Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου για το τραγικό δυστύχημα στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης.


Από μέρους του ΑΚΕΛ εκφράζω τη θλίψη και την οδύνη μας για τη νέα τραγωδία που έπληξε τον τόπο μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την συμπάθεια μας στους συγγενείς των νεκρών και σ’ όλους τους τραυματίες.
Η πλήρης και σε βάθος διερεύνηση του τραγικού περιστατικού είναι για μας εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά και να διαφανεί τι ακριβώς έγινε. Για το ΑΚΕΛ είναι αυτονόητο ότι ως αποτέλεσμα της πλήρους διερεύνησης θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.
Ως ΑΚΕΛ διαπιστώνουμε ότι από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει η αποφασιστικότητα να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες. Η μετάκληση ξένων εμπειρογνωμόνων αποδεικνύει στην πράξη ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί πλήρη και αντικειμενική διαλεύκανση των γεγονότων.
Την ίδια στιγμή καλούμε όλους όπου κι’ αν ανήκουν πολιτικά να επιστρατεύσουν όλα τα αποθέματα σοβαρότητας και υπευθυνότητας, και να σταματήσουν να χτίζουν κομματικές πολιτικές πάνω στην ανθρώπινη τραγωδία. Να πάψουν να φορτίζουν την κοινωνία κτίζοντας πάνω στον ανθρώπινο πόνο πριν καν η Κύπρος κηδέψει τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Θεσσαλονίκη: Mετά το μεσοπρόθεσμο τι;

Εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Θεσσαλονίκη:
Mετά το μεσοπρόθεσμο τι;


Πρωτοβουλία των Περιφεριακών Συμβούλων Αττικής του ΚΚΕ για τη λήψη μέτρων δασοπροστασίας.

Προς:
-          Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κο Καράμπελα
-          Περιφερειάρχη Αττικής, κο Σγουρό
-          Κοινοποίηση ΜΜΕ


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, που εκλέχτηκαν με το συνδυασμό της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», επανειλημμένα έχουνε θέσει το ζήτημα να συζητήσει και να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο μέτρα  για την προστασία των δασών και ειδικότερα την προστασία τους από πυρκαγιές.
Παρά την επιμονή μας, έχετε αρνηθεί να συζητήσουμε και κατά συνέπεια να αποφασίσουμε ενέργειες και μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών, αλλά και για την αντιμετώπιση τους, εάν εκδηλωθούν.

Όταν η απομόνωση συναντάει την πλατεία-Από το ιστολόγιο της δεκαπενθήμερης εφημερίδας του Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.(μ-λ).

Η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ στη 48ωρη δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι προκάλεσε έκπληξη, όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια του κινήματος των πλατειών και παρά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν τις πρώτες μέρες σε μέλη, οπαδούς του, αλλά και σε ευρύτερο κόσμο της Αριστεράς και όχι μόνο.Δέσμιο της εδώ και δεκαετίες επιλογής του να παίζει στο πλαίσιο του αποδεκτού από το σύστημα, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, και να μην υπερασπίζεται τις όποιες μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου λαού από τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής, κράτησε την ίδια στάση απομάκρυνσης και απομόνωσης, όσο μπορούσε τουλάχιστον, του κόσμου του από το κίνημα. 

Δήλωση Ν. Χουντή την «παραίτηση» του προέδρου του ΕΦΕΤ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Γερμανικό πανευρωπαϊκό σκάνδαλο του E.coli και του Γερμανικού κολοσσού Lidl μεταλλάσσεται σε πολιτικό σκάνδαλο στην Ελλάδα.
Δεν θα ήθελα να πιστέψω αυτό που φημολογείται για μέρες και που παρουσιάζεται σήμερα σε όλο το διαδικτύου, ότι ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ υποχρεώθηκε σε παραίτηση εξαιτίας της ανακοίνωσης  που εξέδωσε πριν λίγες μέρες ο ΕΦΕΤ, ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο E.Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl στη Βόρειο Ελλάδα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων.


Τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη δουλειά τοποθέτησαν μαζί κυβέρνηση, ΝΔ, Καρατζαφέρης, δηλαδή να διευθύνουν τη λεηλασία και τη μοιρασιά του εναπομείναντα δημόσιου πλούτου υπέρ των πιστωτών, με απολύσεις και χωρίς καν τον τυπικό κοινοβουλευτικό έλεγχο. Είναι φανερό γιατί η ανοιχτή συναίνεσή τους προχωρά μαζί με το θράσος τους.

ΣΥΡΙΑ: Οξύνεται η διπλωματική ένταση με ΗΠΑ και Γαλλία.Υποστηρικτές του Άσαντ μπήκαν στην Αμερικάνικη πρεσβεία στην Δαμασκό και προκάλεσαν ζημιές.Επιτέθηκαν και στην Γαλλική πρεσβεία.



Από χτεσινή διαδήλωση ενάντια στις παρεμβάσεις ΗΠΑ και Γαλλίας
Ανεβαίνει το διπλωματικό θερμόμετρο ανάμεσα στη συριακή ηγεσία και στις ΗΠΑ μετά και από τη χτεσινή επίθεση πλήθους ανθρώπων που δήλωναν υποστηρικτές της κυβέρνησης Ασαντ κατά της αμερικανικής πρεσβείας αλλά και της κατοικίας του Αμερικανού πρέσβη στη Δαμασκό. Από την οργή του πλήθους δε γλίτωσε ούτε η γαλλική πρεσβεία, όμως σαφώς η σφοδρότητα της επίθεσης ήταν πολύ μικρότερη.
Τα γεγονότα αυτά εξελίχθηκαν αργά χτες το μεσημέρι σε κεντρικά σημεία της συριακής πρωτεύουσας. Στην περίπτωση της αμερικανικής πρεσβείας μάλιστα μέρος του πλήθους κατάφερε να εισέλθει μέσα στο κτίριο από όπου απομακρύνθηκε λίγο αργότερα.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Π. Σαράντης – Π. Τσούτσιας ).


•    Aντί να ψηφίζουμε μεσοπρόθεσμα προγράμματα, μνημόνια, νέα σκληρά μέτρα που δημιουργούν  μεγαλύτερη οικονομική ύφεση  και βαθαίνουνε το χρέος, αντί να βυθίζουμε την κοινωνία μας στην απελπισία, το πιο απλό που θα έπρεπε να έχουμε κάνει, όχι τώρα, αλλά ένα χρόνο πριν, είναι να διεκδικήσουμε την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους .
•    Αντί να εφαρμόζουμε πιστά τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που μας οδηγούν στον όλεθρο, είναι να πούμε στους εταίρους μας, ότι εμείς δε σωζόμαστε με νέα επαχθή ακριβά δάνεια και μάλιστα με την προϋπόθεση αυτά τα δάνεια να μην τα δίνουμε για να κάνουμε ανάπτυξη, αλλά να αποπληρώνουμε  τα προηγούμενα χρέη. Θέλουμε λύση Ευρωπαϊκή λοιπόν.
•    Εδώ έχουμε ένα συστημικό ευρωπαϊκό πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική του ευρώ και έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορείς να έχεις μια νομισματική ενοποίηση χωρίς κοινή οικονομική πολιτική.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς τον Πρωθυπουργό για τον "Καλλικράτη".



Η εξάμηνη εφαρμογή του Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» αποδεικνύεται έμπρακτα ότι έχει βασική αποστολή την υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, η οποία εκφράζεται με τη φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, την ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και την πολιτική χειραγώγηση των εργαζόμενων στις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Οι περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Περιφερειών και των Δήμων το 2010 - 2011 ανήλθαν σε 1,4 δις ευρώ με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Σύσκεψη της Γραμματείας Ενέργειας του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Ιούλη στις 7μ.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Γραμματεία  ΠΑΜΕ στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ      
                                                                              
Οι εξελίξεις στο χώρο της Ενέργειας είναι ραγδαίες. Η κυβέρνηση με την ανοιχτή στήριξη της ΝΔ του ΛΑΟΣ και του κόμματος της κ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ προχωράει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση  της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Ήδη έχει ψηφιστεί  μέσα από το μεσοπρόθεσμο η παραπέρα μετοχοποίηση της ΔΕΗ κατά 17%, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, η πώληση λυχνιτών μονάδων. Προωθείται στα πλαίσια αυτά στην βουλή  νόμος για τον διαχωρισμό των διχτύων Μεταφοράς και Διανομής στην ΗΛ ΕΝΕΡΓΕΙΑ αλλά και στο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ και βέβαια στα σχέδια της είναι η ολοκληρωτική παράδοση του Ενεργειακού τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πορεία αλληλεγγύης στη Γάζα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» που μαζί με άλλες αλληλέγγυες συλλογικότητες και οργανώσεις καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην Βουλή την Τρίτη 12 Ιούλη στις 7 μμ.

- Για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη τακτική και θέση της ελληνικής κυβέρνησης που απαγόρευσε τον απόπλου του στόλου της ελευθερίας για τη Γάζα από τα ελληυνικά λιμάνια. - Για να δηλώσουμε την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στην διεθνή πρωτοβουλία για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

20ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ .Έγραψε ιστορία. Με πλούσιο πρόγραμμα και τη μεγαλύτερη από ποτέ συμμετοχή της νεολαίας, χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες από όλη τη χώρα αντάμωσαν στη Ρούμελη.

Με πλούσιο πρόγραμμα και τη μεγαλύτερη από ποτέ συμμετοχή της νεολαίας, χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες από όλη τη χώρα αντάμωσαν στη Ρούμελη
Τα 20ά γενέθλια των αντιιμπεριαλιστικών διήμερων της ΚΝΕ βρήκαν το φετινό να διοργανώνεται (Παρασκευή ως Κυριακή) στην ανταρτομάνα Ρούμελη, τη Ρούμελη των λαϊκών αγώνων και των αλύγιστων αγωνιστών. Ενα Διήμερο που έγινε με βάση τα Καμένα Βούρλα και η δράση του απλώθηκε σε όλη την γύρω περιοχή (από Λαμία ως Αγόριανη κι απ' την Ξηριώτισσα ως τα Μάρμαρα). Με πλούσιο πρόγραμμα και τη μεγαλύτερη από ποτέ συμμετοχή της νεολαίας, χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες από όλη τη χώρα συναντήθηκαν σε ένα αγωνιστικό Διήμερο που αποτέλεσε εξέλιξη μιας δουλειάς που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια και έθεσε - όπως άρμοζε - ψηλά τον πήχη για όσα είναι να γίνουν μπροστά.

Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη ήταν η Άννα Ζωηρού-του Ταμείου των Αποκρατικοποιήσεων.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-kourdistoportocali.com



Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου των Αποκρατικοποιήσεων έχει ως εξής:
1. Πρόεδρος: Ιωάννης Κουκιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής, πρώην Πρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
2. Διευθύνων Σύμβουλος: Kωνσταντίνος Μητρόπουλος: διδάκτωρ του London Business School, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, με ιδιαίτερη εμπειρία στη Διοίκηση έργων (project management) και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αγγλικού Chamber of Commerce.
3. Εντεταλμένος Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος): Ανδρέας Ταπραντζής, διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, πρώην Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου
4. Αντώνιος Βαρθολομαίος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Fordham της Νέας Υόρκης, στέλεχος επιχειρήσεων, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, με εμπειρία σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων.
5. Άννα Ζωηρού, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, επιστημονική σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Χώρος Αριστερά στην πλατεία»

Ο χώρος αυτός δεν είναι, όπως λεγόταν, του ΚΚΕ(μ-λ), αλλά χώρος ο οποίος στήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ) και άλλων συναγωνιστών σαν αποτέλεσμα της μάχης που δινόταν για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Φυσικά δεν καταλήξαμε σε αυτό ως ένδειξη υποταγής σε αυτούς που απαγόρευαν το μοίρασμα κομματικής προκήρυξης, κάτι που δεν σταμάτησε άλλωστε, αλλά σαν προσπάθεια να μπορέσουμε να επικεντρώσουμε στο πλέον επίδικο, που δεν είναι άλλο από το κίνημα και τη συνέχισή του.
Είναι και ένα εργαστήρι ανταλλαγής απόψεων, αντιπαραθέσεων, διαμόρφωσης προτάσεων, ακόμη και επιτόπου ομαδοποιήσεων με σκοπό την προώθηση του κινήματος αντίστασης από καλύτερες θέσεις και με άμεση συμμετοχή του λαού σε αυτές τις διαδικασίες. Θα μπορούσαν να διοργανώνονται με την ενθάρρυνση της συνέλευσης ανάλογες πρωτοβουλίες, όπου θα δινόταν η δυνατότητα να εκφράζεται πιο πολύς κόσμος, χωρίς χρονικά όρια, και να καταλήγουν ακόμη και σε προτάσεις για τη συνέχιση του κινήματος που θα κατετίθεντο μετά σε αυτήν, αποκτώντας έτσι έναν πιο ουσιαστικό και συντονιστικό χαρακτήρα.

Αλληλεγγύη στον Κυπριακό λαό ! (στην κυβέρνηση του όχι! )

Η προφανής αυτή διευκρίνιση μας ήρθε αυτόματα σχεδόν στο μυαλό διαβάζοντας απόσπασμα από το τηλεγράφημα που έστειλε το ΚΚΕ στο ΑΚΕΛ αναφορικά με το σημερινό μακελειό στην ναυτική κυπριακή βάση. «Το Κόμμα μας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή του στον Κυπριακό λαό και την κυβέρνηση και έχουμε την πεποίθηση πως θα καταφέρουν να ξεπεράσουν κι αυτή τη δύσκολη δοκιμασία», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Και τα ερωτήματα που ξεπηδούν είναι πρόδηλα
1) Σε όλη την κυβέρνηση στέλνει την αλληλεγγύη του ο συντάκτης του τηλεγραφήματος ή εξαιρούνται αυτοί που «παραιτήθηκαν» κακήν-κακώς δηλαδή ο Υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς;
2) Για το κύμα καταγγελιών και οργής που έχει ξεσπάσει στην Κύπρο για τις ολοφάνερες ευθύνες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας που άφησαν κάτω από τον καυτό ήλιο επικίνδυνα πυρομαχικά άκουσε τίποτε ο συντάκτης του αλληλέγγυου τηλεγραφήματος;
3) Και με την ευκαιρία. Πως μπορεί να ονομαστεί η πολιτική που δέχεται εντολές από τους Αμερικάνους και τους Ισραηλινούς και κατάσχει με πειρατικό τρόπο φορτία που κατευθύνονται σε κράτος που θεωρείται εχθρικό για την Ουάσιγκτον και το Τελ-Αβίβ ;
Κατά τα άλλα, απόλυτη αλληλεγγύη στην δοκιμασία του Κυπριακού λαού αλλά και απόλυτη καταδίκη των ενόχων της τραγωδίας που είναι πρώτα από όλα η κυπριακή κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία.
Δ.Π.

Δήλωση του Δ.Παπαδημούλη για τις επιθέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και τα αποτελέσματα σχετικής δημοσκόπησης της ΚΑΠΠΑ Research

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ερωτηθείς στο περιστύλιο της βουλής  για τις επιθέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και τα αποτελέσματα σχετικής δημοσκόπησης της ΚΑΠΠΑ Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, δήλωσε:
Μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν πείθεται από την κυβερνητική κασέτα ότι για «όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: «ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ» ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ



Σε δραματική μείωση των νοσοκομειακών κλινών του ΕΣΥ, μεγαλύτερη ακόμη και από τις απαιτήσεις του Μνημονίου, κατέληξε η τελική πρόταση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων περί λειτουργικών αναδιατάξεων μονάδων υγείας.
Συνολικά αφαιρούνται 11.873 οργανικές κλίνες - αντί των 10.000 που απαιτούσε η τρόικα -, ενώ μειώνονται επίσης κατά 2,361 οι κλίνες για τακτικές και έκτακτες ανάγκες και παραδίδονται 550 νοσοκομειακές κλίνες στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Δελτίο Τύπου-Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής-Ο Καμίνης εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης

alt
 Μέτωπο Αλληλεγγύης  και Ανατροπής
 Δελτίο τύπου
 Τον τίτλο του  πιο πειθήνιου και άμεσα ανταποκρινόμενου υπαλλήλου της κυβέρνησης διεκδικεί ο δήμαρχος της Αθήνας. Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις δηλώσεις του περί «τσαντηριών» στην πλατεία Συντάγματος και περί της ευθύνης του Δήμου Αθηναίων ο μνημονιακός υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου και ανέλαβε δράση ο Καμίνης.