Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ-Τροτσκιστές. (12/12) Πάτρα - Εκδήλωση-Συζήτηση.


Εκδήλωση-Συζήτηση: Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, 6μμ, Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Παγκόσμια Κρίση, Ευρωζώνη & Ελλάδα:


ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
Ομιλητής: Σάββας Μιχαήλ, γγ του ΕΕΚ
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
ΕΕΚ-Τροτσκιστές

Π.Α.ΜΕ : Με όπλο την ερασιτεχνική δημιουργία ενισχύουμε τους Χαλυβουργούς.



Με αφορμή το τραγούδι που έφτιαξε σύντροφος αγωνιστής από τον Βόλο (http://youtu.be/09JeVl89dIQ), εμπνευσμένος από τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας, καλούμε κάθε έναν που γρατζουνάει μια κιθάρα, που γράφει στιχάκια, που ασχολείται με τη μουσική, να φτιάξει ένα τραγούδι και να το στείλει στο ΠΑΜΕ (στο mail: pame@pamehellas.gr).

Τα τραγούδια που θα μαζευτούν θα δοθούν με τη μορφή CD, δώρο στους χαλυβουργούς και στις οικογένειες τους.

KNE :Εκδηλώσεις - διδάγματα για την επαναστατική πάλη.


 Αύριο ο ιστορικός περίπατος για το Δεκέμβρη του 1944
  • Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης
Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνει η ΚΝΕ αυτήν την περίοδο σε διάφορες περιοχές, αφιερωμένες κυρίως στο Δεκέμβρη του 1944 και στην επικαιρότητα του σοσιαλισμού.
Εκδήλωση με θέμα «Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον! Συμπεράσματα και διδάγματα με αφορμή τα 20 χρόνια από τις ανατροπές», διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει οΘοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΚΝΕ για τις αμέσως επόμενες μέρες έχει ως εξής:
Αύριο Κυριακή
  • Ιστορικός περίπατος για μαθητές γυμνασίων, αφιερωμένος στη μάχη της Αθήνας του Δεκέμβρη του 1944, με εκκίνηση στις 10.30 π.μ. στην έξοδο του μετρό στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει περίπατος στου Μακρυγιάννη και επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι. Η ΚΝΕ προτείνει την εξής βιβλιογραφία:«Οδός Αβύσσου αριθμός 0» Μενέλαος Λουντέμης, «Ο αλύγιστος» Κ. Κοτζιάς, «Στάχτες και φοίνικες» Θ. Κορνάρος, «Η εντολή» Διδώ Σωτηρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 694.2693.007, 6970.979.631.

ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ. Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ* 

Φαινομενικά, τίποτα δεν δικαιολογεί την αίσθηση που προκάλεσαν στη Γαλλία τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τη στάση του πληθυσμού της απέναντι στο ευρώ. Η απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα, αν δηλαδή οι Γάλλοι προτιμούν την παραμονή της χώρας τους στο ευρώ ή την έξοδό της από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, το φράγκο, ήταν σαφέστατη: το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θέλουν το ευρώ και το 36% την επάνοδο του φράγκου. Ουδέτεροι δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου στο θέμα αυτό - μόλις 4%.
Παρ' όλα αυτά ο Μπρις Ταντιριέ, εντεταλμένος γενικός διευθυντής της μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων Ιψος, που έκανε τη σφυγομέτρηση, έδειχνε αρκετά σοκαρισμένος από μια σειρά δημοσκοπικά ευρήματα όταν έκανε την παρουσίασή της.

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Έξω τώρα από ευρώ και ΕΕ – Όχι στο Δημοσιονομικό «Νταχάου».


Με το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο η Ευρωζώνη μετατρέπεται σε δημοσιονομική φυλακή για τους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης. Μνημόνιο για πάντα είναι το μέλλον που …υπόσχονται, μετατρέποντας το δίχρονο εφιάλτη που ζει ο ελληνικός λαός σε μόνιμη κατάσταση. Οι αστικές τάξεις των 17+6 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνυπέγραψαν το γερμανο-γαλλικό σχέδιο ολοκληρωτικής υποταγής στα συμφέροντα των τραπεζών και των πολυεθνικών μονοπωλίων, κηρύττουν τον πόλεμο στα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η διαφωνία της Βρετανίας εκφράζει τα αυτοτελή ιμπεριαλιστικά της συμφέροντα, ενώ οι διαφοροποιήσεις των άλλων χωρών ιδιαίτερους εθνικούς συσχετισμούς. Η ελληνική συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ αναλαμβάνει βαρύτατες ευθύνες και ετοιμάζεται για ένα ακόμα πραξικόπημα, επιδιώκοντας να περάσει τη νέα υπεραντιδραστική συνθήκη από τη Βουλή του αίσχους, ενάντια στη λαϊκή βούληση.

«ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ»: Πακτωλός ενισχύσεων στις τράπεζες Στα 110 δισ. ευρώ (!) η διοχέτευση ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα.


Eurokinissi
Στα 110 δισ. ευρώ - στο 50% του παραγόμενου ΑΕΠ - φτάνει ο πακτωλός από τα φτηνά, δανεικά κεφάλαια, που οι ντόπιες τράπεζες έχουν αντλήσει από τους παράλληλους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδας. Αποφασιστικό εργαλείο στήριξης γίνεται ο λεγόμενος «έκτακτος μηχανισμός στήριξης» (ELA)που έχει στήσει η Τράπεζα της Ελλάδας, το τοπικό παράτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά και τη διαφαινόμενη άρνηση της τελευταίας να αποδεχτεί για ενέχυρο έναντι παροχέτευσης ρευστότητας τα κρατικά ομόλογα, αυτά που της αφήνουν παρακαταθήκη οι ντόπιοι τραπεζίτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας (Οκτώβρης 2011):

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.



Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής ξεπέρασε κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη για το πόσο κυνικά, με ηγέτιδα την κα Μέρκελ, οι ελίτ της Ε.Ε. θα αναζητούσαν τη λύση του αδιεξόδου ακόμη πιο βαθιά στο νεοφιλελεύθερο οπλοστάσιο. Οι αποφάσεις της Συνόδου είναι στην κυριολεξία καταστροφικές καθώς επελέγη ο εγκλεισμός της Ευρώπης σε δημοσιονομική φυλακή, «συνταγματοποιώντας» τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και απορρίπτοντας κάθε μέτρο που θα μπορούσε να ανακόψει την κρίση και να οδηγήσει στο δρόμο της εξόδου, μέσω της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην οικογένεια

Περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά δεν είχαν κανένα εισόδημα το πρώτο εξάμηνο του 2011, στο 1.000.000 πλησιάζουν οι άνεργοι, 20.000 πολίτες ζουν στους δρόμους, 1.100.000 εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ασφάλιση (Στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας). Τι συμβαίνει, όμως, με τα παιδιά, τα οποία απουσιάζουν από τα στατιστικά στοιχεία και πόσο επηρεάζονται από την κρίση;

Δυστυχώς τα παιδιά, παρότι δεν καταλαβαίνουν οικονομικούς όρους, αντιλαμβάνονται την οικονομική κατάσταση, ίσως όχι όπως οι μεγαλύτεροι, αλλά μέσα από τα μάτια του άνεργου πατέρα να καπνίζει με σκυμμένο κεφάλι πάνω από αγγελίες ή της μητέρας που λείπει από το σπίτι, αφού αναγκάζεται να δουλεύει πάνω από 8 ώρες την ημέρα. Μιλήσαμε με εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, γιατρούς και ψυχολόγους για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στα παιδιά, στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, παρότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν συμβάλλει στη δημιουργία τους.

Παιδικοί Σταθμοί: Χωρίς τέλος οι λίστες
Η πρώτη επαφή του παιδιού με το «σχολικό» περιβάλλον και η πρώτη κοινωνικοποίηση, εκτός οικογενείας, γίνεται μέσω των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Οι εργαζόμενοι γονείς αγωνιούν να αποκτήσουν μια θέση στους δημοτικούς σταθμούς που θα εξασφαλίσει την φροντίδα του παιδιού την ώρα που αυτοί εργάζονται.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ.


Σήμερα, Σάββατο
  • Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ναύπακτο θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ναύπακτος».
  • Η ΚΟΒ Τροπαίων καλεί σε συγκέντρωση - συζήτηση, στις 8 το βράδυ, στο χωριό Καλλιάνι Γορτυνίας. Θα μιλήσει οΑριστείδης Δαμαλάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
Αύριο Κυριακή
  • Στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού (αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη») θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο Ελληνικό για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Eκδήλωση με θέμα «Οχτωβριανή Επανάσταση, διδάγματα για το σήμερα και το αύριο του λαϊκού κινήματος» διοργανώνει η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, στις 11.30 π.μ. στο «Φρούριο». Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει αφηγηματικό δρώμενο «Από το Φλεβάρη στον Οκτώβρη» και μουσικό αφιέρωμα από τους καλλιτέχνες: Σ. Μπαλλά, Π. Μαγγλάρα και Γ. Πέτρου. Θα προβληθεί, επίσης, αφιέρωμα με θέμα «Από την κομμούνα του Παρισιού στον Οχτώβρη του 1917».

Ινδία-Δυτική Βεγγάλη
Οργή και συγκίνηση για την εν ψυχρώ δολοφονία του Κοτεσβάρα Ράο (Κισέντζι)

Της Χρυσής Περπερίδου
Δημοσιεύεται στη Προλεταριακή Σημαία που κυκλοφορεί από σήμερα
 
"Η 24η Νοέμβρη του 2011 θα είναι μια μαύρη μέρα στην ιστορία του επαναστατικού κινήματος της Ινδίας. Η φασιστική άρχουσα κλίκα της κεντρικής κυβέρνησης, που ισχυρίζεται ότι το ΚΚΙ (Μαοϊστικό) αποτελεί «τη μεγαλύτερη απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας», σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση Μάματα Μπάνερτζι, της Δυτικής Βεγγάλης, δολοφόνησε τον σ. Μαλότζουλα Κοτέσβαρα Ράο αφού κατάφερε να τον πιάσει με μια καλοστημένη επιχείρηση στη διάρκεια της διαδικασίας των ειρηνευτικών συνομιλιών με επίσημους εκπροσώπους της κυβέρνησης της Δυτικής Βεγγάλης. Και για αυτό ο ρόλος της Μάματα Μπάνερτζι, που πριν ανέβει στην εξουσία έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για το χαμό του σ. Αζαντ, ήταν καθοριστικός για τη σύλληψη και εξόντωση του σ. Κισάντζι.
Ο σ. Κοτάσβαρα Ράο ήταν ένας ηγέτης του επαναστατικού κινήματος της Ινδίας ιδιαίτερα αγαπητός στο λαό. Από τα εφηβικά του χρόνια, ως μαθητής, συμμετείχε στο αυτονομιστικό κίνημα της Τελάνγκανα και ήταν μέλος του κόμματος ΚΚΙ (ΜΛ) από το 1974.
Φυλακίστηκε για λίγο διάστημα την περίοδο της Εκτακτης Ανάγκης. Από τη συμμετοχή του στην εκστρατεία του κόμματος «Να πάμε στα χωριά» δημιούργησε σχέσεις με τους φτωχούς αγρότες, παίζοντας σημαντικό καθοδηγητικό ρόλο στην αγροτική εξέγερση του 1978 στην περιοχή. Παρέμεινε ηγετικό κομματικό στέλεχος στην ευρύτερη περιοχή (Αντίλαμπαντ-Καρίμνανγκαρ και στο κρατίδιο του Αντρα Πραντές).

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ: «Συντεταγμένη υποδούλωση» επιζητεί η αστική τάξη

Κυκλοφορεί από σήμερα
Στη μαζική διεκδίκηση και στο κίνημα θα νικήσει ο λαός!
Με το λαό «ματωμένο» από τα αδιάκοπα και βαριά χτυπήματα των βασικών δικαιωμάτων του και των στοιχειωδών όρων της ζωής του και τη χώρα ρημαγμένη και δεμένη με τις πολλαπλές ιμπεριαλιστικές αλυσίδες κλείνει η φετινή χρονιά. Ομως ταυτόχρονα τίποτα λιγότερο επώδυνο δεν προμηνύεται για τη νέα χρονιά όσον αφορά τις στοχεύσεις του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου και τις ήδη τροχοδρομημένες πολιτικές κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, που έρχονται να υπηρετήσουν αυτές ακριβώς τις στοχεύσεις. Αρκεί μια ματιά στον προϋπολογισμό που ψήφισε η «κυβέρνηση Παπαδήμου» για να αντιληφθεί κανείς την κοινωνική κατάσταση που προδιαγράφεται για το 2012: Νέες μεγάλες μειώσεις μισθών, συντριβή των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), ακόμα πιο τερατώδης φοροληστεία, εκμηδενισμός των κοινωνικών δαπανών σε υγεία-παιδεία (π.χ. μείωση των λειτουργικών δαπανών για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά 83,3%!!!)...
Ωστόσο τα μεγέθη του προϋπολογισμού, παρ' όλη τη βαρβαρότητά τους, δεν αποδίδουν το σύνολο της επίθεσης και των ζητημάτων που θα αντιμετωπίσει η χώρα και ο λαός μας τους επόμενους μήνες. Οχι μόνο γιατί οι περισσότεροι ήδη προεξοφλούν ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε στη βάση «αισιόδοξων» εκτιμήσεων για το έλλειμμα και άρα σύντομα θα τροποποιηθεί προς ακόμα πιο αντιλαϊκή κατεύθυνση. Αλλά κυρίως γιατί η νέα επίσκεψη της τρόικας ανοίγει και επιταχύνει την προώθηση νέων «διαρθρωτικών αλλαγών», όπως ο αστικός κόσμος ονομάζει τα μέτρα καταστροφής και υποδούλωσης των εργαζομένων: Το σάρωμα των μικρομεσαίων («κλειστά επαγγέλματα»), η κατάργηση μιας σειράς οργανισμών, τα νέα κύματα εφεδρείας (για πολλές δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους) και βέβαια η ακόμα πιο αντιδραστική «προσαρμογή» των εργασιακών σχέσεων είναι βασικά στοιχεία της επίθεσης για την οποία ετοιμάζεται και την οποία ετοιμάζει για το 2012 η σημερινή κυβέρνηση.

Κερατέα.... Σύνταγμα.... Πανεργατικές Απεργίες.... Χαλυβουργία....


Ενας χρόνος, απ’ την εισβολή των ΜΑΤ, στην Κερατέα...
...΄Ενας χρόνος αγώνες!

Μπορεί στις 11 Δεκέμβρη του 2010, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να έστελνε ξημερώματα, τις δυνάμεις των ΜΑΤ, να στρατοπεδέυσουν στην Κερατέα, για να καταστείλουν το δίκαιο αγώνα που ξεκίνησαν οι κάτοικοι, για να μη γίνει η χωματερή στο Οβριόκαστρο, δε μπορούσε όμως τότε, να «φανταστεί», ούτε αυτή, ούτε και τα υπόλοιπα επιτελεία του συστήματος της εκμετάλλευσης, για το τι ίσως, θα επακολουθούσε...
Τόσο στην ίδια την Κερατέα, όπου όλος ο λαός εκεί, γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι και παιδιά, προχωρούσε αποφασισμένος, σ’ ένα σκληρό, πολύμηνο αγώνα. Μέσα από συνελέυσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, μέσα απ΄το μπλόκο στο «Απαρτο Κάστρο», οι κάτοικοι, συγκρούονταν καθημερινά με την κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της, με τις δυνάμεις καταστολής και τις συκοφαντίες των ΜΜΕ. Χωρίς να ξεστρατίζουν από το βασικό τους στόχο, να μην εγκατασταθεί ο ΧΥΤΑ, ο αγώνας αυτός, να νικήσει!