Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Προϋπολογισμός 2014 : "...η αντιπαράθεση για το εάν επετεύχθη ή όχι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποπροσανατολιστική γιατί συγκαλύπτει τον αντιλαϊκό του χαρακτήρα."

 Προϋπολογισμός 2014


Κατατέθηκε χτες ο κρατικός Προϋπολογισμός (ΚΠ) για το 2014 και είναι προφανές ότι η εκτέλεσή του θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση της θέσης της λαϊκής οικογένειας.
Η υλοποίηση των στόχων του ΚΠ αποτελεί και τη βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Αλ.Τσίπρας–ΣΥΡΙΖΑ στη «σιγουριά» ΕΕ και ευρωζώνης

«Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη» (από την ομιλία Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας)

Το απόσπασμα αυτό από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα σε συνέδριο με θέμα «Μπορεί να διασωθεί η ευρωζώνη;» αποτελεί μία ξεκάθαρη τοποθέτηση που εντάσσει με τον πιο «επίσημο» τρόπο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που συνδέουν την τύχη της με το βαθμό εξάρτησής της από τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Συντάσσεται με τις δυνάμεις που ενάντια σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε εστία αντίστασης του εργαζόμενου λαού επισείουν τον μπαμπούλα των δανειστών, τις συμφωνίες-θηλιά του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Πέρα από όλα τα άλλα, η τοποθέτηση αυτή του Αλ. Τσίπρα στέκεται ενάντια και υπονομεύει τους αγώνες των εργαζόμενων και όλου του λαού ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Διεκδικείς τα δεδουλευμένα; Θάνατος !

 Οργή και ανείπωτη οδύνη προκαλεί η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, 28 χρονών, στο κέντρο της Αθήνας. 


Συγκεκριμένα, ο 28χρονος νέος, πήγε μαζί με τη φίλη του σε εστιατόριο στην Ομόνοια για να ζητήσουν τα δεδουλευμένα της, ύψους 700 ευρώ. Σε απάντηση,  ο εργοδότης κάλεσε πληρωμένο μπράβο, ο οποίος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το νέο.

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 Συνάντηση με το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είχε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παρουσίασαν τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική και επηρεάζουν όλο το λαό. Αναφέρθηκαν στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του ΕΟΠΥΥ, τον περιορισμό των δημόσιων δομών, τις δραματικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, τις απολύσεις προσωπικού, τις μειώσεις των παροχών των ασφαλισμένων, το νέο σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κομμουνιστικό Kόμμα Kίνας: Η αγορά κύριο πρόταγμα.Νέα μέτρα ξέφρενης ενίσχυσης του καπιταλισμού.

 Έληξαν πρόσφατα οι εργασίες της 3ης Oλομέλειας του 18ου Eθνικού Συνεδρίου του KKK, που χαρακτηρίστηκε μία από τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών.


Mέσα από τις αποφάσεις της, καθορίστηκε η στρατηγική της επόμενης δεκαετίας, με βασικό στόχο την «αναγνώριση της αποφασιστικής λειτουργίας των αγορών στην κατανομή των πόρων».

Red Attack: Αφίσες για το Σοβιετικό Διαστημικό Πρόγραμμα!

Αφίσες για το Σοβιετικό Διαστημικό Πρόγραμμα! 

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας : Ανακοίνωση για τον Προϋπολογισμό 2014.

 Σε ανακοίνωσή του για τον Προϋπολογισμό του 2014, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:


«Στον Κρατικό Προϋπολογισμό αποτυπώνεται αφενός μεν η συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες και αφετέρου η νέα μείωση των κρατικών δαπανών για Παιδεία, Υγεία, για τις επιχορηγήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ΟΤΑ.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ... Ο ΣΥΡΙΖΑ και το κίνημα.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ και το κίνημα


Μία απ' τις ερωτήσεις που δέχτηκε ο Αλ. Τσίπρας απ' την «Αυγή», στο πλαίσιο της συνέντευξης που της παραχώρησε, αφορούσε στο «παράπονο» μιας άνεργης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κράτησε τον κόσμο στους δρόμους το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές. 
Και απάντησε: «Ο κόσμος δεν είναι σπίτι του.

Η προοπτική που τους ταράζει.Από τον Ριζοσπάστη.

Η προοπτική που τους ταράζει




«Επιτέθηκε κατά όσων επιχειρούν να επιβάλουν "ζαχαριαδική τακτική" στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» (ο Πέτρος Τατσόπουλος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ)

«Δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το σημερινό μνημονιακό - μιντιακό μπλοκ» (ο Αλ. Τσίπρας στην ίδια συνεδρίαση)