Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ξεσηκωμός ! - ΠΑΜΕ: Όλοι στους δρόμους! Όλοι την Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια !


Σε κινητοποίηση την Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια καλεί το ΠΑΜΕ για να ακυρωθούν τα σχέδια πτώχευσης του λαού! Να ειπωθεί ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο! Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:  
«Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Ακούστε τη φωνή του ΠΑΜΕ
Το αδηφάγο κεφάλαιο μας θέλει να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη.
Μας θέλει γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους.
Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα συνεχόμενα μνημόνια.

Άρης Σκιαδόπουλος - Κανάλια αποβλήτων!


Ως πρόλογος:
Απομεσήμερο στο σπίτι του Χαρίλαου, στο Χαλάνδρι, πριν από κάποια χρόνια. Ανάβει την πίπα και με ρωτάει:
– Δεν μι λες; Κάποιους Αγγιλάτους…Βαγγιλάτους, πως τουν λεν…
– Ευαγγελάτος Πρόεδρε.
– Αι γειάσου! Τίναι τούτος ρε παιδάκι μ;
– Από μας προέρχεται Πρόεδρε, τον είχαμε στην «ΠΡΩΤΗ».
– Τι λε ρε παιδάκι μ ! Τέτοια λουλούδια ιμείς τα βγάλαμε;
Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, που ντρέπομαι να δηλώσω την επαγγελματική μου ιδιότητα.

ΠΑΜΕ - Άμεσα Μέτρα Προστασίας για Όλους τους Ανέργους


Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα που έχει απομείνει και πρέπει να αξιοποιήσει το εργατικό-λαικό κίνημα είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη.
 Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις που παίζονται στις πλάτες τους παθητικά. Δε φταίνε για την ανεργία τους, δεν τους χαρίζεται το επίδομα. Αντιθέτως πρέπει εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε από κοινού εργαζόμενοι-άνεργοι συνολικά μέτρα προστασίας και ανακούφισης.

Άλλη μια καταδίκη του Μπερλουσκόνι, πάλι γλιτώνει τη φυλακή!

  EPA/FLAVIO LO SCALZO
Δικαστήριο της Νάπολης καταδίκασε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την δωροδοκία ενός γερουσιαστή με στόχο να ανατρέψει την κυβέρνηση το 2008 και τον καταδίκασε να εκτίσει 3 χρόνια φυλάκιση, επιβάλλοντάς του ταυτόχρονα πενταετή στέρηση του δικαιώματός του να εκλέγεται, όμως η απόφαση αυτή δεν αναμένεται να εφαρμοστεί, καθώς το αδίκημα θα παραγραφεί το φθινόπωρο.

ΟΧΙ άλλα μνημόνια! Προκήρυξη της ΟΚΔΕ


Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι,
Το εκκωφαντικό αποτέλεσμα–μήνυμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου είναι σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα σε όλη τη χώρα δηλώσαμε καθαρά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν γυρίζουμε πίσω στα μνημόνια. Ότι πέντε χρόνια οργανωμένης διάλυσης της οικονομίας, κατάργησης της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, καταστροφής θέσεων εργασίας, συλλογικών συμβάσεων, μισθών, συντάξεων, υγείας, ασφάλισης, παιδείας, δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι αρκετά. Ως εδώ! Αναζητούμε ένα άλλο μέλλον, που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντά μας και όχι των δανειστών τοκογλύφων!

Νίκος Μπογιόπουλος - ΑΤΜ σημαίνει «Αριστερό Τρίτο Μνημόνιο»;


 Πρώτο: Χτες την ώρα που η ειδησιογραφία κατακλυζόταν από τις πληροφορίες για το αίτημα της κυβέρνησης Τσίπρα για την επιβολή ενός τρίτου Μνημονίου με νέα αβάσταχτα μέτρα εναντίον του λαού που έχει ήδη γονατίσει υπό το βάρος των δυο προηγούμενων Μνημονίων, ο κ.Τσίπρας επιδιδόταν στο Ευρωκοινοβούλιο σε μια ρητορική βγαλμένη από την προεκλογική περίοδο.
    Το βλέπουμε, λοιπόν, να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας: «Άλλαξε ο Μανολιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς». 

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει τον αβάστακτο λογαριασμό είτε με συμφωνία - 3ο μνημόνιο είτε με grexit.


Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, παίρνοντας το λόγο σήμερα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τρόϊκα, σημειώνοντας τα εξής:   
"Τόσο η ΕΕ κι όλα τα όργανά της όσο κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με προκλητικούς εκβιασμούς επιδιώκετε να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός που έχει ήδη πτωχεύσει, τα νέα πολύ σκληρά μέτρα που απεργάζονται σε βάρος του.