Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ουρές στα βενζινάδικα-Πορεία φορτηγών αύριο στην Αθήνα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, που οργανώνουν για αύριο «κάθοδο» με τα οχήματά τους στην Αθήνα και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.



Πρόθεση των αυτοκινητιστών, που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο με το οποίο καταργούνται οι περιορισμοί για την πρόσβαση στο επάγγελμα του οδικού μεταφορέα, είναι να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή. Παράλληλα εκπρόσωποί τους μιλούν για παύση εργασιών με το επιχείρημα ότι οι Νομαρχίες δεν τους δίνουν οδηγίες για το πώς θα εργαστούν, διαδικασία που προβλέπεται από την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξή τους.

Ο κοσμάκης ...τον χαβά του-Ανεβαίνουν λίγο τα ποσοστά του δικομματισμού όσο πλησιάζουν οι Περιφερειακές Εκλογές.Με αναγωγή των αναποφάσιστων φτάνει στο 10,8% το Κ.Κ.Ε και στο 3,7% ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Γράφει ο Red Star



Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για «Το Βήμα»,το ΠΑ.ΣΟ.Κ   συγκεντρώνει 29,1% έναντι 21,3% της ΝΔ, 7,7% του ΚΚΕ, 4,5% του ΛΑΟΣ,2,6% του ΣΥΡΙΖΑ, 2,1% της Δημοκρ.Αριστεράς και 1,9 % των Οικολόγων Πράσινων.Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%.Στο 28,7% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Τα 2 μεγάλα κόμματα όπως φαίνεται και σε άλλες δημοσκοπήσεις ανεβάζουν λίγο τα ποσοστά τους.Το Κ.Κ.Ε σταθερά έχει ποσοστό μεγαλύτερο από το ποσοστό του το 2009,ενώ με την αναγωγή των αναποφάσιστων φτάνει κοντά στο 11%.

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τις οδικές μεταφορές ζήτησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε εξόντωση χιλιάδες μικρούς ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης.

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τις οδικές μεταφορές ζήτησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε εξόντωση χιλιάδες μικρούς ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης.


«Αυτή την ώρα η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο, να τηρήσει τις υποσχέσεις τού περασμένου Αυγούστου και να προχωρήσει σε διάλογο με τους ιδιοκτήτες φορτηγών για εποικοδομητικές συναινετικές ρυθμίσεις που θα ωφελούν την οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση», αναφέρει – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωσή του ο κ. Λαφαζάνης.

Πηγή: www.zougla.gr

Tο Yπουργείο Παιδείας συντηρεί την ωρομισθία για 10.800 εκπαιδευτικούς με «μισθό» χαμηλότερο από 200 ευρώ το μήνα!

 Kοροϊδία και εξευτελισμός:
10.800 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί για 4 ώρες την εβδομάδα


Όπως είναι ήδη γνωστό με την 33/2006 26-8-2010 Πράξη του Yπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η πρόσληψη επτά χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα (7.450) ωρομίσθιων Eκπαιδευτικών και μέχρι τον αριθμό του ενός εκατομμυρίου εκατόν δέκα επτά χιλιάδων (1.117.000) ωρών καθώς και η πρόσληψη τριών χιλιάδων τριακοσίων πενήντα (3.350) Ωρομίσθιων Eκπαιδευτικών και μέχρι τον αριθμό των πεντακοσίων είκοσι επτά χιλιάδων εννιακοσίων τεσσάρων (527.904) ωρών. 
Πέρα από το γεγονός ότι ο εξευτελιστικός, για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό, θεσμός της ωρομισθίας θα «ζει και θα βασιλεύει» και τη νέα σχολική χρονιά διαψεύδοντας όλες τις υποσχετικές του Yπουργείου Παιδείας που ακόμη είναι ζωντανές στα αυτιά μας (του τύπου «θα καταργήσουμε τον εξευτελιστικό θεσμό της ωρομισθίας) έρχεται τώρα (το Yπουργείο Παιδείας) να βαθύνει ακόμη περισσότερο τον εξευτελισμό: Oι 10.800 ωρομίσθιοι θα κληθούν να εργαστούν στα σχολεία A/βάθμιας κα B/βάθμιας εκπαίδευσης περίπου για 4 ώρες εβδομαδιαίως με «μισθό» λιγότερο από 200 ευρώ το μήνα. 

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάσταση της χώρας;

ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ 

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας την πρώτη μέρα της τριήμερης συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος στις 3.9.10 (36η θλιβερή επέτειο της ίδρυσής του) επανέλαβε, για μια ακόμα φορά, αυτά που έχει επανειλημμένα δηλώσει εδώ και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα:
- Από τη μια μεριά περιέγραψε την αναγκαιότητα της προσφυγής (δηλαδή της υποταγής) στην τρόικα, 6 μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, και
- από την άλλη έριξε όλη την ευθύνη για τη δημοσιονομική και τη γενικότερη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα όταν ανέλαβε την κυβέρνηση, στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησής της από τη Ν.Δ.
Είναι γεγονός ότι γύρω στον Μάρτιο - Απρίλιο τα επιτόκια που ζητούσαν οι αγορές για να δανείσουν τη χώρα μας για να εξυπηρετήσει το τεράστιο χρέος της ήταν απαγορευτικά, και, κατά συνέπεια, η προσφυγή στην (ανύπαρκτη) αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν αναγκαία. Γιατί, όμως, οδηγηθήκαμε σ' αυτή την ανάγκαιότητα; Αναμφισβήτητα ο κύριος λόγος είναι τα μεγάλα δημόσια ελλείμματα, το δυσθεώρητο χρέος και τα τεράστια ποσά που απαιτούνται για την εξυπηρέτησή του, για το οποίο πολύ μεγάλη, πράγματι, είναι η ευθύνη της Ν.Δ. (γι' αυτό και ο λαός την καταψήφισε και την έστειλε στην αξιωματική αντιπολίτευση το 2009, όπως, είχε κάνει και στο ΠΑΣΟΚ το 1990 και το 2004). Το ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν έχει καμιά ευθύνη για την κατάσταση αυτή;

Δύο νεκροί διαδηλωτές στο Αφγανιστάν,συνεχίζονται οι ταραχές


Εκατοντάδες εξοργισμένοι  ισλαμιστές διαδηλώνουν ενάντια των Η.Π.Α. -By Rahmat Gul, AP

Δύο διαδηλωτές έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από πυρά των ανδρών ασφαλείας κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχή ημέρα. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τα σχέδια του Αμερικανού πάστορα Τέρι Τζόουνς να κάψει αντίτυπα του Κορανίου με αφορμή την ένατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι ανακάλεσε την απόφαση του.
"Φωνάζοντας "Θάνατος στην Αμερική" και "Θάνατος στους Χριστιανούς" οι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς στην επαρχία Λογκάρ, νοτίως της πρωτεύουσας Καμπούλ.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ- Ο διαβρωτικός υπόγειος πόλεμος των ιμπεριαλιστών- Κορυφώνεται η ενίσχυση της αντιδραστικής αντιπολίτευσης ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 26 Σεπτέμβρη

Διαδήλωση του βενεζουελάνικου λαού, ενάντια στις βάσεις των ΗΠΑ στο έδαφος της Κολομβίας

 H προσπάθεια υπονόμευσης, περικύκλωσης και επίθεσης προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την μπολιβαριανή διαδικασία εκ μέρους της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εκδηλώνεται κυρίως σε δύο μέτωπα: τον οικονομικό και τον πολιτικό τομέα.
Προσπάθεια μάλιστα που εντείνεται ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 26ης Σεπτέμβρη, καθώς ο ιμπεριαλισμός «ποντάρει» στην ήττα της λεγόμενης Μπολιβαριανής Διαδικασίας, που έχει σημάνει αλλαγές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και είναι η έκφραση μιας πιο ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής, διαδικασία που στηρίζουν το κυβερνών Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα, το ΚΚ Βενεζουέλας (με κριτικό τρόπο και στην κατεύθυνση εμβάθυνσης με προοπτική ρήξης με το κεφάλαιο για το σοσιαλισμό). Σύμφωνα με τις αναλύσεις που γίνονται από τα επιτελεία της αντίδρασης με μια τέτοια ήττα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την Μπολιβαριανή Συμμαχία για τη Λατινική Αμερική-ALBA και σταδιακά, φυσικά υπό τις πιέσεις των ΗΠΑ, θα εξαναγκαστούν οι υπόλοιπες χώρες όπως η Βολιβία, το Εκουαδόρ, η Νικαράγουα, η Παραγουάη και τα κράτη της Καραϊβικής να συνάψουν συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ. Οσο για την Κούβα για άλλη μία φορά θα μείνει απομονωμένη και συνεπώς ευάλωτη στις πιέσεις και στις επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ.

Βραδιές πολιτισμού στη Νίκαια

Τη «Δικαιοσύνη του Κόλχαας» του Χάινριχ Φον Κλάιστ, παρουσιάζει, σήμερα, στο «Κατράκειο» της Νίκαιας, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (είσοδος ελεύθερη). Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή - μετάφραση Σάντρας Δόμβρου, σκηνοθετική επιμέλεια Αντρέα Κουτσουρέλη, μουσική Τάσου Σωτηράκη, σκηνικά Μάιρας Στέφου. Παίζουν: Φιλοποίμην Ανδρεάδης, Στάθης Βούτος, Αντρέας Κουτσουρέλης, Παναγιώτης Μαρίνος, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Τάσος Σωτηράκης. Ο Χανς Κόολχαας είναι πρόσωπο υπαρκτό, γεννημένος στα 1500, στα σημερινά περίχωρα του Βερολίνου. Το 1532 πήρε μέρος σε μια έκθεση, όπου κάποιος ευγενής τού αποσπά δύο άλογα με την αιτιολογία ότι είναι κλεμμένα. Κι ενώ προσπαθεί να λύσει την παρεξήγηση, ο ευγενής του ζητά και μεγάλο ποσό για τη διατροφή τους. Μετά από πολλές περιπέτειες, κι ενώ ο πρίγκιπας του υπόσχεται αμνηστία τον παγιδεύει με αποτέλεσμα τη θανατική του καταδίκη στο Βερολίνο το 1540. Το 1805 ο Κλάιστ γράφει τη νουβέλα «Μίχαελ Κόλχαας».