Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση Π. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την άνοδο των spread το τελευταίο διάστημα

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΠΡΙΝ ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2011!
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την άνοδο των spread στην περιφέρεια της ευρωζώνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η νέα άνοδος των spread σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, το τελευταίο διάστημα είναι χαρακτηριστική. Δεν εκφράζει μόνο την  παταγώδη αποτυχία των μνημονιακών προγραμμάτων και των απαράδεκτων μηχανισμών που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ αλλά έρχεται να αναδείξει και γενικότερα την χρεοκοπία του κατασκευάσματος της ευρωζώνης και την πολιτική χρεοκοπία των κυρίαρχων κύκλων της!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

K.K.E-Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό ότι η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΕΣΔΚΝΑ και Περιφέρειας Αττικής που προωθεί η κυβέρνηση,
με την ενεργή στήριξη και των αιρετών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, γεγονός που θα έχει πολύπλευρες επιπτώσεις τόσο στο εισόδημα όσο και στη ζωή του λαού  γενικότερα.
          Πρόκειται για σύμβαση που στόχο έχει να δοθεί ζωτικός χώρος στα συσσωρευμένα κεφαλαία των επιχειρηματικών ομίλων για χρυσοφόρες επενδύσεις στο σύνολο των σύμμεικτων απορριμμάτων.

ΣΥN-Ανακοίνωση του Τμήματος Οικολογίας - Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Φαίνεται ότι η  Κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του δικομματισμού στην Τ.Α. έχουν αποφασίσει με διαδικασίες “fast track” να «ξεκαθαρίσουν» οριστικά το τοπίο υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και επιλογών στη διαχείριση των απορριμμάτων. Έτσι εξηγείται και η άγρια καταστολή στην Κερατέα, έτσι εξηγούνται οι δικομματικοί ψευτοκαβγάδες για το ποιος (Κακλαμάνης, Παπαγεωργόπουλος ή Ραγκούσης) έχει την ευθύνη για τη σημερινή διάλυση της καθαριότητας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Τρίωρη στάση εργασίας από την ΠΟΕ – ΟΤΑ. Διαμαρτυρία για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων


Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιεί τη Δευτέρα η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Στις 12.30 προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από κεντρικό ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη. 

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως καταδικάζει «τις προσπάθειες του Δ.Σ. του ΕΣΔΚΝΑ να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε ιδιώτες». 

Μπλόκο στο αεροσκάφος του απερχόμενου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού σε γαλλο-ελβετικό αεροδρόμιο.

To αεροδρόμιο  Βασιλείας-Μουλχάουζ

Το αεροσκάφος του απερχόμενου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπάγκμπο καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο της Βασιλείας-Μουλχάουζ σε ανταπόκριση σε αίτημα των "νόμιμων αρχών" της Ακτής Ελεφαντοστού, δηλαδή του στρατοπέδου του Αλασάν Ουατάρα, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το αεροδρόμιο αυτό εκμεταλλεύονται από κοινού η Γαλλία και η Ελβετία. Το αεροσκάφος του Γκμπάγκμπο βρισκόταν εκεί για έλεγχο συντήρησης.
"Οι νόμιμες αρχές μας ζήτησαν την ακινητοποίηση του αεροσκάφους και ακριβώς αυτό κάναμε σε ανταπόκριση στο αίτημα αυτό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.

Επίθεση τραμπούκων εργοδότη στο Στέλιο Μιχαηλίδη γιατί συμπαραστέκεται σε απλήρωτο μετανάστη εργάτη !

Επίθεση δεκαμελούς συμμορίας σημειώθηκε κοντά στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας το βράδυ (11.30μμ) της Τετάρτης 22 Δεκέμβρη. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου έγινε και ιατροδικαστική έκθεση, ο Στέλιος Μιχαηλίδης μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, ενώ διέφυγε μετανάστης εργαζόμενος που ήταν μαζί του. 
Η επίθεση έγινε μετά από ραντεβού-παγίδα για την καταβολή δεδουλευμένων στο μετανάστη που χρωστούσε βιοτεχνία (έδρα Αγ. Νικόλαος) στο μετανάστη (τον οποίο
απασχολούσε ανασφάλιστο) και με τη βοήθεια του Σ. Μιχαηλίδη διεκδικούσε.

Ακτή Ελεφαντοστού : Ο πρώην πρόεδρος κατηγορεί για συνωμοσία εναντίον του τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

O σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος Laurent Koudou Gbagbo, δεν αποδέχεται την ήττα του από τον φιλελεύθερο αντίπαλο του Alassane Ouattara ο οποίος δούλευε στο παρελθόν για το ΔΝΤ και ήταν  ο εκλεκτός των Η.Π.Α στις τελευταίες Προεδρικές εκλογές.Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μια χώρα  που από το 2002 ως το 2004 είχε εμφύλιο πόλεμο, άγνωστο για τους περισσότερους Έλληνες.Σε μελλοντικές αναρτήσεις θα αναφερθούμε για αυτή την Αφρικανική χώρα.Το παρακάτω άρθρο είναι από την ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής.



Πηγή:www.naftemporiki.gr-Ε.Τ.

Ο ηττηθείς πρώην πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Λορέν Γκμπάγκμπο που αρνείται να αποδεχτεί την ήττα του από τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Αλασάν Ουατάρα, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία συνωμότησαν εναντίον του , όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Φιγκαρό" στο σημερινό της φύλλο (Δευτέρα).
Ο πρώην πρόεδρος ισχυρίζεται ότι οι δύο αυτές χώρες χρησιμοποίησαν τη δύναμή τους εναντίον του για να ανατραπεί και ότι οι πρεσβευτές των δύο αυτών χωρών άσκησαν αφόρητες πιέσεις σε αξιωματούχους των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου ώστε να αναδειχτεί νικητής αντίπαλός του.