Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μόνη σωτηρία το σάρωμα του σάπιου συστήματος.

Μόνη σωτηρία το σάρωμα του σάπιου συστήματος.

Παπαγεωργίου Βασίλης
Όσο και αν ο πρωθυπουργός δηλώνει «αισιόδοξος», όσες φορές και αν χρησιμοποιεί τη λέξη «ελπίδα», όσο και να μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις για «έξοδο από την κρίση» και «ανάπτυξη», ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να εξωραΐσει την εφιαλτική πραγματικότητα ούτε βέβαια τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης της κρίσης. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η πλουτοκρατία γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να κρατάνε το λαό σκυφτό μόνο με την τρομοκρατία της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, της απόλυτης φτώχειας και της πείνας, αλλά χρειάζεται να του πουλάνε και κάποιες φρούδες ελπίδες ότι τάχα υπάρχει «φως στην άκρη του τούνελ», ακριβώς για να κάνει υπομονή και να δείχνει ανοχή στην πολιτική που του καταστρέφει τη ζωή.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Καταγγελία της σύλληψης του προέδρου του Σωματείου εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τρομοκρατική σύλληψη από την αστυνομία του προέδρου των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, Γιώργου Σιφωνιού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να εκφράσουν ενεργητικά την αλληλεγγύη τους στο συλληφθέντα συνδικαλιστή και στον πολυήμερο ηρωικό αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας για το ψωμί και τη δουλειά τους. Η νίκη των απεργών χαλυβουργών θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

Πόσο «αριστερή» είναι η ΔΗΜΑΡ;

Άρθρο του Δημήτρη Πανταζόπουλου


Η δημοκοπική άνοδος της ΔΗΜΑΡ την τελευταία περίοδο που την εμφανίζει 2ο  κόμμα σχεδόν σε όλες τις δημοκοπήσεις αποτελεί σημείο των καιρών. Το κόμμα που διασπάστηκε από τον ΣΥΝ γιατί τα στελέχη του θεωρούσαν τον ΣΥΝ «ακραία» ριζοσπαστικό (και υποστήριζαν την προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ – πριν βέβαια αυτό γίνει κομμάτια…) που μέχρι πρότινος δεν έμπαινε καν στη βουλή, σήμερα εμφανίζεται να έχει μια μεγάλη «δυναμική».  Είναι σαφές ότι η κρίση, η κυβέρνηση συνεργασίας και οι πολιτικές που ακολουθούνται προκαλούν ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό – αλλά πόσο μεγάλη ανατροπή συντελείται με την άνοδο της ΔΗΜΑΡ;

Ανακοίνωση του KKE για τη σύλληψη του Προέδρου του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας Γιώργου Σιφωνιού

 
Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αγανάκτηση σε όλους τους εργαζόμενους και στο λαό την τρομοκρατική σύλληψη από την αστυνομία του προέδρου του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας Γιώργου Σιφωνιού που βρίσκεται επικεφαλής ενός πολύμηνου απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών, κόντρα στην τρομοκρατία του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση και της τάξης του, κόντρα στην κυβέρνηση. Η σύλληψη του Γ. Σιφωνιού είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η συγκυβέρνηση στηρίζει με όλα τα μέσα και με την κρατική καταστολή τον βάρβαρο πόλεμο των βιομηχάνων κατά της εργατικής τάξης, προκειμένου να τσακίσουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ : ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ & ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ & ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ





Άνεργοι, Εργαζόμενοι, νέοι,
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η Τρόικα τσακίζουν όλα τα επιδόματα. Σε συνέχεια της Πράξης του υπουργικού συμβουλίου που καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μειώνοντας τον κατώτατο μισθό από 751 ευρώ στα 586 ευρώ μεικτά και για τους νέους στα 511 ευρώ, μειώνουν κατά 22% όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, φτάνοντας το επίδομα ανεργίας στα 359€, δηλαδή στο ποσό των 12 ευρώ την ημέρα. Eπίδομα που ήταν ήδη πίσω από τις ανάγκες, αφού το παίρνει ένα μικρό μέρος των ανέργων.

Εκτός από το επίδομα της ανεργίας τσακίζουν επίσης κατά 22% την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας που δίνεται για έξι μήνες μετά τη λοχεία.

Παρερμηνεία των θέσεών του «για το κίνημα της πατάτας» καταγγέλλει το Κ.Κ.Ε


Για υποβολιμαία παρερμηνεία των θέσεών σχετικά με το ζήτημα του λεγόμενου «κινήματος της πατάτας» από σειρά ΜΜΕ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ .

Μεταξύ άλλων το Κομμουνιστικό Κόμμα επαναλαμβάνει την εκτίμησή του ότι τέτοιου είδους κινήσεις «έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες και δεν λύνουν το πρόβλημα της εκμετάλλευσης της αγροτιάς από το κεφάλαιο, ούτε της φτώχειας και της πείνας που διευρύνονται στις λαϊκές οικογένειες».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Περισσού, και στο παρελθόν έγιναν παρόμοιες προσπάθειες, όμως «οι επιχειρηματίες και τα πολυκαταστήματα, οι έμποροι, έχουν τα μέσα και τους μηχανισμούς να υποσκάψουν την παραπάνω προσπάθεια, ακόμα και παραμερίζοντας κάποιους μεσάζοντες να διατηρήσουν ψηλές λιανικές τιμές για το λαό και χαμηλές τιμές ιδιαίτερα για τους μικρούς παραγωγούς».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο - εκδίδων αντισυνταγματικές αποφάσεις- «συνταγματολόγος»  υπουργός Οικονομικών και όλο το επικοινωνιακό επιτελείο της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης, παίζουν ξανά το ίδιο φθηνό έργο τρομοκράτησης της κοινωνίας. Τότε απειλούσαν ότι θα κόψουν το ρεύμα στα σπίτια των πολιτών που δεν θα πλήρωναν το χαράτσι, τώρα απειλούν να τους πάρουν λεφτά, σπίτια κ.ο.κ. Θα αποτύχουν και πάλι.

Το ΚΚΕ σχετικά με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην ΕΕ για τους μισθούς και τα επιδόματα


Οι δεσμεύσεις και η συμφωνία της συγκυβέρνησης με την ΕΕ και την πλουτοκρατία ότι θα προωθήσει εδώ και τώρα την άγρια σφαγή μισθών και επιδομάτων πρέπει να προσκρούσει στον αποφασιστικό οργανωμένο ταξικό αγώνα των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς και ταυτόχρονα να εκφραστεί σε πανεργατική λαϊκή αντεπίθεση, με ισχυρό ΚΚΕ για να εμποδιστεί και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Δήλωση Π. Σκουρλέτη, εκ μέρους του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τις συνεντεύξεις στελεχών ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και την επίθεση στην Αριστερά.


Έχοντας συνειδητοποιήσει την κοινωνική απομόνωσή τους, τα πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων του μνημονίου προπαγανδίζουν τη μετεκλογική συνεργασία τους σε μια προσπάθεια να ενώσουν τα υπόλοιπα της εκλογικής τους επιρροής. 

Άλλωστε, η συγκυβέρνηση έχει ήδη υπάρξει με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου  οδηγώντας τη χώρα για 5η συνεχή χρονιά στη ύφεση, την ανεργία στα ύψη, το κοινωνικό κράτος στη διάλυση και τους νέους της πατρίδας μας στη μετανάστευση.
Μπροστά στο φόβο της λαϊκής ετυμηγορίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα διστάσουν να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν για να χειραγωγήσουν την ψήφο των πολιτών.

Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη : Να ξετινάξουμε τις ψευτιές και τα κάλπικα διλήμματα.


Να ξετινάξουμε τις ψευτιές και τα κάλπικα διλήμματα.



Η ανησυχία του αστικού πολιτικού συστήματος για τη δυνατότητα που έχει να χειραγωγεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική, για να σιγουρέψει την απρόσκοπτη νομοθέτηση και εφαρμογή μέτρων υπέρ του κεφαλαίου, δεν αποτυπώνεται μόνο στις συζητήσεις που ήδη ζωηρεύουν για ακόμα μεγαλύτερη παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου, ή για τη δεδομένη μετεκλογική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και άλλων. Σηματοδοτείται κυρίως από την προπαγανδιστική επίθεση με ψέματα, ψευτοδιλήμματα και κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, που κλιμακώνεται στις λαϊκές συνειδήσεις. Τι λένε;
1. Οτι το πραγματικό δίλημμα στη ζωή και στις επερχόμενες εκλογές, είναι το «ευρώ ή χάος». 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΦΩΝΙΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. 


Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αγανάκτηση σε όλους τους εργαζόμενους και στο λαό την τρομοκρατική σύλληψη από την αστυνομία του προέδρου του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας Γιώργου Σιφωνιού που βρίσκεται επικεφαλής ενός πολύμηνου απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών, κόντρα στην τρομοκρατία του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση και της τάξης του, κόντρα στην κυβέρνηση. Η σύλληψη του Γ. Σιφωνιού είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η συγκυβέρνηση στηρίζει με όλα τα μέσα και με την κρατική καταστολή τον βάρβαρο πόλεμο των βιομηχάνων κατά της εργατικής τάξης, προκειμένου να τσακίσουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Μήνυμα από τους συντελεστές-συνεργάτες του tasosnastos.blogspot.com (TASOS MANIFESTO).


Οι σύντροφοι  συντελεστές-συνεργάτες του tasosnastos.blogspot.com (TASOS MANIFESTO) μας έστειλαν το παρακάτω μήνυμα σχετικά με ένα σοβαρό πρόβλημα  που έχει το ιστολόγιο τους.Παρακαλούμε όσοι φίλοι μπλόγκερς μπορούν να βοηθήσουν στην διάδοση του.



 ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE , ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ "TASOS MANIFESTO"..
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ .

Προεδρικές εκλογές-φάρσα στην Ρωσία.Νίκη του Πούτιν με μεγάλη νοθεία ! Τα αποτελέσματα στο 99 % των τμημάτων δίνουν 63,6 % στον Πούτιν και 17,2 % στον κομμουνιστή Ζιουγκάνωφ. Γράφει ο Red Star.

Στο 99 % των τμημάτων τα αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών (με δεδομένη τη νοθεία από τον Πούτιν, με ψηφοφόρους του να ψηφίζουν σε δεκάδες εκλογικά τμήματα ξανά και ξανά) έχουν ως εξής:

 Βλαντιμίρ Πούτιν   

 63,6 %




Γκενάτι Ζιουγκάνωφ  (Κομμουνιστής )

 17,2 %







Μιχαήλ Προκχόρωφ (Ανεξάρτητος) 

8,0 %