Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

«Βήμα»: Πρωταγωνιστής και οργανωτής της αντιΚΚΕ προπαγάνδας και του χαφιεδισμού



Η αστική τάξη έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτη. Προκειμένου να υπερασπιστεί την εξουσία της, την ιδιοκτησία της, τον πλούτο που αποσπά από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και να προωθήσει τους αντιλαϊκούς της σχεδιασμούς, χρησιμοποιεί τα πάντα για να αντιμετωπίσει το ΚΚΕ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα: Ψέμα, συκοφαντία, προβοκάτσια, εξαγορά, παρανομία, εξορίες, δολοφονίες. Ενα από τα πιο ισχυρά της όπλα είναι οι εφημερίδες της και συνολικά τα ΜΜΕ που ελέγχει. Το «Βήμα» των Λαμπράκηδων (από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου) και τώρα του Ψυχάρη αποτελεί την αντικομμουνιστική δημοσιογραφική της ναυαρχίδα.

Το ΠΑΣΟΚ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας-Ο Βενιζέλος μετατρέπεται σε Ζίγδη ! Παρωδία εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Παρά την προπαγάνδα των Πασοκικών ΜΜΕ ψήφισε κάτω από το 2 % των ψηφοφόρων !-Γράφει ο Matrix1917



Παρωδία οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.
Μόνο τα κομματόσκυλα και οι αμετανόητοι του Καθεστώτος πήγαν στην κάλπη.
Παρά την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από τα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ δεν πλησίασαν ούτε τις 180.000 χιλιάδες αυτοί που πήγαν να ψηφίσουν.
Δηλαδή περίπου το 2 % των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων !
'Έδυσε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα, σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια


Η πολιτική των Μνημονίων έχει αποτύχει ολοκληρωτικά.
Η αποτυχία του πρώτου Μνημονίου ομολογήθηκε με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Η αποτυχία του Μεσοπρόθεσμου ομολογήθηκε με την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου.
Η αποτυχία του δεύτερου Μνημονίου προεξοφλείται ήδη από επίσημα χείλη.

Αλέκα Παπαρήγα- «Ή θα εξεγερθούμε, ή θα τελειώσουμε»



«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούνται προς τις κάλπες με τρομοκρατικά διλήμματα» ανέφερε σήμερα από το Ηράκλειο, η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ΑλέκαΠαπαρήγα εκτοξεύοντας βέλη κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Μιλώντας στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ότι «με τρομοκρατικά διλήμματα προς τον ελληνικό λαό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούνται προς τις κάλπες».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «τρομοκρατία μέχρι τις κάλπες».

Θέλει το ΚΚΕ να κυβερνήσει;Του Μάκη ΜΑΪΛΗ


 H απάντηση είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που ίσως περιμένει ο απλός άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει λίγο την πολιτική του ΚΚΕ, και είναι η εξής:Το ΚΚΕ δεν παλεύει για να κυβερνήσει το ίδιο, παλεύει για να κατακτήσει η εργατική τάξη την εξουσία της, που θα την ασκήσει σε όφελος όλου του λαού. Σε αυτή την εξουσία το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστεί και θα παλεύει από τη συγκεκριμένη θέση, που θα είναι και κυβερνητική, για την εδραίωση της εργατικής εξουσίας και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

To Άρμα Πολιτών του Δημαρά θα κατέβει στις εκλογές μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ρεπορτάζ της «RealNews» με τίτλο «Ο Δημαράς περνάει...ΣΥΡΙΖΑ» επιβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Καλημέρα». 



Ο Αλέξης Τσίπρας σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Δημαρά και το «Άρμα Πολιτών» για κοινή κάθοδο στις εκλογές, υποστήριξε «ότι υπάρχουν διεργασίες και έχουμε ανοιχτή την πρόταση για την ευρύτερη δυνατή συστράτευση αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων».

Χάσμα Χασμάτων-Της Λιάνας Κανέλλη



Να το το χάσμα. Ανοιξε βαθύ και καθόλου ευωδιαστό, αν δεν έχει πάθει τελικώς αδράνεια η πολιτική και κοινωνική μας όσφρηση, μεταξύ τρέχουσας κυρίαρχης πολιτικής και λαού. Σκοτεινές δυνάμεις, μαύρες συμμαχίες, προσωπικές ιδιοτέλειες, κρίσεις πανικού, διαχειριστικού περιεχομένου απηυδισμένες καλές προθέσεις, μια αφόρητη σωτηριολογία πάνω σε καράβι που δεν έχει περιέργως βουλιάξει - πώς άλλωστε να κυριολεκτεί η προσομοίωση της χώρας με καράβι φάντασμα χωρίς να έχει εξοντωθεί το σύνολο του πληρώματος - σέρνεται στην αγορά της ανέξοδης γνώμης και της άκοπης δράσης.

ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ (σχετικά με το δημοσίευμα του Βήματος)

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του Βήματος και στο πλαίσιο της αναφοράς στην Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία την οποία στηρίζουν το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτοι αγωνιστές, η συντάκτρια αναφέρει ότι «ήδη, έχουν προγραμματισθεί 17 συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, μέχρι τον Μάιο, αρχής γενομένης στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση τέλος Μαρτίου.»
Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι κανένα τέτοιο πλάνο συγκεντρώσεων δεν έχει αποφασιστεί, ούτε συζητηθεί στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας. Αυτό που έχει αποφασιστεί είναι η πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Απριλίου, στις 7:00 το απόγευμα στο θέατρο Ακροπόλ.

Ξανά μαζί μετά από 36 χρονιά ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ



Απόφαση για κοινή πολιτική δράση πήραν δύο κόμματα της Αριστεράς που για 36 χρόνια ακολούθησαν χωριστούς δρόμους. Πρόκειται για το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για εκλογική συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση: "Η βάρβαρη και παρατεταμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας διαμορφώνει μια κρίσιμη κατάσταση για τον λαό και τη χώρα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 18.03.2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00



Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει την Κυριακή 18.03.2012 και ώρα 11:00, σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια (Θηβών 245) .