μορφή σύγχρονου δουλεμπορίου και μαύρης εργασίας που εφαρμόζουν μαζί η κυβέρνηση, η ΕΕ και διάφορες ΜΚΟ με:
α) αποδοχές κατ’ ανώτατο όριο 625 ευρώ μηνιαίως, «κατά παρέκκλιση των νομίμων αμοιβών που προβλέπονται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στις οικείες συλλογικές συμβάσεις»,

Κυβέρνηση και Τρόικα νομοθετούν τα σύγχρονα Νταχάου

Σε «Κόλαση» μετατρέπουν τη δουλειά και τη ζωή των εργαζομένων οι νέες ανατροπές στα εργασιακά που σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο συμφώνησαν και προωθούν σε εφαρμογή. Ενα ένα τα μέτρα και όλα μαζί συνιστούν νέο βάρβαρο χτύπημα στην εργατική τάξη, πολύ περισσότερο που έρχονται να προστεθούν σε όλες τις προηγούμενες ανατροπές, ιδιαίτερα αυτές που επιβλήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια.
Γι' αυτό είναι τουλάχιστον βάναυση πρόκληση στη νοημοσύνη των εργαζομένων το σκηνικό που στήθηκε τις προηγούμενες μέρες περί «σκληρών διαπραγματεύσεων» της συγκυβέρνησης, που μάλιστα πέτυχε να «σώσει» δικαιώματα και να αποτρέψει τα χειρότερα. Γιατί τα χειρότερα είναι εδώ. Ετοιμάζονται για προώθηση στη Βουλή και το δηλητήριο που ποτίζει όλους τους εργάτες δε γίνεται ροδόνερο με όση προπαγανδιστική χρυσόσκονη και να το πασπαλίσουν οι κυβερνητικοί και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ. Τα σύγχρονα Νταχάου δεν μπορούν να μπογιατιστούν όσους Γκέμπελς και αν επιστρατεύσουν.
Θα απολύουν αναζητώντας φτηνότερους εργάτες
Για το ζήτημα των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης που τόσο ντόρο σήκωσε η κυβέρνηση η αλήθεια είναι ότι εκ νέου, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, μειώνεται το ύψος της μέσα από τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης.

Μπίζνες σε δήμους και περιφέρειες της χώρας με ελληνογερμανική συνεργασία

Μπίζνες σε δήμους και περιφέρειες προωθούνται μέσα από ελληνογερμανική συνεργασία που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και τη γερμανική κυβέρνηση. Η συνεργασία αυτή είχε εγκαινιαστεί και οριστικοποιηθεί σε συνάντηση που είχε γίνει αρχές Σεπτέμβρη ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Φούχτελ.
Η υλοποίηση αυτής της συνεργασίας θα οδηγήσει σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δράσεων που σήμερα ασκούν οι δήμοι. Ο δρόμος στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη στρωθεί, καθώς το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι δήμοι από τις δραματικές μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση, αλλά και η ίδια η πολιτική τους, που με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση σπρώχνει σε ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποιείται μεθοδικά από τη συγκυβέρνηση για την παράδοση της λειτουργίας τους στο κεφάλαιο.
Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο που έχει σταλεί στους δήμους. Ανάλογα με τον αριθμό (ξεκινώντας από το 1 ως το πιο σημαντικό) ο δήμος προτείνει σε ποιους τομείς χρειάζεται συνεργασία και μεταφορά τεχνογνωσίας από τους Γερμανούς. Αυτοί οι τομείς είναι πρώτοι υποψήφιοι για επιχειρηματική δράση
 

Κίνδυνος αποκλεισμού για επτά νησιά

Χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία θα μείνουν επτά νησιά της Δωδεκανήσου (Λειψοί, Κάλυμνος, Σύμη, Τήλος, Νίσυρος, Αστυπάλαια και Καστελλόριζο) εάν τελικά το οχηματαγωγό «Διαγόρας» διακόψει τα δρομολόγιά του από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, επειδή απορρίφθηκε η αίτηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας Attica Group για συμμετοχή στον διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χθες η εταιρεία, η οποία υποστηρίζει ότι η απόρριψη της συμμετοχής έγινε «για καινοφανείς και άκρως πρωτότυπους τυπικούς λόγους», συγκεκριμένα γιατί «δήθεν λείπει μία λέξη από μία πρόταση ή γιατί δεν έχει προσκομιστεί μία σφραγίδα που όχι μόνο δεν απαιτείται από την προκήρυξη, αλλά έχει και διά νόμου καταργηθεί».

Οι Ορνιθες και οι κότες

Της Λιάνας Κανέλλη
 
Ο λαός που δουλεύει και μοχθεί, που θρέφει τη φαμίλια του θεωρώντας την κότα, τον κόκορα και το κοτέτσι, τ΄ αυγά και το κρέας των πουλερικών δυναμωτική τροφή μεγάλης αξίας,
Ο λαός που μπορεί να μην ξέρει τον Αριστοφάνη αλλά τον έχει μέσα του στα δύσκολα και τον ξεθάβει από τα θέατρα με το πανάκριβο εισιτήριο, σε δυσβάσταχτη για την τσέπη του απόσταση,
Ο λαός που αντιστέκεται και ματώνει στα μπλόκα της Κοκκινιάς, στις Καισαριανές και τα Δίστομα, στην Κρήτη και στο Χαϊδάρι και στη Μέρλιν -μέρες που είναι-
Ο λαός μούσα των Ελύτηδων και των Ρίτσων του,
Δε βρίζει «κότα» το δειλό, το φοβισμένο, τον έστω άθλιο διπλανό στην πόρτα του. Καμιά φορά, με πολιτισμική φυσική κατάρτιση, αυτή που δίνει ο μόχθος κι η δόξα του, άντε να πει και κουτορνίθι. Ετσι που να μην προσβάλλει βαριά κι ανεπανόρθωτα, μήτε τον άνθρωπο μήτε τ' ορνίθι.

"Αν αλλάξετε την Αλέκα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ"

Αναδημοσίευση από το προσωπικό μπλογκ Messy Greek Salad του αναγνώστη μας Tony  



Όταν άλλοι βάζουν όρους σε κάθε έκφανση της προσωπικής και επαγγελματικής σου ζωής, συνήθως, αντί να παλέψεις ώστε να τους ανατρέψεις, επιλέγεις μια πιο εύκολη λύση: ψάχνεις χώρο ώστε να θέσεις και εσύ, δικούς σου κυριαρχικούς αυτοσχέδιους και συνήθως παράλογους όρους σε οτιδήποτε σε παίρνει. Έτσι, σχεδόν εκδικητικά. Άλλες φορές είναι στα παιδιά σου, άλλες στον σκύλο σου, συνήθως στη γυναίκα σου, και ενίοτε στα κόμματα που ζητούν την ψήφο σου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ !


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Οι οργανώσεις μας, καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας χωρίς καμία καθυστέρηση να αποφασίσουν :
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ  
Να βουλιάξουν οι πλατείες και οι δρόμοι από τον κόσμο.