Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ
Ακροβασίες, αναζητήσεις, αλλά τα όρια στενεύουν!

«…Η ένταξη όμως σε μια διακρατική ένωση καπιταλιστικών κρατών σημαίνει αυτονόητα δεσμεύσεις και εθελοντική παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από την αστική τάξη. Για παράδειγμα, ένα κράτος-μέλος δεν μπορεί μόνο του να χαράζει πολιτική στην οικονομία, ποιους κλάδους θα αναπτύξει ή τι προϊόντα θα παράξει, αλλά ακολουθεί τους κανόνες που αποφασίζονται στα υπερεθνικά όργανα. Ταυτόχρονα, η δεδομένη στον καπιταλισμό ανισομετρία (το επίπεδο και οι ρυθμοί της καπιταλιστικής ανάπτυξης διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα) κάνει τα λιγότερο ισχυρά κράτη να μοιάζουν εξαρτημένα από τα ισχυρότερα, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι. Για παράδειγμα, η Ελλάδα παρουσιάζεται σαν εξαρτημένη από τη Γερμανία. Το ίδιο όμως θα μπορούσε να ισχυριστεί και η Βουλγαρία για την Ελλάδα, αφού η ελληνική αστική τάξη εξάγει κεφάλαια στη γείτονα χώρα και έχει εξαγοράσει επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας…».

«Πιστεύω εις ένα Θεό, πολυκαταστηματάρχη και μεγαλέμπορα»! Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Του Νίκου Μπογιόπουλου


Καταργούν ακόμα και την κυριακάτικη αργία!
Ξεκληρίζουν με μια μονοκονδυλιά ό,τι έχει απομείνει από τα μικρομάγαζα που τα παραδίδουν βορά στους «καρχαρίες» του ανταγωνισμού.
Μετατρέπουν τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου σε κανονικούς είλωτες, που το μόνο που θα τους λείπει θα είναι μια μπάλα ισοβίτη περασμένη στα πόδια.
Ο λαός δεν έχει φράγκο, κι αυτοί λένε ότι για τις στερήσεις του και για την εκμηδένιση των καταναλωτικών του δυνατοτήτων φταίει το... ωράριο των καταστημάτων!

19ο Συνέδριο του ΚΚΕ και ΚΝΕ.Άρθρο από το 902.gr.


19ο Συνέδριο του ΚΚΕ και ΚΝΕ

Το κέρδισμα της νεολαίας στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, η διαπαιδαγώγηση νέων κομμουνιστών ήταν πάντα στόχος του ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες, που η καπιταλιστική βαρβαρότητα θάβει κάθε ανάγκη της νέας γενιάς και καταστρέφει το μέλλον της, αυτός ο στόχος γίνεται ακόμη πιο επιτακτικός.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και την παρέμβαση Στουρνάρα.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα που προετοιμάζει η ΔΕΗ καθώς και η παρέμβαση Στουρνάρα για το χαράτσι αποτελούν μια ακόμα μεγάλη πρόκληση, που ο λαός, όχι μόνο δεν πρέπει να αρκεστεί στην αγανάκτηση, αλλά πρέπει να αντιδράσει οργανωμένα και αποφασιστικά με πάλη για τη ματαίωσή τους.
Οι νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα καταρρίπτουν όλα τα επιχειρήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τις ιδιωτικοποιήσεις, με το ισχυρισμό της ελάφρυνσης του λαού από οικονομικά βάρη.

Εξαμηνιαίες τάσεις της MRB : Γκάλοπ - Ξαναζεσταμένο φαγητό, με μικρό προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (28,7 %) και μικρή πτώση της Ν.Δ. (26,1 %).Οι νεοναζί τρίτο κόμμα με 12,1 %. Στο 5,4 % το Κ.Κ.Ε.Σχολιάζει με το μελομακάρονο στο χέρι και τον κουραμπιέ στην κοιλιά, το πεφταστέρι των πονεμένων κουκουέδων, o Red Star .

Δημοσκόπηση της MRB , 27 Νοεμβρίου - 6 Δεκεμβρίου 2012



Η εκτίμηση ψήφου δείχνει μια αντιστροφή (για τους 2 πρώτους) του εκλογικού αποτελέσματος του καλοκαιριού και μας προσφέρει μια ξαναζεσταμένη δημοσκοπική χορτόσουπα με μόνη έκπληξη την επανεμφάνιση στην χώρα μας άκακων φυτοφάγων ζόμπι  και  την εξάπλωση ανορθόγραφων ορφανών του Χίτλερ και της Εύας Μπράουν. Μήπως το γκάλοπ αυτό  είναι σημάδι πως οι Μάγιας είχαν δίκιο για το τέλος του κόσμου ; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.



Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, για τις αερομεταφορές.Οι μονοπωλιακοί επιχειρηματικοί όμιλοι που συγκροτήθηκαν και κυριαρχούν στις αερομεταφορές της ΕΕ - StarAlliance, Sky Team και One world - πρωτοστατούν σε αυξήσεις φωτιά στις τιμές των εισιτηρίων επιβατών και εμπορευμάτων.

Σε παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις αερομεταφορές ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, κατήγγειλε   την  αντιλαϊκή πολιτική  της   ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων   στα κράτη μέλη της.





Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε τα εξής:

Τι έγινε το '53 με το γερμανικό χρέος; -- Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει διευθέτηση του ελληνικού χρέους ανάλογη με αυτή που έγινε στη Γερμανία το 1953. Τι έχει να κερδίσει ο λαός;


Μιλώντας στο βρετανικό «Guardian», ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «η μόνη βιώσιμη λύση είναι ένα κούρεμα του χρέους, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την νότια περιφέρεια».



Επανέλαβε την πρόταση για «μια διεθνή συνδιάσκεψη, όπως αυτή που έγινε στο Λονδίνο το 1953 και απάλλαξε τη Γερμανία από το 60% του χρέους της». Σε άλλες παρεμβάσεις του, ο Αλ. Τσίπρας συνοδεύει αυτήν την πρόταση με το αίτημα για ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα.

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Η ακαταμάχητη γοητεία του κυβερνητισμού βάζει τέλος στη Βαβυλωνία

Με την παρουσία μιας σειράς γνωστών και μη εξαιρετέων του πασοκικού ναυαγίου, σαν τον εγκάθετο της ΓΣΕΕ της δεκαετίας του '80, Ραυτόπουλο, και τις εγγραφές νέων μελών να συνεχίζονται μέχρι την ώρα της κάλπης, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η συνδιάσκεψη μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο κόμμα μετά από εκλογή Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής (Π.Σ.Ε.) για προετοιμασία συνεδρίου την άνοιξη.
Στην Π.Σ.Ε. εκλέχτηκαν με 2008 ψήφους και ποσοστό 74,29% 168 μέλη με την πλειοψηφία της ηγετικής ομάδας και 58 μέλη με 695 ψήφους (25,71%) από την Αριστερή Πλατφόρμα (Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ, ΑΠΟ και μέρος του Κόκκινο).