Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σχόλιο του K.K.E. για τη συζήτηση σχετικά με τις εκλογές.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Με ωμούς εκβιασμούς, τεχνάσματα και αυταπάτες τα κόμματα του συστήματος και του «ευρωμονόδρομου» επιχειρούν να χειραγωγήσουν το λαό ή να τον οδηγήσουν σε μία εκλογική εκτόνωση.

ΣΕΒ και «υπεύθυνες δυνάμεις».Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Ούτε μισό δάκρυ δεν περισσεύει από τους μεγαλοεπιχειρηματίες για τα βάσανα των εργατών.


Όσο μεγαλύτερη είναι η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, τόσο μεγαλύτερα είναι και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Η θλίψη του λαού είναι χαρά για τους πλουτοκράτες. Η αστική τάξη δεν έχει ταλαντεύσεις, δεν έχει δισταγμούς και συγχύσεις. Ξέρει το συμφέρον της και, ανεξάρτητα από τις συνέπειες στην κοινωνία, δεν το διαπραγματεύεται, παρά μόνο εάν εξαναγκαστεί. Από αυτή τη σκοπιά, η σφοδρή επίθεση του ΣΕΒ στο ΚΚΕ είναι εύλογη και βαθιά ταξική. Το ΚΚΕ συνιστά χειροπιαστή απειλή γι' αυτά τα συμφέροντα.

Ερώτηση της Ε.Αμμανατίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: Αθέμιτες διακρίσεις σε βάρος των ΑμεΑ με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση και πολλαπλές αναπηρίες.


Προς τους Υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης



Με το Ν. 2716/99 (άρθρο 22) καταργήθηκε η διάταξη του Ν. 2072/92 (άρθρο 18,παράγραφος 3) με αποτέλεσμα τα άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση και πολλαπλές αναπηρίες τα οποία εργάζονται ή λαμβάνουν σύνταξη να αποκλείονται από το προνοιακό επίδομα που δικαιούνται.
Συγκεκριμένα ο Ν. 2716/99 προβλέπει ότι «άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% που επιδοτούνται από προνοιακό ή άλλο επίδομα, διατηρούν το επίδομα τους αυτό και όταν υποβάλλονται υποβάλλονται σε φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, απασχολησιοθεραπεία, λογοθεραπεία, ημερήσια φύλαξη και ψυχολογική υποστήριξη», επομένως δεν διατηρούν το επίδομα τους ούτε εφόσον εργάζονται, όπως προέβλεπε ο Ν.2072/92 (άρθρο 18) ούτε εφόσον λαμβάνουν σύνταξη.

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τις απαράδεκτες δηλώσεις Δασκαλόπουλου.

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Οργή προκάλεσε σε όλο τον εργαζόμενο κόσμο η ωμή πολιτική παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε για να παρουσιάσει τις απόψεις του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας, κατέστησε σαφές ότι θα πρωταγωνιστήσει στην εκστρατεία τρομοκράτησης του λαού, παραχάραξης της αλήθειας και λασπολογίας ενάντια στην Αριστερά, που θα διεξάγει το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο μέχρι τις εκλογές.

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, σχετικά με τη σημερινή γενική απεργία κατά της λιτότητας στην Πορτογαλία.


«Η κρίση της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκή, συστημική και αφορά συνολικά τη λειτουργία και τις βάσεις στις οποίες στηρίζεται η Ευρωζώνη. 

Άρα οι απαντήσεις πρέπει να είναι ευρωπαϊκής κλίμακας και να προσανατολίζονται προς την ανάπτυξη και την απασχόληση και όχι στην τιμωρητική λιτότητα και τις περικοπές δημοσίων δαπανών, που προωθεί, π.χ. το γερμανικής έμπνευσης προσφάτως εγκριθέν από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πειθαρχίας.

Ανακοίνωση του K.K.E. για την Παγκόσμια Μέρα Νερού.


Το νερό είναι ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος. 



Τον πόρο όμως αυτό η άρχουσα τάξη, τα μονοπώλια τον διατηρούν σε ανεπάρκεια, τον εκμεταλλεύονται για τα δικά τους συμφέροντα και στόχους: Την αποκόμιση κερδών και την υλοποίηση ταξικών τους επιλογών με συνέπεια: 900 εκατομμύρια άνθρωποι (τα 400 εκ. είναι παιδιά) να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, το 39% του παγκόσμιου πληθυσμού να στερείται βασικών εγκαταστάσεων υγιεινής, το 43% να μην έχει ευχερή  πρόσβαση σε δίκτυο ύδρευσης.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πλατύ άνοιγμα από τις Κομματικές Οργανώσεις.

Εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες σε όλη τη χώρα 

Πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, συζητώντας πλατιά με το λαό την πρόταση διεξόδου του Κόμματος. 


Σήμερα Πέμπτη:
-- Στις 10 π.μ. περιοδεία και συγκέντρωση στον ΟΣΕ (οδός Καρόλου) με τον Θ. Τζίμα, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
-- Στις 12.30 μ.μ., σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Εθνικό Τυπογραφείο θα μιλήσει ο Γ. Τόλης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
-- Στις 10 π.μ. στον ΟΣΕ (Καρόλου) θα περιοδεύσει η Λ. Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο ραδιόφωνο του Αντέννα (Βαφειάδης-Δημαράς)-Καταθέτω σαφή την πρόταση-πρόκληση προς τον πρωθυπουργό να μην συνεχίσει αυτό το κρυφτούλι με την ημερομηνία των εκλογών.


Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο ραδιόφωνο του Αντέννα (Βαφειάδης-Δημαράς)


-          Κατ΄ αρχήν ποια θα είναι η ημερομηνία των εκλογών, γιατί σήμερα βλέπουμε ότι αλλάζει το σκηνικό κι από εκεί που θεωρούσαμε δεδομένο ότι πάμε για τις 6 Μαΐου, ο φόβος για επεισόδια την Πρωτομαγιά φαίνεται ότι αλλάζει την ημερομηνία
Επιτρέψτε μου την εκτίμηση ότι αυτός ο φόβος περί Πρωτομαγιάς μάλλον είναι προσχηματικός, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο η 1η Μαΐου υπάρχει στο ημερολόγιο. Δεν μας ξάφνιασε. Όταν συζητάγανε για 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου δεν γνώριζαν ότι ανάμεσα υπάρχει η 1η Μαΐου;
Έχω την εντύπωση ότι επειδή ακριβώς τα δυο μεγάλα κόμματα βρίσκονται σε μια συνεχή πτωτική τάση και αυτή τη στιγμή αμφισβητείται η δυνατότητα να έχουν μετά τις εκλογές να έχουν και τα δύο αθροιστικά τις 151 έδρες που απαιτούνται προκειμένου να συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυτή την καταστροφική πολιτική του μνημονίου που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας δεν την αποδέχεται, κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Πρώτο κόμμα με διαφορά στην Google είναι το Κ.Κ.Ε !

 Αυτοδυναμία... βγάζει το ΚΚΕ στο διαδίκτυο, στη μηχανή αναζήτησης της Google!


Μπορεί το ΚΚΕ να ζητά από μέλη του να μην μπαίνουν στο Facebook, όπως ανέφεραν πρόσφατα δημοσιεύματα,ωστόσο φαίνεται ότι στο διαδίκτυο κερδίζει τη μάχη της ''δημοτικότητας'', καθώς είναι το πρώτο κόμμα με 60,500 αναζητήσεις τον τελευταίο μήνα.